גם אחרי שמסיימים עם הברכות ועוברים לאוכל אפשר להגיש בשולחן החג סלט ירוק בשילוב גרגירי רימון וקינוחים בשילוב תפוח– במנות שמשלבות את ברכות החג לאורך כל הארוחה.
בשיתוף מחלקת התזונה של מותג מוצרי החשמל Teka.
רכיבים
500 גרם כרוב ניצנים
1 רימון
100 גרם עגבנייה מיובשת
75 גרם אגוזים, שקדים או פיסטוקים קלויים
לוויניגרט
2 בצלצלי שאלוט
חומץ תפוח 50 מ"ל
1 תפוז
5 גרם שמרי בירה
טימין
בזיליקום
אורגנו
מלח ופלפל לפי הטעם
הוראות
חותכים 250 גרם כרוב ניצנים לחתיכות, קוצצים דק את השאר ושומרים בצד.
מרתחים מים עם מלח בסיר, משרים את חתיכות הכרוב למשך דקה ומצננים במים קרים.
מקפיצים את חתיכות הכרוב במחבת עם שמן זית חם מאוד, עד שהן הופכות לחומות-זהובות, יוצקים לקערה ומערבבים עם הכרוב הקצוץ.
חותכים את הרימון ומוציאים את הזרעים. קוצצים את האגוזים ומוסיפים לקערה.
מטגנים באותה המחבת שכבר השתמשנו בה חתיכות של עגבנייה מיובשת. מסירים את עודף השמן בעזרת נייר מגבת ומוסיפים את חתיכות העגבנייה המויבשת (כשהן חמות) לסלט.
לוויניגרט החם קוצצים את הבצלצלים, מקפיצים עם שמן זית וקורט מלח. כשהם רכים, מוזגים את חומץ התפוחים ואת המיץ וגרידת התפוז. מבשלים כמה דקות ויוצקים את הרוטב על הסלט.
מוסיפים את שמרי הבירה ושאר התבלינים ומערבבים היטב.
ניתן לחמם כמה דקות לפני ההגשה.