כשבישראל 2022 קיימים עשרות אלפי מבנים ישנים בסכנת קריסה בהם על פי רוב מתגוררים אנשי האוכלוסייה המוחלשת ביניהם חולים, מבוגרים ומעוטי יכולת ובעוד המציאות בשטח מראה כי בניינים ישנים כבר החלו לקרוס בערים שונות בישראל הרי שהפתרון היעיל ביותר הוא הליכי פינוי בינוי.
כמו גם המציאות לפיה הקרקעות בישראל כ"כ יקרות ובעוד לא נותרו יותר מידי אדמות לבנייה הרי שהליכי פינוי בינוי אמורים לספק פתרון יעיל אלא שישנם שאלות רבות המתעוררות בהליכים אלו כדוגמת: איזו דירה תקבלו, האם יוצמד לה מחסן, מי יישא בתשלומי ארנונה ו/או ועד בית כאשר המחירים יעלו לאחר הבינוי שאז המון דיירים מהדירות הישנות לא יוכלו לעמוד בגובה התשלומים של אחזקת הדירה החדשה, שאלות אלו ורבות אחרות מתעוררות לעיתים קרובות ולדיירים לא תמיד יש הידע, על כן החלטנו לערוך עבורכם סדר בבלגן בצורה מקוצרת.
שלב 1:
עליכם להקים נציגות דיירים שנבחרה בהתאם לדין ועפ"י רוב הדיירים בכל מתחם/בניין. לעיתים ניתן לבצע את בחירת הנציגות בסיוע משרד עוה"ד.
שלב 2:
עליכם כקבוצה להתגבש יחד עם הנציגות שלכם ולבחור משרד עורכי דין אמין ומנוסה בתחום הפינוי בינוי ועדיף מעיר מגוריכם שאז לעורכי הדין יש היכרות אישית ועסקית מול הרשויות העירוניות ובכך ניתן יהיה לעיתים לקדם פרויקט ביעילות יתרה. דבר נוסף הוא היתרון בהגעה לחתימות במשרד המצוי בעירכם. לטובת שלב זה הנכם נדרשים לחתום על ייפוי כוח לטובת משרד עורכי הדין המייצג אתכם.
שלב 3:
במקביל לשלב מס' 2 ולאחר בחירת המייצג שלכם, עורכי הדין שבחרתם אמורים לבדוק ולקבל לידם את מסמך המדיניות מאת העירייה/מועצה אשר יש בו לשקף את אופי הקרקע ואופי הבנייה בידיו של היזם, כך יוכל היזם לקבל תמונת מצב באשר לכדאיות העסקה.
מאידך עורכי הדין יבדקו לעומק באשר לערבויות ולביטחונות השונים וכן בקשר ליכולות היזם לבצע את הפרויקט לשביעות רצון הדיירים.
שלב 4:
סיכום תמורות מול היזם וחתימה על חוזה: מסכמים מול היזם אלו דירות יקבלו הדיירים לאחר הפינוי ולאחר הבינוי עצמו, מהו גודלן של הדירות, מחסנים, מרפסות וכיוצ"ב, הכל מעוגן בכתב בחוזה מול היזם שעליו יש לחתום. כמו גם סיכום בקשר לתשלומים בגין ועד בית מאת היזם לשנים הראשונות לדיירים המפונים.
שלב 5:
ערבויות מצד היזם, פינוי הדירות הישנות מצד הדיירים הקיימים והריסה ובנייה בפועל:
השלב הנוכחי הינו שלב חשוב והוא מדבר על התכנון עצמו של תכנית הבינוי והגשת הבקשה להיתר ברשות המקומית, בשלב זה חשוב להפגיש את הדיירים מול האדריכל של הפרויקט על מנת לתאם ציפיות ולאחר מכן ממתינים להיתר עצמו. מיד עם קבלת ההיתר ניתן יהיה להתחיל הליכי הפינוי והבינוי הלכה למעשה.
שלב 6:
חזרה לדירות החדשות- פשוטו כמשמעו.
בדרך כלל כשדיירים ניגשים לפרויקט פינוי בינוי עליהם לקחת בחשבון את השבחת הנכס כאשר על פי רוב לא יחולו מיסים על אותה השבחה, הדבר בעצם מהווה עבור דיירים רבים מהאוכלוסייה המוחלשת, קרש מקפצה לחיים בהתאם לשנת 2022 שסביר להניח כי לא יוכלו לרכוש דירות חדשות המשתוות לדירות שיקבלו בהליך הפינוי בינוי ועל כן הרווח הצפוי לאותם דיירים הוא ענק לאין שיעור. כמובן שעם השנים התפתחה החקיקה ונעשו שינויים מהותיים לטובת קידומם של פרויקטים בישראל, כמו כן ראוי להבין כי ככול ותחתמו מוקדם יותר לעורכי הדין וככול ותחתמו ותקדמו את החתימות על ההסכם הרי שבסופו של דבר הפרויקט ייצא לדרך ביעלות רבה יותר.
מרבית הדיירים כיום בישראל חוששים מחתימה על הליך פינוי בינוי בפני עורכי הדין כאשר החשש הוא מוצדק אך יחד עם זאת החתימה על ייפוי כח לעורכי הדין שלכם עשויה לעשות בדיוק את הפעולה הנדרשת עבורכם והיא לייצג אתכם ואת הזכויות המגיעות לכם מאת היזמים.
פרויקטים רבים מוזנחים שנים רבות אך ורק בשל עיכובי חתימות מצד דיירים כאשר אם היו מסבירים להם באופן ברור את המשמעויות הרי שסביר להניח כי היו רצים לחתום ולכן חשוב קשר בריא וטוב מול המשרד המייצג אתכם .
יש לכם פרויקט וטרם בחרתם עו"ד ? משרדנו מייצג במספר פרויקטים בהליכי פינוי בינוי ומעניק יחס אישי ללקוח, חייגו אלינו עוד היום להתייעצות ללא עלות.
אייל קורסיה ושות'-עורכי דין
טלפון: 050-6351208