כבר שנים רבות שהעגבניות מהווות בסיס למגוון מנות מכל העולם. הן נותנות טעם ייחודי ומעשירות מנות מהפשוטות ביותר ועד לגורמה ברמת מישלן. בשנים האחרונות נוצרה פה בארץ עגבניית מגי, אשר היא הכלאה בין שני זני עגבניות שונים לגמרי אחד מהשני, מה שיצר זן חדש, ייחודי, טעים ובעל ערכים תזונתיים שטרם הכירו בעולם הקולינריה.
מה מיוחד בעגבניית מגי?
מלבד העובדה כי העגבנייה נוצרה פה בארץ והספיקה לכבוש מסעדנים ורשתות מזון, הזן הספציפי הזה הנקרא עגבניית מגי, מיוחד כי הוא נוצר משני זני עגבניות שמאוד שונים אחד מהשני וכעיקרון, לא אמורים להתחבר. אך בזכות שנים של עבודה ודרכי פיתוח מיוחדות, הצליחו ליצור זן חדש לגמרי של עגבניות שלקח את הטוב ביותר משני זני המקור שלו, היוצרים עגבנייה טעימה ובעלת ערכים תזונתיים מעולים, עם המון ויטמינים ונוגדי חימצון. מעבר לטעם שלה, הזן מאופיין במיוחד בארומה ייחודית שהופכת כל תבשיל או סלט למעורר תיאבון שאי אפשר להתעלם ממנו. מתוך היחודיות של זן עגבניות מגי, הוא גם גדל מזרעים ספציפיים ובתנאים מבוקרים המתאימים לה, ולכן טעים ביותר בלי קשר לעונה ולתנאי מזג האוויר. בכל פעם שאתם נתקלים בקופסא של עגבניות מגי בסופר אתם יכולים להיות בטוחים שמדובר באיכות גבוהה ביותר, המפוקחת ונבדקת, ובכל ביס אתם תהנו מכל הויטמינים של הזן וגם מטעם וריח נפלאים המשדרגים כל ארוחה.
אילו ויטמינים יש בעגבניית מגי?
הגידול המיוחד של הזן מאפשר הימצאות של ויטמינים ונוגדי חמצון כגון:
- ויטמין C – הידוע כבעל יכולות לחזק את המערכת החיסונית, להקל על צינון ואף למנוע מחלות בעתיד. כשמדברים על ויטמין C המחשבה נודדת ישר לפירות הדר, אך עגבניות הן עשירות בויטמין C וקל לשלב אותן בארוחות באופן קבוע כדי להבטיח שמירה וחיזוק המערכת החסונית.
- סיבים תזונתיים – אשר ביכולתם להקל ולשפר את תנועת מערכת העיכול. עגבנייה יכולה לעזור מאוד למי שסובל מבעיות שונות בבטן כמו עצירות או יציאות לא סדירות. מעבר לכך, סיבים תזונתיים עוזרים אפילו למנוע מחלות מעיים וכבד שונות, ומסייעים לתחושת שובע. לכן, מומלץ לשלב סלט עם עגבניות בכל ארוחה כדי להמנע מתחושת רעב, שלא בהכרח נכונה, לאחר סיום הארוחה.
- ליקופן – בעגבנייה יש סוגים רבים של נוגדי חימצון העוזרים לגוף להלחם בנזקים שונים כגון תאים סרטניים ומחלות באיברים הפנימיים. ליקופן הוא נוגד החימצון הידוע שבהם ולרוב מוכר בתור נוגד החימצון הטוב ביותר, והוא גם זה שמעניק לפירות וירקות את צבעם האדום. אך מעבר לליקופן, עגבניות מכילות עוד הרבה נוגדי חימצון העוזרים לשמירה על העור שלנו, להקל על עיכול ולהגן עלינו ממחלות שונות. כך שבהחלט מומלץ לשלב עגבניות בתזונה היומיומית שלנו ולהנות גם מהטעם שלהן, וגם מהיכולת שלהן לעזור לנו לשמור על אורח חיים בריא לאורך זמן.
איך לשלב את עגבניית מגי בתזונה היומיומית שלנו?
באינטרנט יש מתכונים רבים המשתמשים בעגבניות כמרכיב עיקרי, אלה יכולים להיות מרקים, סלטים או תבשילים, שתוכלו לבחור להשתמש בעגבניות מגי כדי להכין אותם ולשדרג את הארומה שיוצאת מהם. אך גם אם לא בא לכם לבשל יותר מדי, שילוב של עגבניות בארוחת הצהריים בצורת סלט ירקות חתוך גס, או אפילו סתם ירקות חתוכים, עם קצת שמן זית ומלח, יכול לעשות את העבודה באופן נפלא ולהוות ארוחת צהריים טעימה ומפנקת.
אם כן תחליטו שבא לכם להשקיע בתבשיל מפנק, מומלץ מאוד לבשל את העגבניות בשלמותן ולהפוך אותן לרוטב או רסק משום שבישול העגבנייה מעלה את רמת הליקופן, ואתם תרוויחו גם ארוחה חמה ומנחמת וגם יותר נוגדי חמצון. דעו כי רוב הסיבים והויטמינים של העגבנייה נמצאים בקליפה שלה, לכן לא כדאי לקלף אותה לפני בישול או אכילה, משום שמפספסים חלק גדול מהיתרונות הבריאותיים הנפלאים שלה. אם תרצו בוסט נוסף של ליקופן, זכרו כי הוא אחראי על הצבע האדום של העגבנייה ולכן, ככל שהעגבנייה אדומה יותר כך היא מכילה כמויות גבוהות יותר של ליקופן. עגבניות מגי לא מכילות כמות גבוהה של פחמימות וסוכרים כמו שחושבים ולכן אין אף חשש לשלב אותה בתפריט היומי ולאכול אותה באופן קבוע.