לדברי האדריכל בועז שניר, בד"כ לקראת אירועי ספורט עולמיים ומקומיים, יש נוהג חברתי של אירוח חברים מעבר למקומות ציבוריים. בנוסף לכך עם כניסה הנטפליקס וחיזוק המדיה הטלוויזיונית בבית, ממשיכה הדרישה והביקוש לחוויית הקולנוע הביתית. כמובן שככל שהבית גדול יותר וחללים מרובים יותר, ההיתכנות לייצר מקום ייעודי היא הרבה יותר פשוטה והחוויה תהיה הרבה יותר מקצועית.
בעצם מה מכילה חווית הקולנוע הביתי, לא רק לסרטי קולנוע? הבסיס שאפשר ליצור גם בסלון בדירה ממוצעת, 4 רמקולים שממוקמים בכל אחת מפינות החלל. בד"כ שניים קדמיים ושנים אחוריים. מבחינה אקוסטית עדיף שהרמקול יהיה בגובה האוזן. את מקרן או מסך הטלוויזיה מומלץ למקם באזור שלא פונה לויטרינה או חלון גדול, שייצור סינוור והשתקפות של קרני השמש. העדיפות היא במקום אפל יותר, אזור שהקיר מוצל רוב שעות היום ולא כזה שחוטף שמש. העניין האקוסטי, למביני דבר ומקצוענים, כאשר סוגרים חדר לטובת חדר קולנוע, אז יש שימוש בחומרי גמר שעדיפים על פני קירות חלקים, שהינם בולמי רעש ומעבירי קול בצורה איכותית. ומצד שני יכולים להוות אלמנט עיצובי, כמו חיפוי קיר מסויימים מעץ או מספוגים מסויימים, כאשר המגוון רחב מאוד.
תחושת החוויה מתעצמת כאשר מדובר במקרן שמקרין את הצפייה על גבי קיר לבן חלק, והכי טוב על גבי מסך. ככל שהמסכים גדולים יותר, החוויה מתעצמת. רק חשוב שיהיה מספיק מרחק כדי לא ליצור תחושה של "שורה ראשונה בקולנוע". לא כל דירה או בית יכולים לייצר כזה חלל. בתכנון נכון אפשר לייצר סביבה ראויה לחוויה כמעט בכל בית.
כמובן תחושת החוויה של הצפייה והחברותא, תתעצם עם אביזרים נלווים, עיצוביים ושימושיים, כגון עמדת בר משקאות, או אפילו פוסטרים נוסטלגיים, הכל ביד הדמיון. מבחינת ישיבה עדיף לעשות שימוש בכורסאות בד, כי הבד בולם את האקוסטיקה והוא נוח יותר. ישיבה נינוחה ורילקס. לא משהו שנותן תחושה של אולם הרצאות או משהו מאולתר. החוויה צריכה להיות לא זמנית. אלא משהו נוכח בשטח. את הקיר שעליו מונח המסך או המקרן, ניתן גם לצבוע בגוון כהה או לחפות בחומר אחר. להגביר את תחושת הקולנוע. כל העניין פה הוא להעביר תחושות ולהגדיל חוויה. לקחת את הקולנוע כמקום ציבורי ולהכניס אותו הביתה. חלל שמשדר פאן ובעצם מיועד לבילוי בשעות הפנאי. ברגע שהוא כזה אפשר להשתולל איתו.
היום המחירים של המקרנים מאוד ירדו בשנים האחרונות. בעבר הקולנוע הביתי היה נחלת העשירים. היום לא. עולם הקולנוע הביתי נגיש בעולם המותרות. מבחינת החללים יש אפשרות גם בסלון ביתי רגיל להוריד מקרן חשמלי מהתקרה. ולייצר את החוויה. בכל סלון אפשר להתקין מערכת סראונד עם אפקטים של קולנוע וסאונד איכותי.
כמובן שאפשר לקחת גם חלל דו שימושי. כמו מרתף לילדים בשעות הצהריים וחדר קולנוע בערב. עיצוב נכון יכול ליצור גמישות תכנונית. כמובן שחדר שמיועד רק לצורך אחד, האימפקט שלו יהיה גדול יותר. צריך גם להיזהר מחדר ללא שימוש. זה צריך להיות חדר שימושי ותשוקה לצפייה.
בדיוק כמו שמשנים את הברים לקראת המונדיאל, זה לא בושה בתקופת מונדיאל לשנות את התפאורה של החלל הביתי. קצת לתת לו אווירה של בר. אם זה משקאות, צביעת קירות .. עולם שלם.
תמונה ראשית: צלם רן ארדה