סלמון ברוטב סויה ותפוזים

18 0

דג סלמון הוא אחד הדגים הפופולאריים יותר במטבח הישראלי. אחד המתכונים המעניינים יותר הוא שילובו ברוטב סויה ומיץ תפוזים.

דג הסלמון פרץ למטבח הישראלי די מאוחר יחסית, רק בסוף שהות התשעים. במשך עשור פלוס ביסס דג הסלמון את מעמדו, והפך אט-אט לאחד מתוך שלושת הדגים המועדפים על החיך הישראלי. אט-אט הצטרפו יותר ויותר מתכונים הכוללים את דג הסלמון, ואשר אינם כוללים שימוש בשמנת (אחד המתכונים הקלאסיים).

במיוחד עבור קוראי וקוראות "השבוע במטבח", סיפקו השפים של רשת ביגה מתכון עם טוויסט לדג הסלמון. מתכון המשלב גם רוטב סויה, גם סוכר חום וגם מיץ תפוזים. אנו מציעים להשתמש במיץ תפוזים טבעי שנסחט במיוחד. המתכון המוצע מותאם לארבעה. עם זאת, ניתן כמובן להכפיל את הכמויות.

מרכיבים:

4  נתחי סלמון ללא העור, במשקל של 200 ג' כל אחד.

200  מ"ל רוטב סויה

200  גרם סוכר חום

400  מ"ל מיץ תפוזים

100  מ"ל יין לבן

פלפל לבן לפי הטעם

אופן הכנה:

בסיר קטן יש לאחד את רוטב הסויה, הסוכר והיין הלבן. לחמם רק עד שהסוכר נמס לגמרי. לקרר ולערבב היטב ביחד עם מיץ התפוזים.

יש לשים את נתחי הסלמון בקופסה או מגש עם דופן גבוה ולשפוך מעל את רוטב התפוזים. להשרות את הסלמון לזמן של ארבע עד 12 שעות. לחמם תנור אפייה לחום גבוה של 250 עד 300 מעלות (תלוי בתנור).

לסדר את נתחי הסלמון על מגש אפייה עם שוליים גבוהים ולשפוך מעט מהמשרה עד ל1/4 גובה של הסלמון.

להכניס לתנור לאפייה של 6-15 דקות (שוב, תלוי בסוג התנור) – עד שהסלמון מוכן. להיזהר שהרוטב לא יישרף. אם יש צורך, ניתן להוסיף עוד מעט רוטב תוך כדי האפייה.

טיפ: מומלץ להגיש את המנה עם אורז לבן ופטריות טריות שהוקפצו מראש בשמן זית ובצל.

 

תמונה: צילום גליה אבירם

 

Related Post

לנשנש בריא גם במונדיאל

Posted by - 3 ביולי 2018 0
ידוע שאכילה בשעות הלילה המאוחרות אינה מומלצת ושהשילוב בין חטיף מלוח לליטר בירה הוא לא הדבר הבריא והדיאטטי ביותר בעולם.…
כלי נגישות