"מראה נכון משפיע על הביטחון העצמי" – כך קובעת רויטל נסים, מומחית לסטיילינג אישי, שעברה מהפך תודעתי בעצמה לפני חמש שנים והיום מסייעת לעשרות נשים וגברים להיראות ולהרגיש טוב יותר.
לפני חמש שנים עשתה רויטל ניסים את הסבת המקצוע עליה תמיד חלמה ופתחה עסק משלה כסטייליסטית אופנה. כעת היא מסייעת לאנשים רבים להקנות לעצמם מראה שיקי, איתו הם מרגישים טוב ועוזרת להם לגרוף מחמאות מהסביבה הקרובה.
את ההחלטה על שינוי בחייה, ביצעה רויטל ניסים כששהתה בחופשת מחלה במשך כמה ימים בביתה. מי שעסקה במשך עשרות שנות קריירה כאשת כספים, הבינה בגיל 50, שזה הזמן להגשים את עצמה בצד המקצועי כמו שתמיד רצתה ולעשות את מה שתמיד חלמה עליו. בין השיעולים לקינוחי האף באותם ימים, היא מצאה על גבי מסך המחשב הצעה להירשם לקורס סטייליסטיות, והחליטה ללכת על זה. היא התקשרה, שילמה ונרשמה לקורס, קיבלה תעודת הסמכה כסטייליסטית, וכיום היא בעלת העסק המצליח 'רויטל סטיילינג'. בחמש השנים האחרונות בהן העסק פועל, היא הספיקה להלביש אנשים רבים ולהוסיף להם הרבה שיק ליום יום.
"שנים רבות התעניינתי בתחום האופנה והסטיילינג" מספרת רויטל על אהבתה לתחום, "הייתי תמיד מנסה על עצמי כל מיני תלבושות, ממליצה לחברות ומייעצת לארבעת בניי. אחרי לא מעט שנים בהן עבדתי כאשת כספים בחברה, החלטתי שאני רוצה להגשים את עצמי באמת וללכת לתחום שאני מאוד אוהבת ושתמיד משך אותי. תמיד הייתי טובה בלמצוא את הפריט הקטן שבזכותו הופכים את המראה הכללי שלנו לוואו והיום אני שמחה לעשות את זה באופן מקצועי עבור אנשים. הלכתי ללמוד את התחום כדי להשריש כמה חוקים שצריך לדעת ומשם התקדמתי לעוד כיוונים לפי טעמי האישי".
מיהו קהל היעד שלך היום?
"מדובר בעיקר באנשים בגילאי 35 ומעלה. מגיעים אליי אנשים שרוצים שינוי בלוק שלהם, אנשי עסקים שרוצים להיראות טוב או אנשים שמתכוננים לאיזה שהוא אירוע. אני חושבת שבגילאים האלה אנשים רוצים להתלבש יפה, קודם כל, בשביל עצמם ובשביל ההרגשה הטובה שלהם. כמובן שזה כיף גם לקבל את המחמאות מהסביבה. זאת הרגשה טובה להיכנס למשרד ולהפיל לאנשים את הלסת, כך שיסתכלו ויגידו שאת נראית טוב, או לעמוד מול קהל בהרצאה מסוימת ולהלביש חליפה שמחמיאה לך".
אז מהו הסוד למראה אלגנטי עבור אנשים? יש חוק שתקף לגבי כולם?
"אני חושבת שצריך לדעת בעיקר מהם הדברים שמתאימים למבנה הגוף שלך. באופן אישי אני לא אוהבת לטשטש אצל אנשים את מה שנראה לא טוב. אצלי הגישה היא הפוכה. אני מבליטה את היתרונות ולאחר מכן רואה מה עושים עם הדברים בגוף שפחות אוהבים".
עד כמה מראה חדש עבור מישהו או מישהי מצריך שופינג?
"האני מאמין אצלי בתור התחלה הוא לא ללכת ישר ולקנות בגדים חדשים. זה הדבר הכי קל להגיע לקניון ולהוריד את כל הבגדים מהמדפים. אני קודם כל בעד ללכת לארון ולראות מה יש לו להציע לנו. פעמים רבות כל שצריך הוא לעשות את ההתאמות הנכונות בין הבגדים שנמצאים אצלנו בארון ולנצל אותם כמו שצריך".
