פיתוח חוסן זוגי בתקופות משבר

16 0

משבר בזוגיות יכול לנבוע מכל מיני סיבות. אלו יכולים להיות דברים קטנים של היום יום שגורמים לנו להתרחק אחד מהשני כמו למשל מקרה לא נעים שקרה לאחד הצדדים דוגמת פיטורים או מחלה, ואלו יכולים להיות דברים קצת יותר גדולים שנוצרו עם הזמן כמו חוסר תקשורת ואפילו תינוק חדש שהגיע למשפחה. החוכמה היא לדעת כיצד לפתח חוסן זוגי גם בתקופות משבר שקשה, שלא פשוט לאחד או שני הצדדים. אז איך עושים את זה?

מדברים מדברים ושוב מדברים

אפשר לחלק את האנשים בעולם לשתי קבוצות. הקבוצה הראשונה היא אותם אנשים סגורים. אלה שלא משתפים, לא מדברים כל כך על מה שעובר עליהם ומעדיפים לפתור הכל בעצמם. הקבוצה השניה הם אנשים שיותר אוהבים לשתף, לדבר, להתייעץ ומסתבר שעל פי מחקרים, לאלה מהקבוצה השניה, הרבה יותר קל להתמודד עם משברים. אבן היסוד של כל קשר בין אם מדובר בקשר בין אמא לילד שלה ובין אם בקשר זוגי בין בעל לאישה היא תקשורת. ברגע שיש תקשורת טובה, ברגע ששני הצדדים מסוגלים לדבר על הכל, לשתף, להתייעץ, הכל הרבה יותר קל גם בשעת משבר.

יש משהו בשיתוף שפורק הכל החוצה ומאפשר התמודדות טובה. איפה מתעורר קושי? שצד אחד מרגיש שכאשר הוא מספר או משתף את הצד השני, יש חוויה של ביקורת ואז הוא בוחר להסתגר. כאן נכנסת לתמונה מילת קסם חשובה מאוד בזוגיות והיא הקשבה. היכולת להקשיב מבלי לשפוט, מבלי לבקר אלא רק להקשיב, להכיל היא יכולת מדהימה שאין אותה לכל אחד וזה הזמן לנסות לפתח ולחזק את היכולת הזו כל הזמן.

לומדים מכל מכשול ומתמודדים ביחד

דרך שמאוד תעזור לכם להתגבר על מכשולים ביחד היא פשוט לזכור שלכל אתגר, לכל מכשול, בכל סיטואציה שמגיעה לחיינו יש משמעות. דברים קורים מסיבה מסוימת והחוכמה היא לקחת אותם ולמנף אותם להזדמנויות. זו יכולה להיות הזדמנות ללמידה, הזדמנות לצמיחה, הזדמנות לשינוי.

דוגמאות למשברים שזוגות חווים

  • פיטורים או קידום בעבודה – משבר שכמעט כל זוג חווה בשלב כזה או אחר. מצד אחד כשאחד הצדדים חווה פיטורים, מדובר בעלבון של ממש שיכול להשפיע על הזוגיות וגם על המצב הכלכלי בבית. מצד שני, במצב של קידום, פתאום יש היעדרויות, התמודדות עם פרויקטים ששמים אחריות על הכתפיים וזה גורם הרבה פעמים להזנחה של הצד השני.
  • בגידה, משבר של חוסר אמון.
  • מעבר למקום חדש.
  • הריון / לידה.
  • ועוד…

מתי בכל זאת מומלץ לפנות ליועץ זוגי ?

יועץ זוגי הוא סוג של מגשר. התקפיד שלו הוא בעצם להקשיב לשני הצדדים, להבין את הקשיים, האתגרים, הסיבות שכל אחד מרגיש במשבר ולגשר על הפערים האלה באמצעות מציאת החוזקות והסגולות של הקשר. כמובן שכדי שהייעוץ הזוגי יעבוד חייבים לקרות כמה דברים:

  1. שני הצדדים צריכים לרצות את הייעוץ ולבוא מוכנים לקראת תהליך.
  2. שני הצדדים צריכים לשתף מה עובר עליהם בתוך החדר כדי שיהיה ליועץ עם מה לעבוד.
  3. שני הצדדים צריכים להרגיש שיש להם כימיה וחיבור טוב עם היועץ הזוגי ושהוא מתאים לסוג המשבר שהם חווים.
  4. נכונות לעבוד גם בבית בהתאם למה שקורה בחדר הטיפולים.

תמונה באדיבות freepik

Related Post

כלי נגישות