אחת העוגות האהובות ביותר בישראל היא עוגת הלוטוס. היא משלבת את הטעם הקרמלי הנפלא של הביסקוויט והפריכות שהופכת כל קינוח להצלחה מסחררת. הנה כמה רעיונות למתכונים של עוגת לוטוס שיגרפו ים של מחמאות מהמשפחה ומהאורחים.
טארט לוטוס מתוק ומתובל ללא אפייה
העוגה הבאה מוכנה משכבות טעימות במיוחד ויש לה לא מעט גרסאות. נתחיל מהמתכון הבסיסי ולאחר מכן נוסיף שכבות מתקתקות כיד הדמיון הטובה עליכם. בתוך תבנית הטארט ניתן ליצור עוגה משכבת קרם עשירה של לוטוס. להכנתה תזדקקו לממרח לוטוס, שמנת מתוקה, חלב, סוכר, פודינג וניל וקינמון. הקציפו את השמנת, החלב והסוכר לזמן קצר מאד והוסיפו את הפודינג עם הממרח והקינמון לתערובת. כאשר הקרם מתייצב, הניחו אותו בתוך תבנית הטארט. בשלב הבא צפו את העוגה עם קצפת והכניסו למקרר.
אפשרות נוספת להכנת הטארט בצורה מהירה, צרו תחתית לטארט מחבילת עוגיות לוטוס וחמאה מומסת, ומלאו אותה במלית עשויה משמנת מתוקה, חמאה, סוכר ושוקולד חלב. לסיום קשטו את העוגה בשברי עוגיות לוטוס והעבירו אותה לצינון במקפיא.
עוגת גבינה לוטוס
אם גם אתם אוהבים עוגות גבינה, ממתין לכם מתכון נפלא המשלב בין המרקם הקרמי והאוורירי של הגבינה לטעם המקורמל ופירורי הלוטוס. את הבסיס לעוגה הכינו מעוגיות לוטוס מפוררות וחמאה מומסת. חשוב להשאיר בערך שליש מהמרכיבים של התחתית כדי לפזר כפירורים מעל העוגה. את התחתית יש להכין בהתחלה ולהניח לה להתגבש במקפיא במשך רבע שעה. בינתיים נכין את קרם הגבינה.
את קרם הגבינה עצמו הכינו משילוב של אינסטנט פודינג וניל, ממרח לוטוס (המיסו אותו בזהירות), חלב, אבקת סוכר, גביע גבינת שמנת ומכל שמנת מתוקה. הקציפו את החומרים הרטובים עם ממרח הלוטוס במשך מספר דקות עד שיתקבל קרם סמיך. לאחר מכן צקו את הקרם על התחתית, פזרו מעל את הקרם את פירורי הלוטוס ששמרתם מהתחתית, והעבירו למקפיא למשך שש עד שתיים עשרה שעות.
אפשר לגוון את העוגה ולהוסיף שוקולד לבן מגורר מעל לפירורים או להחליף את פירורי הלוטוס בשילוב של שוקולד מקופלת לבן מפורר.
עוגת מלאכים אמריקאית עם לוטוס־תפוח
עוגות המלאכים הקלילות הן אווריריות וטעימות במיוחד. מכינים אותן בתוך תבנית עגולה עם חור במרכזה המסייע לחתוך מהעוגה פרוסות דקיקות מבלי לפגוע במרקם השברירי. השילוב של זיגוג עשוי מלוטוס ועליו תפוחים טריים הופך את העוגה לבריאה וטעימה יותר.
את העוגה מכינים מסוכר, מלח, תמצית וניל, קרם טרטר, קמח (לא תופח), קורנפלור, תפוח מרוסק וחלבוני ביצים. מקציפים את החלבונים וקרם הטרטר יחד, ולקראת סוף ההקצפה יש להוסיף את הסוכר. לאחר מכן מוסיפים את תמצית הווניל ומקפלים בהדרגה ובעדינות עם התפוח המרוסק. שופכים את הבלילה לתבנית הקוגלהוף (מעוצבת בצורת טבעת) ואופים כחצי שעה עד שהעוגה יבשה. לאחר מכן מוסיפים את הזיגוג.
לזיגוג: נחמם בעדינות במשך 15 שניות במיקרוגל, קרם לוטוס בכמות שתספיק לכסות את העוגה מכל צדדיה ונצפה את העוגה. לאחר מכן, אפשר להוסיף רצועות עדינות של תפוח שירמזו על הטעם המתוק־חמצמץ שממתין בתוך העוגה לסועדים.
קאפקייק לוטוס
אין דבר מפנק יותר מקאפקייק – עוגה אישית קטנה שאפשר לקחת עמכם לכל מקום. את הקאפקייקס עצמם קל מאד להכין באמצעות ערבוב של קמח, אבקת אפייה, חמאה, מלח, סוכר, ביצים ויוגורט. לאחר שערבבתם ואפיתם את הבלילה, תוכלו להוסיף ציפוי טעים עשוי ממרח לוטוס, סוכר ושמנת מתוקה. אפשר לקשט את הקאפקייקס הטעימים הללו בקצפת, או לרסק את עוגיות הלוטוס ולפזרן מעל הציפוי.
אם יש לכם זמן ואתם מכינים את הקאפקייקס עם הילדים, אפשר להתחיל להיות יצירתיים במיוחד ולהוסיף להם קישוטים שונים כגון: פרוסות של תותים, קוביות קטנטנות של שוקולד (אותן חותכים מקוביות שוקולד לבן), שוקולד מגורר, קצפת או קרם עשיר עשוי ממסקרפונה וסוכר. השמיים הם הגבול.
לסיכום, עוגות הלוטוס הטעימות הן קינוח נפלאה לסיומה של כל ארוחה. תוכלו לנסות בכל פעם עוגה אחרת בהתאם לזמן שתרצו להשקיע בה. בחג שבועות עוגת הגבינה יכולה להיות הפתעה נפלאה למשפחה ולאורחים, ובימי השבוע הקאפקייקס יכולים להיות הדרך לבלות זמן איכות עם הילדים.