פילה דג במחבת עם קרסט תבלינים וירקות צהובים

8 0

מתכון מאיה דרין, שפית ועיתונאית אוכל, באדיבות סולתם. צילום גל בן זאב

רשימת חומרים ל-4 מנות:

8 נתחי פילה דג מוסר ים במשקל 100 גרם כל אחד

שמן זית לפי הצורך

מלח לפי הטעם

פלפל שחור גרוס לפי הטעם

לקראסט תבלינים:

1 צרור פטרוזיליה קטן

1 כוס פירורי לחם

4 שיני שום

מלח לפי הטעם

לתוספת:

12 תפוחי אדמה באטר צהובים

2 זוקיני צהוב

12 שיני שום

2 פלפלים צהובים

לימון פרוס

אופן ההכנה:

לירקות:

  1. מבשלים שיני שום בשמן זית ומעט מלח על להבה נמוכה עד שמתרככות
  2. צולים תפוחי אדמה בתנור בשמן זית ומלח עד שמתרככים
  3. שורפים פלפלים צהובים על הזג או הגריל או בתנור בחום גבוה מאוד עד שהקליפה חרוכה, מקלפים,ף מסלקים את הגרעינים וחותכים לרצועות
  4. חותכים את הזוקיני לחתיכות גדולות וצולים בשמן זית ומלח בתנור חם מאוד עד שמזהיבות היטב
  5. חורכים פרוסות לימון בתנור עד שמזהיב.

לקראסט:

  1. טוחנים הכל במעבד מזון לתערובת פירורים ירקרקה.
  2. קולים על מחבת יבשה על להבה בינונית במשך כדקותיים עד שמזהיב קלות

לדגים:

  1. מחממים שמן זית מחבת רחבה, מתבלים את הדג במלח ופלפל.
  2. צולים על הצד של העור במשך כ-7 דקות מבלי להפוך.
  3. במהלך הצלייה שופכים מן השמן החם על בשר הדגים בעזרת כף.
  4. לקראת סיום הצלייה הופכים לדקה קלה ומיד הופכים חזרה.

בהגשה:

  1. מוסיפים למחבת את כל הירקות הצלויים והמבושלים ומחממים יחד עם הדג

.

מפזרים מעל הדג את הקראסט הפריך ומגישים מיד.

Related Post

מתכוני קיץ

Posted by - 5 ביולי 2021 0
מתכוני אפרסק מקוריים בשנת 1982 קבעה הכרזה נשיאותית רשמית שהוציא הנשיא האמריקאי דאז רונלד רייגן כי מאחר ואפרסקים הם תוספת…

סלט רימונים

Posted by - 25 ביוני 2020 0
סלט רימונים טעים ויפה להגשה שתקבלו עליו אין סוף מחמאות, קל ופשוט להכנה. אלי דלל הוא סגן ומ"מ ראש עיריית…

מתכונים כשרים לפסח

Posted by - 3 באפריל 2023 0
נשיקות כרובית לחג הפסח- ללא גלוטן, דלי פחמימה  באדיבות: עדי גבירצמן, מומחית לתזונה מאוזנת, מפתחת מתכונים דלי פחמימות, ללא גלוטן…

Leave a comment

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כלי נגישות