בשגרת החירום בה אנו מצויים מאז השבעה באוקטובר ובמיוחד בעת מלחמה, זקוקים התלמידים יותר מתמיד לרגעים של הפוגה אבל גם לרגעים של עשייה, של יצירה ושל התחברות לעצמם. תוכניות סל תרבות יישובי, המפגישות את התלמידים עם היצירה האמנותית מהוות דרך לתחום את עולמם, ולו לרגע קט, למרחב בו הרעשים מופחתים ובו יש להם את היכולת להקשיב ולבטא את עצמם.
הסופרת איריס ארגמן סיפרה על מפגשי ספרות עם ילדים: " שוב גיליתי שסיפורים הם נחמה, סיפורים הם כמו שמיכת פוך ביום גשום וקר, הם עוטפים ומגינים על הנפש שלנו מפני העולם. הסיפורים הם לא בריחה מהמציאות, אלא הם דרך שונה להביט למציאות בעיניים, הם הדרך להתמודד עם מציאות שלפעמים (כמו בימים אלו) היא כואבת ופוצעת". חדוה כהן – מנהלת אגף סל תרבות ישובי בעירייה: "במהלך שמונת הימים האחרונים, עלה שוב המסך בהיכל התרבות העירוני בפני תלמידי נתניה במסגרת סל תרבות. צחוקם הרם, מחיאות הכפיים שלהם ותגובותיהם למתרחש על הבמה, חיממו את הלב.
הצגות האיכות בהן צפו, עודדו אותם לקחת חלק פעיל כקהל אקטיבי ולחזור להקשבה מלאה בהתאמה לקונטקסט. דור שוחרי התרבות אותו אנו מטפחים בנתניה במשך שנים , מוכיח שוב ושוב כי התרבות זורמת בעצמותיו. יחד עם תלמידי נתניה שמחנו לארח גם את תלמידי בית ספר " יובל" – מפוני קיבוץ 'עלומים', תלמידי קריית שמונה השוהים בנתניה וכן תלמידים מהעיר שדרות הלומדים בבית ספר 'נתן אלבז' , עבורם נבנתה תכנית סל תרבות מלאה ועשירה. בקרוב, צפויים התלמידים לצאת לקונצרטים של התזמורת האנדלוסית אשדוד ותזמורת סימפונייט רעננה ובגני הילדים מתקיימים במקביל, הצגות תיאטרון ומפגשים מוסיקליים. דווקא עכשיו, כשכולנו נלחמים כדי לנסות להחזיר לילדים אפילו צל של שגרה, חשוב מאוד ליצור את הבועות הקטנות האלה, של תרבות ואמנות באמצעות סל תרבות ארצי".