בגלל מגבלות הסגר האוסרות לקיים קבלת קהל בעירייה, הקימה העירייה עמדת שירות ניידת שמגיעה לקבל קהל בשכונות העיר
כבר ביומה הראשון של עמדת השירות של העירייה, שהוצבה בשכונת פאר במסגרת "עירייה עד הבית", נעזרו עשרות תושבים בשירותים העירוניים שהגיעו עד לשכונה.
בגלל מגבלות הקורונה נאסר לקיים קבלת קהל בבניין העירייה, ולכן הנחה ראש העירייה צביקה גנדלמן לבצע קבלת קהל בשכונות. בעקבות הנחייתו יונגשו שירותי אגף הכספים לאוכלוסייה בשכונות השונות, אשר עקב הסגר אינם יכולים להגיע לקבל שירות.
השבוע סיירה עמדת שירות של העירייה בשכונות פאר, גזית ובית אליעזר וטיפלה בפניות תושבים כמו בקשות להנחה מארנונה, תשלומים, בירורים ועוד.
בנוסף לצוות של מחלקת הכספים בעירייה שיצא לשכונות למתן שירות, איישו את העמדה גם עובדי עירייה דוברי רוסים ואמהרית אשר סייעו למתקשים בעברית.
בחמישי שעבר וביום ראשון השבוע הגיעה עמדת השירות למרכז הפנאי קלור בשכונת פאר. בימים שני ושלישי (8 ו-9 בפברואר) תוצב העמדה במרכז הנוער בשכונת גזית, וימים רביעי וחמישי (10 ו-11 בפברואר) תוצב במרכז הפנאי בשכונת בית אליעזר. השירות יינתן בין השעות 9:00 עד 15:00.
בבקשות להנחות מארנונה יש להצטייד במסמכים הנדרשים: תעודת זהות; דפי בנק (או בנקים למי שיש יותר מחשבון אחד) לחודשים 10-11-12 שנת 2020; תלושי משכורת של 2 בני הזוג לחודשים 10-11-12 שנת 2020; עצמאים מתבקשים להביא שומה אחרונה; מחוסרי עבודה מתבקשים להביא אישור מעמד לא עובד מביטוח לאומי; תלמידי כולל מתבקשים להביא אישור למידה מהכולל כולל אישור על קבלה או אי קבלת מלגה; בעלי דירה שכורה מתבקשים להביא חוזה שכירות.
בנוסף לשירות האמור שיינתן בשכונות, תיצור מחלקת הארנונה קשר בטלפון או במסרון עם תושבים הרשומים כמי שקיבלו בשנת 2020 הנחה בארנונה, וטרם חידשו את זכאותם להנחה, ככל הנראה בגלל מגבלות הקורונה. גם תושבים אלה יוכלו להיעזר בעמדת השירות ולהגיש את המסמכים הנדרשים לקבלת הנחה גם בשנת 2021.