ואם בכל זאת צריך לקנות דברים חדשים?
"את זה ניתן גם כן לעשות באופן מושכל. כמו שאנשים הולכים לסופר עם רשימה, כך אפשר לעשות גם עם בגדים. צריך לחשוב לפני הקניות מה צריך ואיזה סגנון אנחנו רוצים. יש לנו את הארון, שהוא שטח נדל"ני מאוד יקר בבית שלנו. לכן, כשעושים קניות, צריך לבחור בחכמה מה להכניס אליו. יש בעיה אצל אנשים רבים שכשמתחילה עונת הסיילים. הם ישר הולכים בצורה אימפולסיבית וקונים דברים שלא צריך או שלא מודדים כמו שצריך – אז הם נתקעים עם בגד שלא מתאים להם. צריך לחשוב אם הפריט שקונים מתאים לשאר הדברים שלנו בבית ואם הוא משתלב בצורה טובה איתם".
עד כמה לדעתך לסטייל יש השפעה על ההצלחה שלנו?
"יש השפעה ענקית. צורת הלבוש שלנו משפיעה מאוד בעיקר על האופן בו אנשים תופסים אותנו. היא מהווה חלק ניכר מהרושם הראשוני שאנחנו עושים. כשמישהו רואה אותנו בפעם הראשונה הוא מיד מגבש חוות דעת עלינו. לאחר מכן קשה מאוד לשנות את הדעות שהרושם הראשוני יצר. יכול להיות אדם מבריק בתפקיד מנהל באיזו שהיא חברה, אך אם הוא לא לבוש בצורה מתאימה, הרושם הראשוני שישאיר בעיניי העובדים יכול לפגוע בו בהמשך".
איך את רואה את ההשפעה בכל הקשור לביטחון עצמי אצל הלקוחות?
"מבחינת ביטחון עצמי הרי שמישהו שמתחיל להתלבש בצורה שמחמיאה לו, הביטחון עולה פלאים. ברגע שאת קמה בבוקר ומרגישה טוב עם איך שאת נראית ועם הדברים שאת לובשת, את מתחילה את היום שלך יותר בכיף והערך העצמי עולה. עבור חלק מהאנשים זה מעניק תחושה שהשמיים הם הגבול".
מהו התהליך שאת עושה עם לקוחה חדשה שמגיעה אלייך בהתחלה?
"זה מאוד קשור לצרכים שלה. אם מדובר במישהי שרוצה לעשות שינוי במראה שלה ולהתלבש בצורה שיקית ומתוחכמת יותר, הרי שאנחנו נפגשות, היא אומרת לי מהם הדברים שהיא אוהבת, אנחנו מאבחנות את מבנה הגוף שלה, ניגשות לארון לראות מה יש שם שיכול להתאים ואז מתחילות לבנות את הלוק ומוסיפות לזה בגדים ואקססוריז במידת הצורך. אם הצורך הוא להתלבש לקראת אירוע מסוים הרי שאנחנו נפגשות, מבינות מהו הכיוון שהיא רוצה ומתאים לה ואז הולכות לחפש בגדים עבורה. במקרה למשל של אמא שמחתנת ילד או ילדה, הרי שכדאי להתחיל את התהליך כשלושה או ארבעה חודשים לפני החתונה, מכיוון שהדברים לוקחים זמן. לפעמים צריך לתפור את הבגד ולפעמים היא יכולה להתחרט לגבי איך היא רוצה להיראות. עדיף שהיא תהיה סגורה כחודש לפני מה התלבושת שלה".
את עדיין מייעצת גם לארבעת הבנים שלך בנושאי אופנה וסטיילינג?
"בוודאי שכן. בגילאי שלושים אפילו הם מבקשים ממני לייעץ ולהגיע לעשות איתם שופינג. הם תמיד אהבו את ההמלצות שנתתי להם. מבחינתם, אמא שלהם היא גם הסטייליסטית האישית הצמודה"
קרדיט תמונות: צילום באדיבות רויטל נסים