פשיטת רגל Out; חדלות פירעון In

10 0

חובות עד 150 אלף ₪ יופטרו ישירות בהוצאה לפועל? כל מה שתרצו לדעת כאנשים פרטיים על חוק חדלות פירעון שייכנס לתוקפו בספטמבר

מאת עו"ד אייל קורסיה

החל מחודש ספטמבר (ממש מעבר לפינה) לא תשמעו עוד על המושג "פשיטת רגל" כי אם מעכשיו תכירו את "חוק חדלות פירעון" החדש, אשר שם לו לדגש את ערך השיקום כתכלית מרכזית בכל הקשור לחובות של אדם פרטי.

אחד החידושים המרכזיים בחוק החדש הוא סמכויות הניהול אשר עד כה ניתנו לבתי המשפט המחוזיים. מעתה, התיקים יועברו להתנהל במסגרת ההוצאה לפועל ו/ או בתי משפט השלום שהוסמכו לכך ברחבי הארץ.

מי ידון בתיקים והאם הביורוקרטיה והסחבת תיחסכנה?

"חייב שהוא אדם פרטי, אשר סך חובותיו אינו עולה על סכום של 150,000 ₪ והוא אינו מסוגל להחזירם, הרי שבקשתו תידון ישירות בלשכת ההוצאה לפועל בהתאם לכללי הסמכות. ככל והחובות שלכם עולים על הסך האמור לעיל, הרי שבקשתכם תידון במסגרת בתי משפט השלום כפי שאלה הוסמכו לכך. מהלך זה אמור לקצר זמני טיפול".

האם לאחר פתיחת ההליכים והגשת המסמכים נקבל צו כינוס כמו בעבר?

"לפי החוק החדש, מיד לאחר הגשת המסמכים ותשלום האגרה, אמורים לקבל החייבים צו פתיחת הליכים אשר במסגרתו תתחילו לשלם מידי חודש צו תשלומים ולהגיש דיווחים חודשיים לנאמן (הממונה ממנה נאמן לתיקי החייב) על גובה הכנסות והוצאות חודשיות שלכם, אליהם תצרפו בדר"כ אסמכתאות כדוגמת תלושי שכר וחשבונות שוטפים על מנת שהנאמן יוכל לגבש עבורכם תכנית עתידית לשיקום כלכלי. תפקידו של הנאמן הוא לבדוק את מצבכם הכלכלי ואת הנסיבות אשר הובילו אתכם לחובות, כך שבפועל תיפתח תקופת בדיקה של תשעה חודשים-שנה, במסגרתה תשלמו מידי חודש צו תשלומים והנאמן יבחן את התנהלותכם משך אותה תקופה. אם נמצא כי אכן נקלעתם לחובות בתום לב וכי עתה אין לכם אפשרות לפרוע החובות, הרי שתהיו זכאים לקבלת תכנית שיקום כלכלית וצו לשיקום כלכלי אשר יינתן אך ורק במסגרת דיון משפטי – בסופו תקבלו הפטר על החובות. אחד החידושים המעניינים יותר ואשר בא לסייע לחייבים רבים (מה שלא היה נהוג בהליכי פשיטת רגל) הוא התמודדות עם מצב עובדתי, לפיו חייב אשר הכנסותיו מספיקות לו לצרכי מחייתו ותו לו ז"א לא נותרת לו יתרה לתשלומים, יהיה זכאי  אותו חייב ככל ועמד בכלל הדרישות לקבל הפטר חלוט לחובותיו – אף ללא כל תכנית לפירעון וללא שהוא יידרש לשלם כל חודש במשך שנה או שלוש שנים וההפטר יהיה מידי".

בחובות, כמו בכל הליך משפטי אחר, ראוי ומומלץ להיוועץ עם עו"ד מנוסה מהתחום על מנת שיוכל לנווט אתכם לחוף מבטחים ולעמוד על מלוא זכויותיכם מול בתי המשפט, הנושים והנאמן.

הכותב, עו"ד אייל קורסיה, מומחה לייצוג חייבים ונושים. טלפון: 050-6351208

Related Post

כלי נגישות