על עיקולים ועוד עיקולים

15 0

נכסיו של מני עוקלו כליל וזאת עוד בטרם נדונה התביעה בעניינו ועוד בטרם בכלל שהיה דיון משפטי – הכיצד? ומה ניתן לעשות?

להבדיל מהליכי ההוצאה לפועל המוכרים – שם התובע יכול לתפוס את נכסי החייב הסרבן על מנת לנסות ולהיפרע מהם לטובת החוב, הרי שתקנות סדר הדין האזרחי מאפשרות הטלת עיקול זמני – גם בהליך אזרחי המנוהל בבתי המשפט וכל זאת עוד הרבה לפני מועד הגשת התביעה עצמה.

במילים אחרות, כאשר לטובת אדם נולדה עילה לתביעה אזרחית כספית לפיה הוא חושש מהגשתה שכן עד למועד הבירור ומתן פסק הדין יוכל החייב ו/או הנתבע לפעול להברחת ו/או העלמת נכסיו, הרי שיוכל להגיש בקשה לבית המשפט על מנת שזה יעקל את נכסי הנתבע העתידי – רק לצורך שמירה על הנכסים שמא יוברחו ורק כאשר קיים חשש ממשי בוודאות גבוהה כי אכן הנתבע עתיד להעלים את נכסיו.

כך קרה למני (שם בדוי) בחור צעיר, שלטענתו נפל לכאורה לידיו של תובע אשר פעל להוצאת כספים מהצעיר מני על-ידי החתמתו על הסכמים כאלה ואחרים, עוד לטענת מני, הוא חש מאוים כי לדבריו נאמר לו שבמידה ולא ישלם את הכספים, הוא "יקבר מתחת לאדמה" במילים עדינות…

מני התעורר בוקר אחד וגילה כי כלל נכסיו עוקלו. מני ניגש לבדוק אם אכן ישנה תביעה נגדו והופתע לגלות שטרם הוגשה התביעה וכי ביהמ"ש אישר לתובע לעקל את נכסיו של מני – עוד בטרם הוגשה התביעה עצמה.

מני פנה לעורך דין (כותב שורות אלה, למען הגילוי הנאות). בתום אין ספור ישיבות ואיסופם של אסמכתאות במטרה לשפוך אור על המקרה שבין מני לבין התובע, הוגשה בקשה לבית המשפט על מנת שזה יבטל את העיקול שכן זה הוטל, לטענת מני, שלא כדין – תוך שהתובע זורה לכאורה חול ומסלף לכאורה את העובדות בעיני בית המשפט.

לא חולפים מספר ימים ונקבע מועד לדיון בו כלל הצדדים והמצהירים נחקרים על-ידי עוה"ד המייצגים את הצדדים ובכללם כותב שורות אלה. סוף דבר, ביהמ"ש ביטל כליל את העיקול ומשחרר את כלל נכסיו של מני. התובע נדרש להגיש את כתב התביעה העיקרי ולאחריו מני נדרש להגשת כתב הגנתו, כשהוא ללא עיקולים.

חשוב להבהיר, כי לעיתים נראה שהחלטה שיפוטית יש בה גזירת גורל, אך אין כך פני הדברים. עם טענות מוצקות ועם תוכן ואסמכתאות, הרי שניתן יהיה לנהל הליך משפטי ללא כל עיקולים ובצורה הראויה לניהול הליך מסוג כזה. ורק אז יחליט ביהמ"ש את שיחליט.

הכותב, עו"ד אייל קורסיה, עוסק בתחום ההוצל"פ וייצוג חייבים וחברות. האמור במאמר זה אינו בא להחליף ייעוץ משפטי וכל האמור בו הינו בגדר המלצה בלבד. טלפון: 050-63512085

Related Post

לאיפה המשרדים נעלמו?

Posted by - 28 באפריל 2021 0
מתוך נתוני הלמ"ס שהתפרסמו לשנת 2020 מתברר כי כלל לא החלו בשנה זו בבנייה של שטחי משרדים בנתניה. ההיצע – אין…

מפתחים את נתניה

Posted by - 6 בספטמבר 2020 0
ח.ל.ת החברה לפיתוח ותיירות נתניה, ממשיכה לקדם בהצלחה את פרויקט שיפוץ חזיתות הבניינים ברחבי העיר מאת: חן כהן שיפוץ חזיתות,…

מכינים לעבודה

Posted by - 20 בנובמבר 2019 0
המכללה העירונית להשכלה המנוהלת על ידי "רגעים", העמותה לחינוך בלתי פורמלי בנתניה, בשיתוף פעולה מיוחד עם מרכז הזדמנות בתעסוקה של…

נטו חופשות,  הללויה!!!

Posted by - 17 בינואר 2018 0
בשורה משמחת להורים ואולי גם לתלמידים: "בית הספר של החגים" יוצא לדרך. 10 ימים יקוצרו מהחופשות. בנתניה ההורים ישלמו 20…

הטרנדים הכי לוהטים

Posted by - 7 בנובמבר 2019 0
הסטייליסטית ורד דנוס בטור מיוחד על הטרנדים הבולטים לסתיו 2019-2020 הכולל טיפים כיצד לא להפוך לקורבן אופנה… מאת ורד דנוס…
כלי נגישות