אחרי שבוחרים דירה, חותמים על חוזה ומוצאים תאריך, כל מה שנותר הוא להתכונן לקראת ההובלה. רוצים לדעת איך עושים זאת? הנה כל הטיפים החשובים
מעבר דירה הוא תהליך ארוך שכרוך מטבעו בהשקעה של זמן ומשאבים. זה מתחיל עם השוואה בין אזורי מגורים ודירות, ממשיך עם משא ומתן וחתימה על חוזה וכולל גם בדיקת תאריכים פנויים ביומן המשפחתי. אחרי כל זה, נשאר לנו גם לארוז את הבית וכמובן לדאוג לשירותי הובלות.
דווקא החלק של אריזה והובלה הוא זה שבו אנשים משקיעים הכי הרבה מחשבה. זו טעות נפוצה אבל אפשר להימנע ממנה בקלות בעזרת הטיפים הבאים:
- מסרו פרטים מדויקים על התכולה
לא משתלם להסתיר מנציגי חברת הובלות את מספר הארגזים, הקרטונים או הרהיטים. אם יש לכם בבית ספות גדולות וכבדות, זה הזמן למסור פרטים מדויקים על התכולה ולצמצם הוצאות מיותרות ותוספות של הרגע האחרון. קחו בחשבון שגם חברת ההובלות עצמה צריכה להיערך בכל הנוגע לתכולה שלכם ושבעזרת מסירת פרטים מדויקים יהיה לכם קל לבצע השוואת מחירים.
- סדרו וסמנו את הארגזים והקרטונים לפי חדרים
נצלו את הימים שבהם אתם מסדרים את הארגזים והקרטונים כדי לסמן אותם לפי החדרים שאליהם הם אמורים להגיע. אם תתנו לכל ארגז צבע אחר, תוכלו לאחר מכן לעדכן את נציגי חברת ההובלות איפה לשים אותו בדירה שאליה אתם עוברים. זה אולי נראה לכם דבר קטן, אך בימי הפריקה הוא יחסוך עבורכם מאמץ וכאבי גב.
- מצאו חניה מסודרת למשאית הובלות
עדיף לדאוג לחניה מסודרת שתחכה לחברת ההובלות בנקודת המוצא ובנקודת היעד. אם יש לכם חניה פרטית בבניין, תוכלו פשוט להזיז את הרכב ולפנות אותה ביום המעבר. במידה ואין אפשרות כזו, אולי שווה לשאול את השכנים או אפילו לשכור חניה ליום אחד. חניה קרובה לבית תקל על המובילים וגם תגן על הציוד האישי ועל התכולה שלכם.
- ודאו שיש לחברת הובלות ביטוח בתוקף
יש הרבה חברות שמנסות לחסוך כסף באמצעות ויתור על חידוש פוליסת הביטוח. במקרה של חלילה תאונה, אובדן או גניבת רכוש, גם אתם לא מכוסים ולא יהיה מי שייתן לכם פיצוי כספי. אפילו אם חברת ההובלות עצמה תגלה הזדהות, יכול להיות שלא יהיו לה את המשאבים שעולים בקנה אחד עם ערך התכולה. הפתרון לכל זה הוא לוודא שיש לחברת ההובלות ביטוח בתוקף ולא להתבייש לבקש לראות אותו.
- תאמו את הפרטים הקטנים
תיאום של כל פרט קטן מול נציגי חברות הובלות יאפשר לכם להגיע מוכנים וערוכים ליום המעבר. עדכנו אותם אם יש או אין מעלית, ודאו כמה פעמים שהתאריך מסתדר ונסו לשאול מה גובה הטיפ שאותו מקובל להשאיר.
תמונה באדיבות: /www.pexels.com