במרכז ילדים הורים של אגף הרווחה העירוני עומדת להיפתח סדנת הורים, שנועדה להעניק כלים המסייעים בשיפור התקשורת עם ילדם
כתב: ברק גולן
במרכז ילדים הורים בחדרה עומדת להיפתח סדנת הורים לילדים עם הפרעות קשב.
הסדנה, שתתקיים בליווי מקצועי, תספק להורים כלים מסייעים לשיפור התקשורת עם הילד, כדי להקנות לילד יכולת התמודדות מול מערכת החינוך ומעגלי החיים שלו.
הסדנה תתקיים בשיתוף אגף הרווחה, אגף החינוך, התוכנית הלאומית לילדים ונוער בסיכון והרשות לביטחון קהילתי, מתוך הבנה שיש חשיבות רבה למתן מענה כולל להורים וילדיהם בכדי לחזק אותם בהתמודדות היומיומית עם האתגרים הרבים שהפרעת הקשב מציבה בפניהם בכל מעגלי החיים.
מחקרים מראים כי בממוצע העולמי של ילדים עם הפרעות קשב עומד של 14.5 אחוז. מדובר במספר הגדול פי 2 מאשר לפני עשור. הסיבה לזינוק טמונה, בין היתר, בעובדה שיש יותר מודעות לבעיה וכן יותר ילדים נשלחים לאבחון. כמו כן עולם המסכים המאוד דומיננטי בקרב הילדים, מחמיר את הבעיה.
לדברי מנהלת מרכז ילדים הורים אילנה פרימוביץ, נתון זה מחזק את הצורך להעניק להורים הדרכה ייחודית על הפרעת הקשב, אשר משפיעה על כל ההיבטים בחייו של הילד ומשפחתו. בעקבות הצורך גובשה סדנה להקניית ידע מקצועי להורים והכרת הלקות, ובעיקר נותנת כלים לעבודה פרקטית, לשיפור הקשר הורה-ילד ולהבנה מקיפה על תפקיד ההורה.
בין הנושאים שבהם תעסוק הסדנה: מאפיינים קוגניטיביים והתנהגותיים של הפרעת קשב והיפראקטיביות; תהליך האבחון של הפרעת קשב והיפראקטיביות: אבחון ההפרעה ואבחונים נלווים; כלים לעבודה עם ההורים: הצבת גבולות, תקשורת הורה-ילד, התמודדות עם התפרצויות זעם, בניית אווירה נעימה בבית, יחסים בין אחים; אספקטים רגשיים וחברתיים של ילדים עם ADHD: התמודדות עם קשיים רגשיים וחברתיים; תקשורת בין ההורים לצוות החינוכי: התמודדות עם קשיים בלימודים, ייצוג הילד במערכת החינוך ,טיפול תרופתי וטיפולים נלווים; הקשר בין בעיות התנהגות והתנהגויות סיכוניות לבין הפרעות קשב, ונושאים נוספים.
סדנאות דומות מתקיימות במרכז ילדים הורים כבר מספר שנים, והביקוש עדיין רב. רוב ההורים מגיעים לסדנאות כזוג, מתוך הבנה בחשיבות העבודה המשותפת כיחידה הורית.
לדברי פרימוביץ, ילדים עם הפרעות קשב צריכים להתמודד מול קשיים רבים בכל תחומי ומעגלי החיים, ולהיאבק על מנת ליצור תחושת עצמי יציבה וטובה. הסביבה אמורה ללוות אותם במאבקם היום יומי על מנת לאפשר להם להתמודד בצורה המיטיבה ביותר ולהביא את היכולות שלהם לידי ביטוי. ההורים הם הדמויות המרכזיות אשר אמורות לנווט ולעזור לילדים למצוא את דרכם. לכן דרושים להורה ידע ויכולת להתבונן בילדו מעבר להגדרות ולהתנהגויות המאתגרות. עליו להבין את חווית הילד ולעזור לו לסלול את דרכו במבוך הקשיים.
הסדנה תחל בינואר 2020 ותתקיים בימי רביעי למשך 12 מפגשים, בהנחיית ענת רודרמן מטפלת פסיכותרפיסטית, מנחת הורים ומרצה.
לפרטים והרשמה ניתן לפנות לטלפון במרכז ילדים והורים: 04-6303110/1.