מקומונים בשרון מקומונים בנתניה מקומונים בחדרה מקומונים בקרית השרון פולג ימים השבת בנתניה

חלי ממן עם טיפים ל"רשת מקומונים בשרון"

לעבור את חג העצמאות ללא עליה במשקל

אחרי שבילנו ואכלנו נהדר בחג הפסח נשאר לצלוח את יום העצמאות לפני שחוזרים לשגרה ולתזונה היומיומית. אז אמנם חג המנגל הלאומי לפנינו אז איך נעבור אותו ללא תחושת כבדות ובלי לעלות במשקל:
בחירות חכמות של מנות הבשר:
צורת ההכנה של הבשר על האש היא אומנם דרך בישול שבה חלק מהשומן בבשר מטפטף לאש אך חלק נספג לבשר כך שאם נתח הבשר הוא שמן עדין נאכל הרבה שומן בסופו של דבר. הנתחים השמנים ביותר הם כבש, אנטרקוט, כנפיים ואברים פנימיים (כבד, לבבות וכו'), פרט לזה שהם מכילים הרבה שומן הם גם עשירים בכולסטרול ועשויים בקרב חלק מהאנשים להעלות את רמת הכולסטרול בדם ולמחלות לב.
בכדי לא להתפתות לאכול בשרים שמנים, הגיעו מוכנים מראש "לעל האש" והביאו אתכם בשר שאתם אוהבים, שהכנתם מבמועד מתובל בעשבי תיבול קצוצים טריים, שכל מה שנשאר זה להניח אותם על המנגל וליהנות. השתדלו לאכול בשר עוף (פרגיות, חזה עוף, סטיק עוף) ומהבקר תאכלו סינטה או פילה
להשוואה: 2 כנפיים על האש מכילות כ 400 קק"ל, כמו ב 200 גרם סינטה לעומת 150 קק"ל שיש בפרוסת חזה עוף על האש (200 גרם לפני צלייה)
תוספות ליד הבשר, במה נבחר?
התוספות הנהוגות בדרך כלל הן פיתות, צ'יפס, תפוחי אדמה, קלחי תירס וכו'. אלו מנות המכילות כמות גדולה של פחמימות ולפעמים התרומה הקלורית שלהם לארוחה היא הרבה יותר גדולה מהבשר, השילוב שלהם יחד עם הבשר מביאה לתחושה של כבדות הנמשכת זמן רב אחרי שהארוחה מסתיימת האופיינית לארוחות גדולות.
פיתה אחת מכילה כ 240 קק"ל, תפוח אדמה בינוני מכיל כ 150 קק"ל וקלח תירס קטן כ 80 קק"ל. הטיגון של התפוח אדמה לציפס כבר מקפיץ את כמות הקלוריות הרבה יותר למעלה, ובנשנוש לא מורגש ליד האש או כשאוכלים אותו בהיסח הדעת ליד השולחן כשמדברים עם חברים מגיעים ל 400 קק"ל ויותר.
במקום תוספות של פחמימות ליד הבשר דאגו למגוון של ירקות כגון חצילים גדולים, אותם חתכו לחצי והניחו להיצלות על האש. הצטיידו בשיפודי אנטיפסטי צבעונים המכילים בצל, גמבה, פטריות, עגבניות, קישוא ועוד …… כל מה שנשאר זה להניח על הגריל ולהתענג. לאלו שלא יכולים לוותר על הצ'יפס, הכינו מראש פלחי תפוחי אדמה שבושלו ונחתכו מראש, רססו מעט בתרסיס שמן וצלו בגריל לכמה דקות עד שמתקבל מרקם קריספי.
אם בחרתם לאכול פיתה אל תאכלו בתשלומים שאז אין מושג מה הכמות שבסוף אכלנו. שימו לכם את הפיתה שלכם בצד ואכלו רק ממנה.
הזהרו ממלכודת הסלטים  – בשגרת התזונה היומית חשוב לשלב סלטי ירקות או ירקות חתוכים בכל ארוחה. הירקות עשירים בסיבים תזונתיים ונוזלים על כן מעניקים גם ערך תזונתי חשוב וגם עוזרים לתחושת שובע גדולה יותר ומהירה יותר. אך חשוב להבדיל בין סלטי ירקות לבין ממרחים הנקראים "סלטים" הנפוצים בארוחות מנגל כגון סלט חומוס או סלט טחינה, סלט חצילים במיונז או סלט חציל רומני וכו'. אלו בעצם ממרחים עשירים בשומן ומכילים כמות קלוריות לא מבוטלת. מריחה של כף סלט חומוס או כל אחד מהממרחים האחרים מגיעה למעל 100 קק"ל, חשוב להיזהר גם עם רטבים עתירי קלוריות המוגשים עם סלטי חסה או כרוב, וודאו לפני שאתם מניחים על הצלחת כי הרטבים בסלט הם רטבי לייט או העדיפו לתבל לבד עם מלח/פלפל/שום/לימון/ותבלינים אחרים.

