מפעל פלנטקס בנתניה עומד אומנם בפני סגירה ומעבר למזרח-הרחוק, אך הדבר לא מנע מן המשרד להגנת הסביבה להורות על סגירת אולם אירועים שפעל במקום למעלה מעשרים שנה בשל הקרבה למפעל. גורמים בעיר נתניה מציינים כי העברת המפעל מן המקום הינה הזדמנות לפתח את אזור התעשייה כולו.
לפני ימים אחדים הודיע קונצרן התרופות "טבע תעשיות פרמצבטיות בע'מ" לעובדי מפעל "פלנטקס" בנתניה על כוונתה לסגור את המפעל עד לתחילת 2020, אשר יועבר ככל הנראה להודו או לסין.
המפעל מייצר עבור חברת "טבע" חומרי גלם לתרופות ומעוסקים בו כ- 230 עובדים. המהלך לסגירת הפעל בא כחלק ממהלך הרה-ארגון של החברה, שכלל כבר פיטורים של 14 אלף עובדים. במסגרת זו התקבלה החלטה לסגור את המפעל, לאחר שבקונצרן התרופות הגיעו למסקנה שאין הגיון כלכלי להמשיך ולהחזיק בשני מפעלים המייצרים חומרי גלם פעילים לתרופות (ביחד עם "טבע-טק" ברמת חובב) בשל חוסר כדאיות כלכלית.
לצורך ייצור חומרי הגלם עושה המפעל שימוש בחומרים מסוכנים; בעבר פנו מספר חברי מועצה, בדרישה להעתקת המפעל למקום אחר, זאת בעקבות יישום החלטת הממשלה להעברת מיכלי האמוניה מאזור התעשייה בחיפה. המשרד להגנת הסביבה השיב כל העת כי הפעילות המבוצעת במפעל "פלנטקס" "עומדת בתקנות הסביבתיות הנדרשות" וכן המשרד ימשיך "לפקח על הפעילות השוטפת של המפעל".
לאחרונה הגיע נושא הפעילות של המפעל והשפעתו על כל הפעילות העסקית במתחמים הסמוכים אליו, לדיון והכרעה בפני בית המשפט המחוזי, במסגרת עתירה מנהלית שהוגשה מטעם אולם אירועים נגד המשרד להגנת הסביבה ונגד עיריית נתניה.
החברה שהפעילה אולם שמחות ואירועים עתרה לבית המשפט, באמצעות עו"ד אדיר בנימיני, בשל הסירוב של המשרד להגנת הסביבה לתת היתר לאולם השמחות לפעול במקום בשל הקרבה למפעל.
כב' השופט, צבי דותן, מבית המשפט לעניינים מנהלים מחוז מרכז, אשר דן בעתירה, קיבל את עמדת המשרד להגנת הסביבה ועיריית נתניה ודחה את העתירה. אם אכן ההחלטה להעביר את מן המקום את המפעל תצא אל הפועל, ינוטרלו המגבלות שמנעו את פיתוח הסביבה העסקית ומתן רישיונות לאישור חורג.
עו"ד אדיר בנימיני, ממשרד דוידוב-בנימיני ושות', אשר יצג את אולם האירועים בעתירה מסר כי "העברת המפעל הינה בשורה משמחת לעיר נתניה ולתושביה; כמובן שצר לי על העובדים שיפוטרו, אך בטווח הרחוק, הדבר יאפשר פיתוח של המקום לטובת הכלל שייהנה מכך. כל זאת כמובן לאחר שיערכו בדיקות בדבר טיבה של הקרקע, לוודא שלא זוהמה חלילה לאורך השנים הרבות של הפעילות במקום. העברת המפעל תאפשר לכל המתחם הזה של אזור התעשייה 'הישן' לשנות את פניו ואת אופיו לטובה".