שירות ייחודי וחדשני בתחום ההורות לגיל הרך, המלווה הורים משלב ההריון הראשון ועד שילדם הבכור מגיע לגיל 3
חדרה נבחרה להיות אחת מ 12 רשויות בארץ המציעה לתושביה את התכנית 'בית להורות בצמיחה'. התכנית הינה תוצר של שותפות ושת"פ בין קרנות הביטוח הלאומי קרן ידידות טורונטו , הקרן לפיתוח חדרה ,תכנית 360, אגף החינוך בחדרה ואגף הרווחה והשירותים החברתיים אשר מוביל את התכנית ברמה העירונית.
ראש עיריית חדרה צביקה גנדלמן: "כעיר הממוקמת בין 5 המקומות הראשונים מכלל הרשויות בארץ בהגירה חיובית, אנו למדים שעיקר ההגירה לחדרה, היא של משפחות צעירות וחשוב שמאוד שנלווה אותן בכל שלבי המעבר לעיר והמגורים בה. התוכנית המדוברת היא חלק חשוב מאוד, במתן השירותים למשפחות הצעירות בחדרה".
זה לא סוד שלצד השמחה הרבה על התרחבות המשפחה, עולות לא מעט שאלות וקשיים אצל ההורים: סביב התפתחות הילד, קשיים בקשר עם התינוק, בדידות, דיכאון אחרי לידה או קשיים במשפחה. התוכנית 'בית להורות בצמיחה', שהחלה לפעול בחדרה לפני כשנה, מלווה הורים משלב ההריון הראשון ובמשך שלוש שנים, עד שילדם הבכור מגיע לגיל 3.
מירב גרוס שיריזלי, רכזת הפרויקט מספרת: "אנו פוגשים משפחות מכל שכבות האוכלוסייה. הורים בתחילת שנות העשרים וכאלו באמצע השלושים, נשואים, חד הוריות, בזוגיות או אחרי פרידה. התקופה של השנה- שנתיים הראשונות לאחר הלידה של הילד הראשון היא קשה גם ככה והקורונה הפכה אותה לעוד יותר מאתגרת בגלל האינטנסיביות והריחוק שנגזרו עלינו. משפחות משתפות בקשיים כמו התמודדות עם ילד שבוכה הרבה, מתוסכל כי הוא לא מצליח להביע את עצמו, לחץ כלכלי, קשיים בזוגיות, מחסור בתמיכה ממשפחה מורחבת ועוד. הרבה פעמים ההורה מרגיש שאין לו למי לפנות, מרגיש שרק אצלו זה ככה בעוד שאנחנו יודעים שלא מעט משפחות והורים נמצאים במצב דומה"
המשפחות שנבחרו להשתתף בפרויקט זוכות לליווי אישי של העובדות הסוציאליות, אפרת אופיר ואורית קנדל, המומחיות בעבודה עם הורים ופעוטות. הן פוגשות את המשפחות אחת לשבוע, עונות על שאלות הקשורות להתפתחות ילדים, מציעות אוזן קשבת ועוזרות בחיבורים לאנשי מקצוע נוספים במידת הצורך. המשפחות אף נהנות מבקרים של כיף במשחקיות הפועלות במתנ"סים בעיר ("לגדול ביחד") ומפעילויות המיועדות להורים כמו קבוצת אמהות ברוח הפוטו תרפיה שנפתחה לאחרונה, סדנת בישול לאוכל בריא ועוד.
בכל שנה משתתפות בתוכנית 30 משפחות המופנות ע"י בעלי מקצוע שונים בעיר: מעונות היום, טיפות חלב, עו"סיות בקופות חולים, שירותי הרווחה ועוד. ההשתתפות במגוון הפעילויות אינה כרוכה בתשלום. הפרויקט הייחודי מלווה במחקר של אוניברסיטת חיפה שבא למפות את צרכי ההורים לילדים בגיל הרך במדינת ישראל במטרה להפוך את השירות הזה לנגיש לכלל ההורים במדינה.
לפרטים נוספים ניתן לפנות לרכזת התוכנית, מירב גרוס שיריזלי. [email protected]