קינוחים- צמצמו בעוגות ומכל המתוקים עתירי הקלוריות-
מאוד כייף אחרי שמסיימים את הארוחה לפתוח שולחן של מתוקים עם קפה או תה נענע מתוק. השתדלו לשלב בין המתוקים גם סלט פירות עשיר ומרענן או להכין בבית מראש שיפודי פירות צבעוניים המכילים- אבטיח, מלון, ענבים וכו'. הפירות לא מכילים שומן בניגוד להרבה עוגות ועוגיות, והצבעים המגוונים שלהם מאוד בריאים כך שתוכלו לקנח עם מזון מתוק ומזין בלי עודף קלורי גדול.

שתייה-מים, מים ומים !
שימו לב למה שאתם שותים: כוס משקה ממותק כגון קולה או תפוזים מכיל כ 100 קלוריות ריקות שלא מספקות שום ערך תזונתי. במקומו כדאי לבחור במשקה מוגז דיאט, מים, תה קר לא ממותק, סודה או מים מינרלים. יש להתחשב גם במשקאות אלכוהוליים שנהוג לשלב כחלק מהארוחה או ממפגש עם חברים ומשפחה. מבין המשקאות האלכוהוליים הקיימים מומלץ לשלב יין יבש המכיל פחות סוכר ופחות אלכוהול לעומת משקאות המכילים 40% כגון וודקה או ערק או לבחור בבירה המכילה אחוז אלכוהול נמוך יחסית- כ- 5%.
כוס יין יבש מכילה כ 300 קק"ל (200 מל"ל) לעומת 130 קק"ל בשליש בירה או 2 שוטים של וודקה\ערק המכילים כ 240 קק"ל (120 מל"ל)
ניתן ליהנות מארוחת חג שלא תביא להרגשה של כבדות ולעליה במשקל, זכרו, המטרה היא לבלות בחיק המשפחה והחברים אחרי שנה ארוכה שבה נמנעו מאיתנו המפגשים האלו. עם תכנון מראש והתארגנות על המזון שטוב עבורנו נחזור לשגרה בהרגשה טובה ובתחושת סיפוק.

שיפודי טופו – ארוחת צהריים טבעונית

באדיבות חלי ממן, מייסדת רשת תמיכה לאורח חיים בריא

מרכיבים:                                                               

  • ·         1 חבילה (250 גרם) טופו
  • שיפודי עץ מושרים במים
  • ·         2 כפיות שמן שומשום
  • ·         1 כוס רוטב סויה
  • ·         1 כפית סילאן או דבש
  • ·         1 שן שום כתושה
  • ·         1 פלפל אדום
  • ·         1 בצל גדול
  • ·         1 קישוא
  • ·         1 זוקיני
  • ·         1/2 חציל
  • ·         10 פטריות קטנות

אופן הכנה:

מחממים גריל, או תנור לחום מקסימלי בתכנית גריל.  חותכים את הטופו לקוביות של 2 ס"מ, חותכים את הירקות לקוביות בגודל דומה (חוצים את הפטריות).  מוסיפים גם אותם לקערת הרוטב ומערבבים בעדינות.  משפדים את הטופו ואת הירקות כך שכל שיפוד יכיל את כל המרכיבים.  צולים בתנור.

שיפודי עוף במחבת

באדיבות חלי ממן, מייסדת רשת תמיכה לאורח חיים בריא

מרכיבים:

  • ·         1 כפית טימין יבש או טרי
  • ·         1 כפית אורגנו יבש
  • ·         2 שיני שום פרוסות
  • ·         4 עגבניות בשלות ללא קליפה, חתוכות לרבעים
  • תרסיס שמן או כפית שמן זית
  • ·         600 גרם נתחי פרגית משופדים
  • רבע כפית צ'ילי
  • ·         1 כפית חרדל גריגירים
  • פלפלים בצבעים חתוכים לריבועים
  • להגשה: 1/2 כוס בצל ירוק

אופן הכנה:

מחממים את השמן במחבת כבדה על אש גבוהה, מניחים את השיפודים במחבת הלוהטת וצולים אותם 3-4 דקות מכל צד.  מתבלים במלח ופלפל.  מוסיפים למחבת את העגבניות והאת התבלינים .  מבשלים כ- 10 דקות נוספות על אש בינונית.  מדי פעם בפעם הופכים את השיפודים.

מפזרים על המנה את הבצל הירוק ומגישים.

תמונה ראשית: pixabay

העלו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן