בחג השבועות, החג שבו אנו מציינים את חגיגת מתן התורה, אנחנו רוצים לפנק את עצמנו ואת הקרובים שלנו במתכונים מיוחדים וקינוחים מפנקים על טהרת הגבינות והירקות. נמאס לכם כבר ממתכוני הקינוחים שתמיד יש על השולחן? הכנו לכם כמה מתכונים שיקפיצו את סוף הארוחה בכמה דרגות, כדאי לשמור אותם!
קינוחים מסורתיים עם טוויסט מודרני
מלבי בסירופ ג'ינג'ר, למון גראס ותותים הוא המתכון המושלם לקינוח אחרי הארוחה. הרכיבים לקינוח הם ליטר אחד של חלב, 85 גרם קורנפלור, 125 גרם של סוכר ומיכל אחד של שמנת מתוקה. עבור הסירופ נצטרך כוס וחצי של סוכר, כוס מים, שני גבעולי למון גראס אותם נחצה, חמש טיפות מי זהר, 30 גרם ג'ינג'ר פרוס ושתי פרוסות של סלק אדום. כמו כן, עבור ההגשה נצטרך תותים ופיסטוק גרוס.
איך מכינים? שמים את כל החומרים של הסירופ ומבשלים עד הסמכה, מכבים את הלהבה ואז מקררים, מסננים ומעבירים לכלי זכוכית. מכינים את המלבי לפי הוראות ההכנה וכשהוא קר מקשטים בסירופ, פיסטוקים ותותים.
הקינוח השני הוא של ליים קארד. בקינוח זה נשתמש ב-150 גרם עוגיות לוטוס שבורות דק ובכף גדושה של ממרח לוטוס או נוטלה. עבור הליים נצטרך ארבעה חלמונים, 150 גרם סוכר, 100 גרם קוביות חמאה, גרדה משתי יחידות ליים ו-60 גרם מיץ ליים. עבור ההגשה נצטרך גם מיכל של שמנת מתוקה, שתי כפות סוכר ופטל או דובדבנים טריים.
ההכנה פשוטה – את הפירורים מערבבים עם הממרח, ואז מכינים את הליים בסיר בערבוב תוך בישול, שומרים בקירור ואז מקציפים את השמנת ומוסיפים את שאר המרכיבים ומעבירים לשק זילוף. בשלב האחרון מניחים בכוס כף פירורים, כפית ליים, קצפת ומעל את הדובדבנים.
קינוחים מרעננים וקלים
אם אתם מחפשים אחר קינוחים קלילים במיוחד לימי הקיץ החמים, תאהבו את שני המתכונים שיש לנו להציע. הראשון הוא של פירות מקורמלים עם סירופ ג'ינג'ר וקרמבל וקצפת. המרכיבים הם 125 ג'ינג'ר מגורד, כוס וחצי מים, כוס וחצי סוכר דמררה, סרט מקליפת לימון וכפית תמצית וניל. לפירות המקורמלים נצטרך פירות קיץ חתוכים, דבש וחמאה מומסת. את חומרי הסירופ נערבב יחד תוך ערבוב בסיר, ננמיך את הלהבה ונבשל כמה דקות, נצנן ונעביר לצנצנת. עבור הפירות המקורמלים ניקח מחבת גדולה ונוסיף על להבה גדולה חמאה ודבש, כשהוא יבעבע נוסיף את הפירות ונשתדל לא לערבב הרבה, נוסיף חצי מסירופ הג'ינג'ר ונביא לרתיחה, ואז נסיר מהאש ונקרר. נכין קראמבל טעים ואז נסדר את המוצרים בקערות הגשה – פירות, קרמבל ומעל קצפת.
המתכון השני לא פחות רענן ולא פחות טוב – קרם ברולה ג'ינג'ר ולמון גראס. נצטרך את המרכיבים לקרן ברולה ונוסיף להם 20 גרם ג'ינג'ר מגודר ושני גבעולי למון גרס חתוכים לאורך. נכין את הקרם ברולה עם התוספות המצוינות שלנו ולסיום נפזר סוכר דמררה ובעזרת ברנר נחרוך את החלק העליון.
קינוחים עם טעם עונתי
עוד שני קינוחים לשבועות שיכולים להתאים גם לסיום כל ארוחה טעימה הם סלט פירות עם ג'ינג'ר וקרם קוקוס וטארט תותים עם רוברב. נתחיל עם סלט הפירות – נצטרך עבורו פחית קרם קוקוס, שתי כוסות מים קרים, ארבע כפות של קורנפלור, שתי כפות ג'ינג'ר מגורר וחצי כוס סוכר לבן. נצטרך גם פירות טעימים שאנחנו אוהבים, חופן עלי נענע וחופן שקדים קצוצים. בסיר נערבב את החומרים לרוטב עד לרתיחה ונקרר, בסיום חותכים את הפירות ויוצקים את הסירופ מעל ומוסיפים את השקדים הקצוצים.
עבור הטארט עם התותים והרוברב נצטרך 10 תותים חתוכים לחצאים, חמישה גבעולי רברבר חתוכים, חופן שקדים, חומרים לבצק פריך ולקרם השקדים נצטרך 100 גרם חמאה, חצי כוס סוכר, 100 גרם שקדים טחונים, ביצה ו-2 כפות קמח. נכין את הבצק הפריך ואז עבור קרם השקדים נערבב במיקסר את החמאה והסוכר, נוסיף ביצים בהדרגה ואז את המצרכים היבשים. את הבצק נאפה ונצנן, נוסיף את קרם השקדים, נפזר את הרוברב ואת התותים ונאפה עוד 25 דקות עד שהשקדים מושחמים, בתיאבון!
קרדיט תמונה :freepik