רובם המכריע של הישראלים הם חובבי קפה מושבעים. אנחנו שותים קפה מדי בוקר, כמה פעמים לאורך היום, ואוהבים קפה איכותי ומשובח ביותר. בשנים האחרונות ניתן למצוא מכונות אספרסו מסוגים שונים באינספור בתים ומשרדים בארץ, אך קיימות גם דרכים אחרות ו"ידניות" יותר להכין קפה משובח במיוחד, במהירות ובקלות יחסית. כך תכינו בעצמכם את הקפה הטוב שבנמצא –
על מנת להכין את הקפה המשובח ביותר שיש, ולעשות זאת בלי מכונת אספרסו גדולה ומורכבת, נזדקק לכמה פריטים פשוטים וזולים יחסית, אך כאלו המאפשרים להכין קפה ברמה שלא הייתה מביישת אף בית קפה בכל העולם כולו –
להכין בעצמנו את הקפה המושלם באמצעות מטחנת קפה ומקינטה
שני הפריטים העיקריים (ולמעשה היחידים) שנצטרך על מנת להכין בעצמנו, בבית או במשרד, את הקפה המשובח והטוב ביותר שבנמצא, הם מטחנת קפה ומקינטה.
נתחיל עם מטחנת הקפה – ניתן לרכוש כיום מטחנות קפה ביתיות מסוגים שונים, כאשר מדובר במכשיר יחסית קטן ופשוט המופעל באמצעות חשמל. אל מטחנת הקפה אנחנו שופכים פולי קפה טריים, וכך יכולים לטחון בכל פעם בדיוק את הכמות הנדרשת לצורך הכנת כוס הקפה (או כמה כוסות הקפה) שאנחנו מעוניינים להכין כרגע. מכיוון שטוחנים בדיוק את כמות הפולים הנדרשת ולא מעבר לכך, נהנים מטריות מרבית של הקפה שאנחנו שותים. כאשר טוחנים פולי קפה לאבקה ממנה ניתן להכין קפה, שטח הפנים שלהם גדל בצורה משמעותית, הם נחשפים לאוויר ומתחיל תהליך התחמצנות אשר מוריד מרמת הטריות שלהם מדי יום ומדי שעה. כאשר אנחנו שומרים עליהם בתצורה של פולים ממש עד לרגע בו אנו מתחילים להכין את כוס הקפה, הטריות נשמרת בצורה אופטימאלית וכך גם הטעם והארומה של הפולים. מטחנת קפה ביתית מאפשרת לכן לצרוך את הקפה הטרי והמשובח ביותר שבנמצא. אפילו במרבית בתי הקפה לא מקבלים את כוס הקפה ישירות לאחר טחינת הפולים…
הפריט השני הנדרש כאן הוא מקינטה – אותו קומקום הכנת קפה ייעודי קטן המגיע מאיטליה, ומאפשר להכין בצורה "ידנית" קפה אספרסו משובח (ידנית בהשוואה לכל צורה אחרת של הכנת אספרסו…). מקינטה מגיעה במגוון גדלים וצבעים, ועקרון הפעולה של מכשיר זה פשוט – מדובר בקנקן קטן המורכב משלושה חלקים: מיכל בו ממלאים מים, רשת ממתכת בה ממלאים את אבקת הקפה אשר מתלבשת על החלק התחתון בו ממלאים מים, וחלק עליון אשר נסגר בהברגה על גבי החלק התחתון, בו מצטבר הקפה הטרי. את המקינטה שמים על הכיריים והלהבה מחממת את החלק התחתון ומרתיחה את המים. האדים המצטברים יוצרים לחץ ועוברים דרך שכבת אבקת הקפה, ויוצאים בחלק העליון בתור קפה אספרסו טעים ומשובח.
זה הכל. פשוט, זול וקל להפעלה. בהשקעה מינימלית (של פחות מכל מכונת אספרסו ביתית) תוכלו לספק לעצמכם את הקפה המושלם והמשובח ביותר שבנמצא, בנוחות של הבית שלכם ובכל שעה של היום…
להזמנה אונליין ממגוון של מקינטות איכותיות ומעוצבות הכנסו לכתובת
https://www.vero-cafe.co.il/category/מקינטות
קרדיט לתמונה: pixabay