פורצים גבולות

15 0

חינוך על סקייטבורד – פרויקט ראשון מסוגו בישראל של העמותה לחינוך בלתי פורמלי של עיריית נתניה בשיתוף עמותת עזרה מנסה לתרגל ילדים לאתגרים, אדיבות ונורמות התנהגות, מעורבות חברתית ואדיבות.

פרוייקט ייחודי וחסר תקדים של העמותה לחינוך בלתי פורמלי מיסודה של עיריית נתניה בשיתוף עמותת "עזרה" המפעילה עשרות פרויקטים בתחום החינוך, התעסוקה והרווחה, בדגש על סיוע לילדים, מרביתם עולים מחבר העמים ומאתיופיה וחלקם ילידי הארץ המגיעים ממשפחות המתמודדות עם מצוקה כלכלית ורקע קשה.  בנוסף, מפעילה העמותה פרויקטים כמו סיוע לנזקקים, מועדוניות חברתיות לילדים מהחינוך המיוחד, מלגות לסטודנטים נזקקים, תכניות למניעת אלימות במשפחה, מרכזי מחשבים לאוכלוסיות קשות יום ופעילויות חברתיות לנכים.

התכנית החינוכית 'POSITIVE PUSH THROUGH SKATEBOARDING' (בעברית- דחיפה חיובית דרך סקייטבורד) מתקיימת במפגש שבועי, המיועד לילדים בכיתות ד' –ז' עם מדריך לנערים ונערות ליצירת שיתוף פעולה, התמודדות עם אתגרים, אדיבות ודינמיקה במרחב והכל באמצעות הדרכה בזמן שבני הנוער גולשים על סקייטבוקד.

על גיבוש והעברת התכנית החינוכית אחראים רוכבי סקייטבורד מנוסים ומקצועיים, בליווי סטודנטים המלמדים את הילדים בדרך חווייתית את יסודות הרכיבה, נותנים לילדים כלים איך להתמודד עם אתגרים וקשיים, ממחישים להם את המשמעות של עזרה הדדית, אדיבות ושמירה על בטיחות זאת מעבר לשיפור ופיתוח היכולות הקוגנטיביות של הילדים.

'POSITIVE PUSH THROUGH SKATEBOARDING' החל לפני כשנתיים במרכז קהילה,ספורט ופנאי "נאות שקד", לאור ההצלחה וההתעניינות הגוברת- הוחלט השנה להרחיב את התכנית החינוכית לתושבי שכונת "קריית נורדאו", שניהם בשיתוף עמותת "עזרה", תכנית "סטודנטים בונים קהילה" ועיריית נתניה. בסיום הפרויקט, המשתתפים מקבלים במתנה ציוד גלישה, הכולל סקייטבורד, קסדה, נעליים, מחזירי אור ומדבקות זוהרות.

בעמותה לחינוך בלתי פורמלי מציינים כי לאור הצלחת התכנית, נבחנת כעת האפשרות להרחבת הפרוייקט לשכונות נוספות. כמו כן,

בשנה האחרונה ביקשו בוגרי התכנית להצטרף לצוות ההדרכה ולהדריך את הקבוצות החדשות. בעמותה נעתרו לבקשה, מתוך תפיסה שכעבור שנת הדרכה- המשתתפים מסוגלים לעשות תרגילים מתקדמים ורבים ממשיכים להתאמן ולבלות שעות רבות בסקייטפארק, שנבנה ע"י העירייה בפארק החורף.

אחד המדריכים ומי שמנהל את הפרויקט בהיבט הרכיבה הוא מעוז טרודלר (26) תושב נתניה מספר כי הרעיון החל כאשר ידידה ותיקה מתקופת לימודיו בבית הספר היסודי קשת בעיר ביקשה חוות דעת אם ישנה היתכנות לתכנית חינוכית מסוג זה, בנוסף הציעה לטרודלר להוביל את התכנית ולהדריך את בני הנוער לאדיבות ויחס מכבד, תוך כדי חווית גלישה על סקייטבורד.

"מיד עניתי שאשמח" משחזר מעוז "היא סיפרה על הרעיון להוריה אדי ונטלי שפירא ואלו נרתמו להפוך את "היוזמה למציאות" בני הזוג שפירא העניקו תרומה ראשונית למימון הציוד הנדרש במרכז קהילה, ספורט ופנאי "נאות שקד" ולאור הצלחת הפרוייקט תרמו בני הזוג שפירא גם למרכז קריית נורדאו ומיד לאחר מכן נרתמה העמותה לחינוך בלתי פורמלי להפקת התכנית.

 

 

 

Related Post

שפיץ מהיציע עם אפי ישראל

Posted by - 7 במרץ 2018 0
סאגת דיא סבע הגיעה לסיומה, מכבי נתניה תשלם לטוברוק 1.4 מיליון ₪ ובשני הצדדים מרוצים מפסיקת הבורר * כך או…
כלי נגישות