מקור מים בין אם זה בריכה או ים, מהווה חלק חשוב משגרת חיים בריאה ואיכותית, גם אם מדובר בבילוי משפחתי או כחלק מחיי הספורט שלנו. השחייה מאפשרת ליהנות מקרירות, להתנתק מן הדביקות שמחוץ, שורפת קלוריות, משפרת סיבולת לב ריאה, מפעילה מגוון רחב של שרירים ומשפרת את הנשימה. בזכות תחושת הרעננות והקלילות המים גורמים לשחייה להיות ספורט מוביל בעיקר בקיץ.
צילום אלון שפרנסקי
יחד עם זאת, המלח והכלור הנמצאים בים/ברכה פוגעים בעור הפנים והגוף בשיער. ד"ר להבית אקרמן מומחית ברפואת עור, מסבירה כי שהות ממושכת במים , גורמת ליובש בעור וחשוב להתייחס לכך ברצינות ולפעול בהתאם:
- לאחר שהות ממושכת במים, יש למרוח על העור קרם לחות איכותי ומקצועי (כדוגמת לה רוש פוזה), על מנת לשמור על העור מפני נזקי היובש: סדקים, גרד ואף פריחה. אלו הסובלים מאטופיה (אסטמה של העור) עלול להתעורר אצלם גרד קשה. טיפול קל ופשוט וללא תופעות לוואי יכול לפתור את הבעיה.
- המלח והכלור גורמים ליובש גם בשיער ולכן מומלץ להשתמש במסכות הזנה לשיער .
- לפני הכניסה למים כדי למזער את הפגיעה, יש למרוח קרם לחות שמן במיוחד אשר יהווה שכבה שתחצוץ בין העור למים.
- רצוי לבחור בבריכה מקורה, מעטה המים אינו מונע מקרינת השמש לפגוע בנו.- \להיפך- קרינת השמש חודרת יותר בנוכחות מים, וקרני השמש חודרות גם מהצדדים (חוץ מאשר ב12 בצהריים בדיוק)
- מעל הקרם שכבר מרחנו יש למרוח קרם הגנה גם אם אנו שוחים בשטח מקורה.
- עם סיום השהיה במים, יש לשטוף היטב את הכלור, עם סבון ואז להחדיר לעור סרום איכותי בשילוב עם מסכת לחות.
גם לעור הגוף נעשה טיפול שיכלול פילינג עדין ואחריו קרם לחות לגוף, תשומת לב מיוחדת ניתן למרפקים ולברכיים אותם כדאי לשמן השמן גוף עשיר בגלל נטייתם ליובש
צילום: יח"צ