מתכון מאיה דרין, שפית ועיתונאית אוכל, צילום גל בן זאב באדיבות סולתם
מצרכים לסוטאז'׳ 28 ס״מ:
4 כפות שמן זית
6 נקניקיות עוף או עגל מעושנות, חתוכות לפרוסות עגולות
1 בצל לבן קצוץ דק
2 שיני שום כתושות
1 כרוב סגול בינוני קצוץ גס
2 כפות סוכר דמררה
2 כפות רסק עגבניות
1 כפית גדושה פפריקה מתוקה
2 כפות זרעי קימל
2 כפות חומץ תפוחים
1 ליטר ציר ירקות או עוף או מים
מלח לפי הטעםֿ
פלפל שחור גרוס לפי הטעם
אופן ההכנה:
- מחממים שמן זית בסוטאז׳ ומטגנים את הנקניקיות להזהבה.
- מוציאים את הנקניקיות ושומרים בצד.
- באותו סוטאז׳, מוסיפים מעט שמן ומזהיבים קלות את הבצל.
- מוסיפים שום ומערבבים יחדיו במשך כדקה.
- מוסיפים את הכרוב ומערבבים יחדיו.
- מתבלים בסוכר, חומץ, פפריקה, קימל, מלח ופלפל – מערבבים יחדיו.
- מוסיפים חומץ ומביאים לרתיחה.
- מוסיפים מים, משבצים את הנקניקות ומביאים לרתיחה ללא מכסה.
- מתקנים תיבול.
- מכסים את הסוטאג׳ ומבשלים במשך כ-15 דקות או עד שהכרוב רך ומוכן לאכילה.