פתרונות חדשניים להשתלת שיניים ללא הרמת עצם

11 0

השתלות שיניים מתבססות על החדרת שתל זעיר מטיטניום, בשיטת הברגה עדינה אל עומק עצם החניכיים. השתל אשר מיועד להתמזג ולהיקלט בעצם החניכיים, יהווה את הבסיס למבנה של שן ולכתר- המדמים בהרכבם את מראה ותכונות השן הטבעית, ומהווים חלופה לה, בהיבט התפקודי-פונקציונלי, ובהיבט האסתטי. בזכות שיטה זו, מטופלים רבים בעלי שיניים פגועות, חולות או חסרות, זכו לחידוש הפה ולשיניים קבועות חדשות, בריאות ומתפקדות. על מנת להבטיח את קליטת השתל בחניכיים, מתבצעים בטרם ההשתלה מספר בדיקות התאמה וצילומים פנורמיים מתקדמים, שבוחנים בין היתר את מצב צפיפות העצם בחניכיים. צפיפות עצם טובה מעידה על כמות עצם מספקת בחניכיים ויכולת לקלוט ולשאת את השתל המיועד, בעוד שעצם רפויה וחלשה ומחסור בעצם חניכיים, חסרים את הבסיס הנדרש לתמיכה בשתל ומצריכים פתרונות מתקדמים אחרים לצורך יישום ההשתלה.

אובדן העצם בחניכיים וטיפול באמצעות ניתוח השתלת עצם

הפתרון המוכר ביותר להתמודדות עם מחסור בעצם בחניכיים לצורך ביצוע השתלת שיניים , הוא ביצוע ניתוח להשתלת עצם. אובדן העצם הטבעית עשוי להתרחש כתגובה של הגוף לאובדן שיניים טבעיות על פי חוק שימור האנרגיה- כאשר החניכיים לא נאלצו להחזיק בשיניים קיימות בשל אובדן השיניים לאורך זמן- הן עשויות לאבד את העצם הטבעית כתוצאה מחוסר בצורך בה. סיבות נוספות לאובדן העצם עשויות להיות קשורות למחלות שונות הפוגעות בצפיפות העצם ומחלישות אותה, ביצוע הקרנות באזור הראש והצוואר, נטילת תרופות ואחרות. ניתוח להשתלת עצם הוא הליך כירורגי המתבצע לרוב בהרדמה מקומית, במהלכו מתבצע חיתוך זעיר באזור החניכיים, המשמש להחדרת גרגירי עצם זעירים, מתרכובת הלקוחה מעצם טבעית להשתלה או מחומרים סינתטיים, בחיבור עם קולגן המיועד לסייע בבניית סיבים ועצב סביב העצם המושתלת, ולהביא לספיגה מלאה שלה בחניכיים. לאחר ההליך הטיפולי הכירורגי תידרש המתנה בת חודשים אחדים, לספיגה מלאה ולקליטה של העצם בפה. ניתוח השתלת עצם מספק פתרון יעיל ומאפשר השתלות שיניים למחוסרי עצם, אולם גם מאריך את ההליך הטיפולי, מייקר אותו, וכרוך בהליך כירורגי-פולשני ובצורך בהחלמה ממושכת.   

פתרונות נוספים להשתלת שיניים למחוסרי עצם

חדשנות טכנולוגית ופיתוח שיטות השתלה מתקדמות, לצד פתרונות מסורתיים להשלמת שיניים חסרות, מאפשרים מתן מענה למחוסרי עצם, ללא ביצוע ניתוח השתלת עצם. בין השיטות המובילות:

אול און פור

השתלות שיניים בשיטת אול און פור מתבססות על שימוש בעצמות הלסת, היציבות והחזקות יותר, כבסיס להעמסת שתלים. בשיטה זו מקבעים שני שתלים בכל צד של הלסת העליונה או התחתונה על פי צורך, ומעל השתלים הללו מותחים גשר שקוף וסמוי לעין המהווה תותבת, עליו מלבישים את הכתרים המעניקים מראה של שיניים טבעיות, תוך חלוקת העומס בצורה מיטבית.

