מתכון מאיה דרין, שפית ועיתונאית אוכל, באדיבות סולתם. צילום גל בן זאב
רשימת חומרים ל-4 מנות:
8 נתחי פילה דג מוסר ים במשקל 100 גרם כל אחד
שמן זית לפי הצורך
מלח לפי הטעם
פלפל שחור גרוס לפי הטעם
לקראסט תבלינים:
1 צרור פטרוזיליה קטן
1 כוס פירורי לחם
4 שיני שום
מלח לפי הטעם
לתוספת:
12 תפוחי אדמה באטר צהובים
2 זוקיני צהוב
12 שיני שום
2 פלפלים צהובים
לימון פרוס
אופן ההכנה:
לירקות:
- מבשלים שיני שום בשמן זית ומעט מלח על להבה נמוכה עד שמתרככות
- צולים תפוחי אדמה בתנור בשמן זית ומלח עד שמתרככים
- שורפים פלפלים צהובים על הזג או הגריל או בתנור בחום גבוה מאוד עד שהקליפה חרוכה, מקלפים,ף מסלקים את הגרעינים וחותכים לרצועות
- חותכים את הזוקיני לחתיכות גדולות וצולים בשמן זית ומלח בתנור חם מאוד עד שמזהיבות היטב
- חורכים פרוסות לימון בתנור עד שמזהיב.
לקראסט:
- טוחנים הכל במעבד מזון לתערובת פירורים ירקרקה.
- קולים על מחבת יבשה על להבה בינונית במשך כדקותיים עד שמזהיב קלות
לדגים:
- מחממים שמן זית מחבת רחבה, מתבלים את הדג במלח ופלפל.
- צולים על הצד של העור במשך כ-7 דקות מבלי להפוך.
- במהלך הצלייה שופכים מן השמן החם על בשר הדגים בעזרת כף.
- לקראת סיום הצלייה הופכים לדקה קלה ומיד הופכים חזרה.
בהגשה:
- מוסיפים למחבת את כל הירקות הצלויים והמבושלים ומחממים יחד עם הדג
.
מפזרים מעל הדג את הקראסט הפריך ומגישים מיד.