כדי לתת מענה לבני משפחה שמטפלים בהורים מזדקנים תוביל המחלקה לאזרחים ותיקים בעיריית חדרה קבוצות תמיכה ייחודיות על מנת ללוות, ללמד ולתמוך בבני המשפחה שעוברים את התהליך המורכב ותסייע להם להתמודד עם המציאות בצורה מיטבית.
הטיפול בבן משפחה חולה או מזדקן הסובל מבעיות תפקודיות, גובה מחיר לא פשוט גם מהמטפל ובני ביתו. תשומת הלב, הצורך לתת מענה כמעט בכל עת, הפחד מהלא נודע וממה שעתיד לקרות- אלו צדדים שממעטים להתייחס אליהם או לדבר עליהם, לכן המהלך של הקמת קבוצות התמיכה הוא חשוב ומשמעותי עבור המטפלים והמטופלים. "כולנו במהלך החיים נטפל לפחות פעם אחת בבן משפחה, זה תהליך טבעי. אבל זהו מפגש לא פשוט, שדורש הרבה מאוד תעצומות נפש ומשאבים מנטליים ורגשיים שחשוב לתת להם מענה ותמיכה. לראות בן משפחה שפעם היה צעיר ונמרץ, שנעזרנו בו רבות ותמיד היה שם בשבילנו, מאבד יכולות תפקודיות וקוגניטיביות, זו יכולה להיות טראומה אם לא נעזרים בדרך באנשי מקצוע וכאן אנחנו וקבוצות התמיכה שלנו נכנסים לתמונה" אמרה מנהלת המחלקה לאזרחים ותיקים, רויטל פוקס בכנס שהתקיים לאחרונה בבית וינברג ועסק בבני משפחה מטפלים.
את הכנס הובילו ראש הצוות עו"ס איריס מלמד ועו"ס נוי ויסברוט, והשתתפו בו כל עובדות המחלקה לאזרחים ותיקים בעיריית חדרה, הנהלת העמותה למען הקשיש, מנהלות מרכזי היום, נציגי חברות סיעוד, עובדות סוציאליות ואחיות של כל קופות החולים ונציגי הביטוח הלאומי. מטרת הכנס הייתה לחשוף את כל הגופים העוסקים בטיפול בקשישים וקשישות לתוכניות ותכנים המיועדים לאוכלוסייה הזו ולבני משפחותיהם.
מיזם נוסף שהוצג בכנס הוא תיאום טיפול לאזרחים ותיקים. כלי חדשני שהנו תוצר של שיתוף פעולה בין המחלקה לאזרחים ותיקים וקופת חולים כללית ו"מאוחדת". המודל עוסק באיתור קשישים בודדים הזקוקים לטיפול רפואי, ליווי, פיקוח ותמיכה לאורך כל תהליך הטיפול על ידי מכלול של רופאים, אחיות ועובדות סוציאליות. "המטרה היא לתת מעטפת של טיפול רפואי איכותי, תמיכה ומענה על צרכים שמצילים את חייהם של הקשישים והקשישות ומשפרים משמעותית את איכות חייהם". אמרה טאגודה טדיסה מהמחלקה לאזרחים ותיקים.
במסגרת הכנס הציגה רכזת הפעילויות לניצולי שואה, עדנה שרר, את מגוון המסגרות התומכות עבור אוכלוסייה זו כמו פוטותראפיה, מדברים עם כלבים, ופעילויות נוספות שתומכות ומסייעות בהפגת הבדידות עבורם. "אנחנו נמצאים היום במצב שבו אנחנו מחפשים למי לתת את השירותים המגוונים האלה ואנחנו קוראים למי שנחשף לניצולי שואה שזקוקים למענה כזה ליצור איתנו קשר, אנחנו פה בשבילם" אמרה שרר.
במהלך הכנס התקיימה הצגה "אמא יקרה לי" שמתארת חוויה אותנטית של בת המלווה את אמא, חולת האלצהיימר, לאורך מחלתה, עד מותה.