חלי ממן, מייסדת קבוצות תמיכה לאורח חיים בריא, מסבירה על הקשר בין חופש גדול, אוכל, מתוקים וילדים משועממים. אז איך יוצאים מזה? קבלו כמה טיפים מקצועיים
מאת חלי ממן
החופש הגדול הוא תקופה מאתגרת. הילדים בחופש, אין סדר ויש הרבה פיתויים כל כך זולים וטעימים שמאוד קשה להגיד להם 'לא', אבל אם לא נדע את הגבולות, נגמור את החופש עם כאבי שיניים וגם כאבי ראש ועם הרגלים מאוד לא טובים שהקנינו לילדים. ובכך החמצנו את ההזדמנות.
דווקא החופש הגדול הוא הזדמנות מצוינת ללמד את הילדים לאכול נכון, למרות הכל. ריכזתי במיוחד עבור קוראי השבוע בנתניה מספר טיפים מנצחים שגם עובדים.
פשוט להסביר
הסבירי לילדים עד כמה הם חשובים לך ועד כמה המזון שהם בוחרים משפיע להם על הבריאות. זו הסיבה שאת מחליטה רוב הפעמים על מזון בריא בלבד. לטובתם, מאהבה. כל יום מחדש.
סדר יום ברור
קבעי זמנים לכל דבר. לדוגמא: יום חמישי הוא יום הארטיק/ החטיף. כך, כשהילדים יודעים מראש מתי כן יקבלו, הם מפסיקים לחפש כל הזמן ואין מריבות או ויכוחים סביב הנושא. הכל ברור ומסודר. יש זמן לארטיק/ לחטיף ויש למה לחכות. סדר יום כולל גם שעות שאוכלים ושעות שעושים דברים אחרים. לא כל הזמן מבקשים 'משהו'. יש זמן לארוחת בוקר, לארוחת צהריים ולארוחת ערב. בין לבין יש קערת פירות וירקות זמינה לנשנוש.
תמיד לאזן
הקפידי שבארוחות יהיו ירקות ושיהיו מאוזנות ובריאות. זה ייתן לילדים תחושה טובה של שובע והם לא יחפשו אחרי שעה קלה עוד אוכל.
פחות בחוץ
השתדלי לאכול פחות בחוץ. העדיפי תמיד להגיש להם מזון ביתי. גם כשיוצאים ליום שלם – ארזי מראש סנדויצ'ים וירקות חתוכים וחיזרו הביתה לארוחה חמה. כשאנחנו מכינים בבית אנחנו שומרים על איכות ועל כמות בצורה הכי בריאה. וכשאנחנו אוכלים בחוץ יש המון קלוריות ושומנים שאנחנו אוכלים בלי לדעת בכלל. והילדים מתפתים לעוד מנה, לעוד מיץ ולעוד קינוח. החוויות הללו מאוד לא טובות עבורם. קצת תכנון יעזור לך להימנע מבחירה לא נכונה של מזון בחוץ.
דוגמא אישית
הקפידי לאכול עם הילדים, לנתק טלפונים. כן, אפשר לחיות בלי נייד לעשרים דקות ארוחה. היות שאי אפשר להתחמק מפינוקים, תדאגי לבחור פינוק בחוכמה: במקום עוגת שוקולד עשירה בסוכרים, עוגת גבינה אוורירית ללא סוכר או עם כמות סוכר מופחתת. הכי חשוב, במקום לראות בחופש הגדול מטרד, ראי בו אתגר והזדמנות להנחיל לילדים אורח חיים בריא שמתחיל ונגמר במזון.
צילום באדיבות חלי ממן