ארוחת ביניים הינה ארוחה קלה הנאכלת בנוסף לארוחות המלאות. לרוב אוכלים אותה בשעות שבין ארוחת הבוקר לארוחת הצהריים או בין ארוחת הצהריים לארוחת הערב כשעת התה, או לאחר ארוחת הערב, כארוחה האחרונה של היום.
לדברי סוזן באוורמן, תזונאית קלינית: "לארוחות הביניים יש חשיבות רבה בתזונה היומיומית. אכילה נכונה בין הארוחות מבטיחה לגוף אספקה מאוזנת של אבות המזון ומונעת תחושת רעב בין הארוחות, כך היא מסייעת להימנע מאכילה לא מבוקרת של מזונות עתירי קלוריות".
כולנו מכירים את התחושה הזו לצורך במזון מתוק או מלוח במהלך היום. אם נלמד לאכול ארוחות ביניים בצורה נכונה נוכל להפיק מכך לא מעט תועלת. לדברי באוורמן: "אם נשלים את ארוחת הבוקר, הצהריים והערב עם שתי ארוחות ביניים מאוזנות נתרום לחילוף החומרים, נימנע מצריכה מוגזמת בארוחה העיקרית, נספק לגוף כמות נכבדת של חומרים חיוניים וגם נשפר את מצב הרוח". אז מה מומלץ לאכול כארוחת ביניים שלא יזיק לגזרה ?
אגוזים וגרעינים – תערובת אגוזים מעולה בהפגת תחושת הרעב. מומלץ ביותר, לבחור אגוזים ללא תוספת סוכר או מלח, כך שארוחת הביניים תהיה בריאה. גם גרעיני דלעת הם אופציה מעולה, הם לא רק טעימים מאוד, אלא גם עשירים בחלבון.
שייק – מאפשר לשלב במשקה אחד מספר מוצרי מזון בריאים. כמו: שייק פירות (למילוי המצברים כדאי להוסיף בננה) וכן תוספת של ירקות (בדרך כלל גזר, מלפפון וסלרי(.
תפוח עץ אפוי – תחליף נהדר לקינוח. מומלץ תפוח בגודל בינוני עם כפית דבש במרכז. זהו חטיף דל קלוריות של ממש.
חטיף אנרגיה מועשר בחלבון – לחטיף אנרגיה מועשר בחלבון ומצופה שוקולד יש יתרון משמעותי על פני כל ממתק אחר. החטיפים מספקים לגוף מנת חלבון ופחמימות המעניקות אנרגיה. ניתן להשיג חטיפי חלבון בטעמים שונים, כמו: שוקולד בוטנים, וניל שקדים ולימון.
סלט פירות – במידה ומתחשק משהו מתוק, כדאי להכין סלט פירות. זוהי דרך טובה ויעילה לקבל מנת ויטמינים על הדרך. יש להקפיד על גודל מנה סבירה – פירות מכילים לא מעט סוכר.
שיבולת שועל – המבושלת על בסיס חלב דל שומן או מים טובה גם בארוחת בוקר והן כארוחת ביניים. זוהי מנה דלת קלוריות אשר מעבירה את תחושת הרעב במהירות ועוזרת לא להפריז באכילה בהמשך היום.
יוגורט טבעי – בחרו ביוגורט טבעי ללא תוספות. כדי שהטעם יעניין, הוסיפו דבש, חתיכות פרי או פירות יער.
סלט מלפפונים – אופציה נוספת לארוחת ביניים היא סלט ירקות. בחרו מלפפונים . הירק מורכב מ-90% מים, כך שלא תפגעו בגזרה. ניתן להוסיף למלפפונים עלי חסה ועשבי תיבול ולזלף שמן זית.
גבינה לבנה – גבינה לבנה או ריקוטה ישמשו כארוחת ביניים מושלמת. העדיפו גבינה לבנה דלת שומן והוסיפו לה דבש ופירות. לחילופין, אם מתחשק לכם מלוח, תוכלו לתבל את הגבינה בתבלינים כמו זעתר, אורגנו, או בזיליקום.
כריך סלמון ולחם עם דגנים מלאים – כארוחה קלה, ניתן להכין כריך. מומלץ לבחור בלחם מקמח מלא המכיל מרכיבים בריאים רבים. עלי חסה, עגבנייה ומלפפון חתוכים וכן נתחי סלמון העשיר בחומצות שומן אומגה 3.
לבריאות!