מדיניות אי הפללה למשתמשי קנאביס הפכה למושג רווח במחוזותינו: מהי המשמעות, מה זה אומר בפועל וכיצד לנהוג במקרה ו…
נושא השימוש בקנאביס, הן בהיבט הרפואי והן בהיבט הפרטי, זוכה ליותר ויותר כותרות. ניתן לראות זאת במגמות השונות, במדינות בהן כבר ישנה לגליזציה מלאה כדוגמת אמסטרדם, קולורדו, קליפורניה, נבדה, וושינגטון, אלסקה פראג ועוד…
בהתאם לרוח המשתנה לגבי תפיסת העולם של משתמשי הקנאביס, גם הרשויות נערכות לשינויים לעניין ההרשעה ומדיניות אי הפללה של אותם משתמשים.
אם כן, מהי אותה מדיניות ואיך בפועל תדעו מה מותר, מה אסור ומה קורה במקרה ש…
במאי 2017 נכנס לתוקף נוהל חדש מטעם המשרד לביטחון פנים, לפיו יש להקל בענישה עם משתמשי קנאביס ולנקוט בהם בגישה "סלחנית", הכיצד?
היה ונתפסתם בפעם הראשונה משתמשים לצורך עצמכם, יוטל עליכם קנס בסך של 1,000 ₪ – זאת כל זמן שהחשוד יודה כי השתמש. היה ולא יהיה מוכן להודות, הרי שפתוחה בפניו הרשות לערער על מתן הקנס ולהגיע להליך משפטי מול שופט.
אם קיבלתי קנס על שימוש ושילמתי, האם יופיע לי רישום פלילי?
"באופן כללי ובזהירות בלבד ניתן לומר, כי המגמה ואנו מדגישים את המילה מגמה, היא שהתיק בו שולם הקנס ונסגר, לא יופיע במרשם הפלילי כלל".
מה קורה אם תפסו אותי פעם שניה בשימוש עצמי?
"גם כאן, כמובן, מדובר על שימוש עצמי וכפי שבפעם הראשונה תידרשו לתשלום, הרי שגם בפעם השנייה תשלמו, אלא שתשלום הקנס הפעם יעמוד על סך של 2,000 ₪. גם במקרה זה יוכל המשתמש לערער, אלא שיש לקחת בחשבון את האופציה כי הערעור לא יתקבל ואז תוכל התביעה להגיש כתב אישום בנוסף לתשלום הקנס"
מה קורה למי שנתפס פעם שלישית?
"בפעם השלישית ככל ונתפסת עם קנאביס לשימוש עצמי, הרי שתפתח כנגדך חקירה פלילית לטובת הגעה להסדר מותנה – במסגרתו אתם עלולים להתחייב בפגישות אצל קצין מבחן, לקבל שירות לתועלת הציבור, השתתפות בסדנאות ועוד פעולות מחייבות ופחות נעימות. פעם רביעית: כאן כבר סביר, כי יוגש כתב אישום פלילי והתביעה המשטרתית תנהל את התיק כתיק סמים".
מדיניות אי הפללה אכן באה לידי ביטוי, בעיקר, לגבי המשתמשים בצריכה עצמית כאשר ככל ומדובר על גידול, הרי שהנהלים והחוקים שונים בתכלית.
הכותב, עו"ד אייל קורסיה. לשאלות: 050-6351208. החומר במאמר זה הינו כללי בלבד ואינו משמש כתחליף לייעוץ מקצועי – פרטני. https://www.adv-dk.co.il/