מאכל דגים של יהדות בבל ברוטב חמוץ מתוק.
את המאכל היו מכינים מדגים טריים שדגו מנהרות הפרת והחידקל.
ומגישים בחגים ובאירועים מיוחדים.
מתכון ל- 6 סועדים.
חומרים
1 ק"ג דג נסיכת הנילוס פרוסות
1 ק"ג עגבניות פרוסות לרוחב
1 ק"ג בצל פרוס לרוחב
רוטב
2 כפות רסק עגבניות
2 כפות סוכר
1/2 כוס מיץ לימון
1/2 כפית מלח, כורכום, פפריקה
2 כפות שמן
1 לימון פרסי מיובש- "נומי בסרה"
מעט פלפל חריף לפי הטעם
1.5 כוסות מים
אופן ההכנה:
- מקמחים ומטגנים את פרוסות הדג בטיגון קל.
- בסיר סוטאז' גדול מסדרים בשכבות בצל, עגבניות, דגים, ומעל בצל ועגבניות.
- מערבבים את כל חומרי הרוטב, מביאים לרתיחה ושופכים מעל לכסות ולהביא לרתיחה.
- מכניסים לתנור בטמפ' של 180 מעלות למשך 45 דקות, להוסיף נוזלים במידת הצורך. לפני ההגשה נותנים השחמה כ- 3 דק' במצב גריל.
בתאבון!