קפוסטה – מאכל עדות פולני

9 0

מתכון מאיה דרין, שפית ועיתונאית אוכל, צילום גל בן זאב באדיבות סולתם

מצרכים לסוטאז'׳ 28 ס״מ:

4 כפות שמן זית

6 נקניקיות עוף או עגל מעושנות, חתוכות לפרוסות עגולות

1 בצל לבן קצוץ דק

2 שיני שום כתושות

1 כרוב סגול בינוני קצוץ גס

2 כפות סוכר דמררה

2 כפות רסק עגבניות

1 כפית גדושה פפריקה מתוקה

2 כפות זרעי קימל

2 כפות חומץ תפוחים

1 ליטר ציר ירקות או עוף או מים

מלח לפי הטעםֿ

פלפל שחור גרוס לפי הטעם

אופן ההכנה:

  1. מחממים שמן זית בסוטאז׳ ומטגנים את הנקניקיות להזהבה.
  2. מוציאים את הנקניקיות ושומרים בצד.
  3. באותו סוטאז׳, מוסיפים מעט שמן ומזהיבים קלות את הבצל.
  4. מוסיפים שום ומערבבים יחדיו במשך כדקה.
  5. מוסיפים את הכרוב ומערבבים יחדיו.
  6. מתבלים בסוכר, חומץ, פפריקה, קימל, מלח ופלפל – מערבבים יחדיו.
  7. מוסיפים חומץ ומביאים לרתיחה.
  8. מוסיפים מים, משבצים את הנקניקות ומביאים לרתיחה ללא מכסה.
  9. מתקנים תיבול.
  10. מכסים את הסוטאג׳ ומבשלים במשך כ-15 דקות או עד שהכרוב רך ומוכן לאכילה.

Related Post

שמתם לב שמחירי האוכמניות צנחו ?

Posted by - 9 בפברואר 2021 0
זה הזמן לקראמבל פריך של אוכמניות ותפוחים … הידעת ! צניחת שער הדולר פיתתה יבואנים רבים להתחיל לייבא אוכמניות, ועם ההיצע הגדל…
כלי נגישות