לסוכר, בדומה לאלכוהול ולסמים, השפעה רעה על הגוף שלנו. גמילה מסוכר אפשרית כחלק מתהליך; נועה פרומן מספקת טיפים
מאת נועה פרומן
אם גם אתם פותחים את הבוקר עם קפה הפוך ועוגייה (כמובן בריאה), אחרי כמה שעות בעבודה חייבים איזה שוקולד או דיאט קולה, בצהרים אוכלים פסטה, אורז ומשהו קטן מתוק בסוף הארוחה… ובשעה חמש, בין ההתרוצצויות, יש לנו נפילת אנרגיה המחייבת עוד קפה עם סוכרזית וחטיף גרנולה – עוד לפני שהגענו לערב וללילה שם נצרוך עוד סוכר וכך הלאה… כדאי שתפנימו: אתם בעצם נשלטים בסוכר ולא אתם שולטים בו. הבשורות הטובות שזה מצב הפיך, אבל בואו נבין מה מתרחש בגופנו
איך המוח מגיב כשאנו אוכלים סוכר ולמה המוח מטעה אותנו בתחושות?
כשאנו אוכלים קולטני הטעם הנמצאים על הלשון מזהים טעמים: מלוח, חמוץ, מר או מתוק. בחלק הקדמי של הלשון מצויים הקולטנים לטעם המתוק, ואלה מעבירים אותות ישירים למוח בשרשרת תהליכים הגורמת למוח לשחרר הורמון בשם דופמין. בדומה לצריכת אלכוהול, ניקוטין והרואין שאף הם גורמים לשחרור דופמין, הדופמין שעולה בצורה ניכרת גורם לנו להרגיש בתחושת "היי" דבר המוביל להתמכרויות. אותו תהליך מתרחש בסוכר. יש כאן מצב אבסורד, שכל פעם שנרגיש שאנחנו לא מרוכזים ושאין לנו אנרגיה, נרצה משהו מתוק".
(איך בעצם קבוצת הרזיה מסייעת להליכי גמילה מסוכר – או לפחות הפחתה משמעותית בצריכה שלו?
אכילת סוכר בכמות קטנה תספק לנו הרגשה טובה מספיק, אך צריכה מוגברת תגרום לנו להמשיך ולהרגיש את פעולת הדופמין ואז הסוכר משפיע עלינו קצת כמו סם. הדרך הנכונה והיעילה ביותר להפסיק את מעגל ההתמכרות לסוכר, זה להפסיק לצרוך סוכר ומוצריו לתקופה מסוימת. אז ניתן יהיה לשלב סוכר בכמות קטנה ומוגבלת, כחלק בלתי נפרד מהליכי תזונה נכונה. הליך מסוג זה קשה לבצע ללא ליווי מקצועי, התאמת תזונה מותאמת אישית ו… קבוצת הרזיה המשמשת גם כקבוצת תמיכה, במסגרתה ההליך האישי משתלב עם ההליך המשותף ויחד – כידוע – קל יותר והמוטיבציה חזקה יותר. התהליך עצמו לא פשוט, אבל במהלך הקריירה שלי עזרתי למאות מטופלים לחיות בלי התלות בסוכר, באופן פרטי או באחת מקבוצותיי לירידה במשקל ולאורח חיים בריא.
*הכותבת, נועה פרומן, מייסדת קבוצות הרזיה ואורח חיים בריא ובניית תפריטים אישיים בקליניקה על-פי שיטת "לאכול, לרזות וליהנות". טל': 054-4-666-016