פעילות משותפת עם הילדים בבית

28 0

ימים מאתגרים עוברים על כולנו, לכן צירפנו לכם מתכונים מפנקים להנעים את הזמן המשותף של ההורים והילדים וגם לשפר את מצב הרוח – קל להכנה.

שניצל על מקל

חומרים ל-6 מנות:

500 גרם חזה עוף טחון

4 כפות פירורי גריסיני מאסטר שף

1 בצל קצוץ ומטוגן

מלח ופלפל

לציפוי:

2 ביצים

1 כף קטשופ

2 כוסות פירורי גריסיני מאסטר שף

להגשה:

ספייסי מיונז ומיונז שום מאסטר שף

1.    מערבבים את חזה העוף הטחון עם פירורי לחם ובצל מטוגן. מתבלים במלח ופלפל.

2.    יוצרים קציצות מאורכות ומצמידים אותן לשיפוד שטוח. מקררים.

3.    מכינים שתי קערות: באחת ביצים מתובלות בקטשופ ובשנייה פירורי לחם.

4.    טובלים את הקציצות המשופדות בתערובת הביצים ומצפים היטב בפירורי לחם.

5.    מטגנים בשמן עמוק עד להזהבה.

כרמית מציעה מתכון כדורי שוקולד סטודיו כרמית

כדורי שוקולד מפנקים

אין יותר טוב משוקולד לשפר את מצב הרוח.

כדורי שוקולד

בשיתוף חברת כרמית.

מצרכים לכ-30-25 כדורים:

350+50 גרם אגו שוקולד צ'יפס מריר 60% מוצקי קקאו

25 גרם חמאה מלוחה רכה

100 גרם (1/2 מיכל) שמנת חמוצה

1/2 מיכל שמנת מתוקה להקצפה

50 גרם (1/2 כוס) אגוזי לוז קלויים קצוצים גס (לא חייבים)

2 כפות ליקר בטעם תפוז – קואנטרו (אופציה לשידרוג)

לציפוי:

300 גרם אגו שוקולד צ'יפס מריר 60% מוצקי קקאו

ההכנה:

  1. ממיסים 350 גרם אגו שוקולד צ'יפס עם החמאה בקערה מעל סיר עם מים חמים (בן מארי) על אש נמוכה, או במיקרוגל.
  2. בקערה קטנה מערבבים את השמנת החמוצה עם השמנת המתוקה, מוסיפים לשוקולד המומס ומערבבים יחד. מוסיפים את 50 גרם השוקולד צ'יפס שנותרו (לא מומסים) ואת האגוזים והליקר. שוטחים את התערובת בתבנית מרופדת ביריעת פלסטיק נצמד. מכסים ביריעת הפלסטיק ומצננים במקרר כחצי שעה, עד שהתערובת מתקשה ונוחה לעבודה בידיים
  3. בעזרת כף מחלקים את התערובת לכדורים ובעזרת ידיים מכוסות בכפפות חד-פעמיות יוצרים מהם 30-25 כדורים בגודל אחיד, כ-1/2 2 ס"מ. מצננים במקרר.
  4. להכנת הציפוי, ממיסים את 300 גרם השוקולד צ'יפס מעל אמבט מים.
  5. בעזרת מזלג טובלים כל כדור בשוקולד המומס ומניחים על רשת מתכת. כשהציפוי עדיין נוזלי אפשר ליצור על הכדורים דוגמת שתי וערב בעזרת מזלג. מצננים כשעה במקרר לפני ההגשה. הכדורים נשמרים היטב במקרר לזמן ממושך.

תמונה ראשית: שניצל על מקל צילם אפיק גבאי

Related Post

קבב דגי ברמונדי ישראלי על קרם גזר וטחינה

Posted by - 10 באוקטובר 2019 0
מאת: הילה אלפרט אופן הכנה תחילה מכינים את קבב הדגים- קוצצים את הדגים עם סכין חדה. מערבבים בקערה את כל מרכיבי הקבב מלבד שמן הזית עד לקבלת תערובת אחידה מכסים ומעבירים למקרר ל־ 20 דקות מחממים שמן זית במחבת, צרים מתערובת הקבב קציצות קטנות ומטגנים אותן כ־ 5 דקות מכל צד עד שהן מזהיבות. מעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג מערבבים את כל החומרים לקרם הגזר, טועמים ומתקנים תיבול. משטחים את הקרם על הצלחת ומניחים מעל את הקבב, זורים את העלים ומגישים מיד מצרכים לקציצות 400  גרם פילה ברמונדי ישראלי ללא העור 1/4 כפית פלפל שחור גרוס 2.5 כפות לימון כבוש קצוץ…

בריאות: המפתח לסנדוויץ' בריא

Posted by - 26 בדצמבר 2023 0
מאת תמר ידין, דיאטנית קלינית, יועצת לחברת הרבלייף המפתח לסנדוויץ' בריא, מזין, משביע וגם טעים הוא איזון בין הרכיבים: הבסיס…

אכילה רגשית בתקופה של סטרס

Posted by - 23 באוקטובר 2023 0
אנו נמצאים בעיצומם של ימים קשים ורוויי סטרס. סטרס מפעיל שורה של שינויים פיזיולוגים וביוכימיים שהמרכזי שבהם הוא הפרשת הורמוני…
כלי נגישות