מאת הרב נח סוליש – חב"ד נתניה
זלמן לא היה מסוגל להיגמל לרגע משתיית אלכוהול. המשפחה שלו, כל פעם מחדש כשהוא היה מוטל לצד הכביש, התביישה בו. ילדיו ניסו לשכנעו "לחזור בתשובה" – להיגמל. ובאמת, להפתעת הכפר כולו, הם הצליחו להשפיע עליו, וחודשיים תמימים שהוא שנמנע מאותה טיפה מרה.
יום אחד צעד זלמן עם ילדיו וראו שיכור אחר שוכב לצד הכביש וילדי הכפר צוחקים עליו וזורקים לעברו דברים. פנו הילדים לאביהם זלמן ואמרו לו: הנה, אתה רואה מאיפה נגאלת? ממה יצאת? איזה טוב לך שהיום כל זה מאחוריך?
להפתעתם, האב התעלם מדבריהם ניגש לשיכור ולחש משהו לאוזנו והשיכור אף ענה לו. ניגשו ילדיו של זלמן לשיכור ושאלו אותו: מה לחש לך אבא שלנו? ענה השיכור: "הוא שאל אותי, איפה בדיוק מצאתי יין כל כך משובח"…
אנחנו צוחקים, אבל נצחק פחות כשנענה לעצמנו בכנות על שאלה אחת: כמה פעמים כל אחד ואחת מאיתנו "חזר בתשובה", שוב ושוב, על אותן עבירות…
פרשת השבוע פרשת האזינו היא הפרשה היחידה בתורה (אפילו לא עשרת הדברות), שמשה רבנו בעצמו, בסיום הפרשה הקודמת, מקדים מילים מיוחדות כדי להסביר את מעלתה הגדולה של הפרשה.
הרבי מליובאוויטש סיפר פעם בהתוועדות, שכשהוא בתור ילד למד אצל ה'מלמד' שלו את הפרשה הזו, הקדים 'המלמד' וסיפר סיפור כדי להעצים את הפרשה: לרמב"ן היה תלמיד בשם אבנר. אותו אבנר הידרדר והמיר את דתו והפך להיות שר חשוב. יום כיפור אחד הוא מזעיק עליו את הרמב"ן, וכשהרמב"ן עומד מולו, הוא לוקח חזיר, שוחט, מבשל ומתיישב לאכול בפניו בנחת את החזיר. הרמב"ן המזועזע שאל את תלמידו לשעבר, מה גרם לך שעד כדי כך ירדת מהדרך? ענה לו אבנר: אתה! כשהגענו לפרשת האזינו, אמרת שכל התורה כולה וכל ענייני העולם נרמזים בפרשת השבוע. הרי אין סיכוי, אין שמץ של הגיון שזה אפשרי בכלל. חשבתי לעצמי אם זה שטויות, כנראה שכל שאר התורה שאתה מלמד אותנו הן גם שטויות, וכך התחילה ההידרדרות.
עונה לו הרמב"ן, גם היום אני מאמין שזה נכון מה שאמרתי! אתה מוזמן לשאול אותי מה שאתה רוצה, ואני אמצא לך את זה בפרשת האזינו.
שואל אותו המשומד איפה אני מוזכר בפרשה? הרמב"ן מצטט פסוק מהפרשה: "אמרתי אפאיהם אשביתה מאנוש זכרם". האות השלישית בכל מילה בפסוק הוא השם שלך "גם ר' וגם אבנר".
אבנר שמע את זה, הזדעזע וביקש לדעת אם יוכל לחזור בתשובה. ענה הרמב"ן: לכל יהודי תמיד יש סיכוי. שים לב לאותיות של התורה: ר' אבנר. אתה בוודאי מסוגל לחזור בתשובה – הרי התורה בעצמה מעידה ומכנה אותך ר' אבנר (ר' הינו קיצור של רב)…
זו אחת הסיבות שקוראים בתורה את הפרשה תמיד בצמוד ליום כיפור. או ב'שבת שובה', לפני יום כיפור, או כמו השנה בשבת שאחרי יום כיפור – ולו כדי להתעלות…
חפשו אותנו בפייסבוק: חב"ד נתניה – הדף הרשמי