יתרונות השיטה:

  • חוסכת בצורך בהשתלת עצם
  • ניתנת ליישום ביום אחד
  • אחוזי הצלחה גבוהים

חסרונות השיטה:

  • קיימת תלות בין השתלים לצורך חלוקת העומס. כשל באחד מן השתלים יביא לפגיעה בתבנית כולה.
  • עלות גבוהה ביחס לעלות השתלה רגילה. יחד עם זאת חוסכת בעלות ניתוח השתלת עצם, מה שמביא לאיזון.
  • שיטה שדורשת מיומנות גבוהה ושימוש בציוד רפואי טכנולוגי מתקדם שלא קיים בכל מרפאה.

שיניים תותבות

שיניים תותבות הן הפתרון המסורתי והוותיק בענף, ומשמשות רבים בגיל הזהב אשר חוששים מביצוע הליכים רפואיים מורכבים אולם נזקקים לפתרון קבוע לאובדן שיניים, או למטופלים בעלי צפיפות עצם נמוכה שלא נמצאו מתאימים לביצוע השתלות שיניים.

שיניים תותבות הן סט של שיניים המיועדות להלבשה על גבי החניכיים, באמצעות יצירת תבנית אישית ומדויקת. התבנית נושאת סט של שיניים במראה טבעי ובתפקוד אופטימלי ועמידות לאורך זמן רב.

יתרונות השיטה:

  • זול משמעותית מכל טכניקת השתלת שיניים.
  • ללא צורך בהליכים כירורגיים מורכבים.

חסרונות השיטה:

  • שיניים נשלפות ולא קבועות
  • מחייבות הסרה של הפלטה בעת שינה
  • גורמות למבוכה וחוסר ביטחון בקרב מטופלים.

השתלת שיניים זיגומטית

השתלת שיניים זיגומטית מיועדת אף היא לספק מענה למטופלים חסרי עצם בחניכיים, ואף מסייעת למטופלים בעלי עצמות לסת חלשות ולא מתאימות לתמיכה. השתלים הזיגומטיים הם שתלים ארוכים יותר בצורה זוויתית, מה שמאפשר החדרה שלהם לעצמות הלחיים, שהן גדולות ויציבות יותר, ובעלות יכולת לספק את התמיכה. תהליך ההשתלה הוא מורכב יותר ואורך מספר שעות, מתבצע בהרדמה כללית או תחת סדציה (ניתן לבצע תחת הרדמה מקומית, אולם מדובר בהליך בן מספר שעות בו מופעל לחץ של ממש על העצם). במסגרת ההליך מתבצע קידוח מיוחד ועמוק, כאשר המקדח חודר דרך החניכיים ומגיע לעצמות הלחיים, שן ימוקמו השתלים.גם שיטה זו מתבססת על הצבת שתלי תמיכה משני צדי הלסת, והתקנת כיפת ריפוי מעליהם, כאשר מקץ שבועיים תותקן פלטה שקופה להעמסה וחלוקה של כלל השתלים בפה.

יתרונות:

  • מענה למטופלים שלא נמצאו מתאימים להשתלות אחרות בשל חוסר בעצם ובעיות אנטומיית הפה.
  • אחוזי הצלחה גבוהים
  • עמידות ארוכת שנים

חסרונות:

  • שיטת טיפול יקרה
  • הליך כירורגי מורכב
  • שיטה זו אינה מתאימה לסוכרתיים.

קרדיט תמונה FREEPIK

Related Post

המישלן החברתי של מושיק רוט

Posted by - 22 ביוני 2021 0
מושיק רוט, אחד מהשפים הבכירים והבולטים בישראל נרתם השבוע לשיתוף פעולה מרגש יחד עם ארגון "אלאור" לילדים ונוער בסיכון שיתוף…

"בית גיא" מתרחב 

Posted by - 19 ביוני 2023 0
״בית גיא״, הוא מעון יום לפעוטות עם צרכים מיוחדים בגילאי חצי שנה עד שלוש, אשר פועל לשם שיקום הפעוטות ותמיכה…

שבת עולמית בכפר יונה

Posted by - 15 בנובמבר 2022 0
גן בראזני בכפר יונה לבש חג בהפנינג "שבת עולמית", שחגגה יחד קהילת כפר יונה, במקביל ללמעלה ממיליון יהודים מ-1,500 ערים…
כלי נגישות