עשרות מתנדבי ועובדי מד"א צעדו בשבילי ההיסטוריה היהודית בפולין
משלחת מגן דוד אדום לפולין כללה כ-50 ממתנדבי ועובדי הארגון מכל הארץ שיצאו למסע בשבילי ההיסטוריה היהודית בפולין. במהלך המסע סיירו חברי משלחת מד״א במחנות הריכוז וההשמדה שבקרקוב, באושוויץ – בירקנאו, לודג׳, חלבנו, מיידנק, טרבלינקה, בוורשה ועוד. כמו כן, ערכו חברי משלחת מד״א לפולין ביקורים בקברים ואנדרטאות נוספים בפולין, בהם גם יער הילדים בטרנוב בו נרצחו 800 מילדי בית היתומים בעיר.
כבכל שנה, הקפידו חברי משלחת מגן דוד אדום להגיע לבלוק מספר 10 שבמחנה הריכוז אושוויץ – שם ערכו רופאים נאצים ניסויים על אסירים ואסירות יהודים. עשרות מתנדבי ועובדי מד״א התאספו וקיימו טקס מיוחד שמטרתו לזכור את הזוועות ולהנציח את זכר הנספים.
חובש בכיר במד״א, דודי מעטוף כתב על המסע: ״כשחזרתי מהמסע נשאלתי לא פעם אחת ׳איך אתה מסכם את המסע?׳ והאמת שגם היום, אין לי תשובה ברורה. איך נסכם ערימות אין סופיות של נעלים, שערות, בגדים וכלי בית?! איך נסכם משלוחי אדם ברכבות משא של בהמות?! איך נסכם קברי אחים?! איך נסכם את כל הזוועות האיומות והבלתי אנושיות? אבל אם בכל זאת נצטרך לסכם, נסכם במשפט הבא: ׳בלתי אפשרי לספר את השואה, אך יהיה זה פשע שלא לנסות."
ע. מנהל מחלקת בינוי ונכסים במד״א, יוסי ברכה: ״אבא שלי, ניצול שואה, נפטר בינואר כ-7 חודשים לפני המסע לפולין. כילד שמעתי את כל הסיפורים על השואה. כל בני המשפחה מהצד של סבתא שלי נספו בשואה, אך אבא שלי והמשפחה שלו ניצלו. הסיפורים מהילדות פגשו אותי בהרבה פינות במסע. אחד המקומות החזקים ביותר במסע היה יער הילדים. הגענו לשם בשעות הערב, התקבצנו כולנו וקראנו קדיש על כל הילדים. אחרי הקדיש קיבלנו מכתבים מהבית, כל אחד לקח את הפינה שלו ובסיטואציה הזו, המורכבת הזו, קראנו מכתב שכתבו לנו בני המשפחה ופתאום הרגשתי את העוצמה של המסע הזה.״
יו"ר ועד סניף חולון במד״א וראש משלחות עובדים ומתנדבים בוגרים לפולין, אילן טלר: ״השואה היא נקודת השפל האיומה בהיסטוריה היהודית. היינו במחנות ההשמדה, עמדנו מול הר האפר במיידנק ובחזרתנו מהמסע – קיבלנו על עצמנו את משימת ׳מצילים וזוכרים׳. מוטלת עלינו החובה לזכור ולא לשכוח, אנו מחויבים לשמור את שראינו ושמענו להמשיך ולהעביר הלאה – כדי שלעולם לא עוד. אנחנו גאים לענוד את סמל מגן דוד אדום לכבודם של השורדים ולזכר הקורבנות. נמשיך לטפל ולהציל חיים ללא הבדל דת, גזע ומין כרוח מד"א, תוך שמירה על כבוד האדם ומתוך תחושת שליחות ומחויבות לארגון ולמדינת ישראל.״
מנכ"ל מד"א, אלי בין: "חובה על כל אחד ואחת לחרוט בזיכרונם את ששת מיליוני היהודים שנרצחו בשואה. למרות שמה שניתן לראות היום על אדמת פולין לא יכול להמחיש ולו במעט את מה שחוו על בשרם דור שורדי השואה, אין ספק כי למשלחות מד"א בפולין יש ערך חינוכי ראוי והכרחי לדורות, שכן עלינו לזכור ולא לשכוח. מד"א, כארגון שמציל חיים ומהווה ארגון הומניטארי משמעותי בישראל ובעולם, מציב לעצמו למטרה להמשיך ולהזכיר, ולעולם לא לעמוד שותקים אל מול זוועות המתרחשות סביבנו".