אלפי תלמידים מנתניה ייחשפו לסיפורי התנ"ך וישוטטו ברחובות ירושלים ההיסטורית באמצעות משקפי מציאות מדומה.
מיזם טכנולוגי יוצא דופן, אותו מובילה המחלקה לתרבות תורנית בעמותה לחינוך בלתי פורמלי, בשיתוף עיריית נתניה, מאפשר לילדי בתי הספר בנתניה לחזור אל סיפורי התנ"ך ולחזות בגיבורים עליהם למדו במהלך השנה על-ידי משקפי מציאות מדומה.
את המיזם הייחודי חנכו מאות מתלמידי בית הספר הממלכתי דתי ע"ש רועי קליין, שבעזרת משקפי VR (מציאות מדומה) צפו במהותה של ירושלים על-ידי שיטוט ברחובות ירושלים ההיסטוריים. הפעילות, כך נמסר לעיתון השבוע בנתניה, זכתה לתגובות חיוביות כאשר התלמידים שהשתתפו בפעילות העידו, כי מעולם לא חוו את התנ"ך בצורה כל-כך מציאותית.
אלישיב סגל, מנהל בית הספר, הוסיף כי "בראש חודש אדר א', זכינו בבית החינוך רועי קליין לחוויה מיוחדת במינה, התלמידים למדו בהנאה, בלמידה חווייתית יוצאת מגדר הרגיל".
"אלה בדיוק הפעילויות אותן אנחנו מעוניינים להביא לעיר נתניה. פעילויות המשפיעות על חיי הילדים באופן מעשי, ומחברות אותם אל ערכי היסוד והליבה של עם ישראל", אמר לעיתון השבוע בנתניה רועי זלצר, מנהל המחלקה לתרבות תורנית: "התנ"ך שייך לכולם ופעילויות כאלה מחיות אותו ומחברות אותו אלינו. כאן המקום להודות גם לאגף לתרבות יהודית במשרד החינוך, על העזרה בהבאת המיזם". בעקבות התגובות הטובות של צוות ההוראה והתלמידים בבית הספר על-שם רועי קליין, הוחלט על הרחבת התכנית לבתי ספר נוספים בעיר.
צילום באדיבות העמותה לחינוך בלתי פורמאלי