נשיקת חצות בסילבסטר

6 0

ערב השנה החדשה מתקרבוזה הזמן להתכונן לרגע השיא של הערב – ולאלא הספירה לאחוראלא הנשיקהכדי לוודא שהשפתיים שלכם יהיו רכותמזמינות ומלאות חיוניותחשוב להבין כמה עובדות מעניינות ומפתיעות על השפתיים שלנושיכולות לשדרג את טיפוח השפתיים שלכם ולהבטיח לכם נשיקה מושלמת.

10 עובדות בריאותיות מפתיעות על עור השפתיים:

1.     השפתיים רגישות פי 100 יותר מהאצבעות:
עם יותר ממיליון קצות עצבים, השפתיים שלכם הן אחד האזורים הרגישים ביותר בגוף. זאת הסיבה שכל מגע, בין אם עם שפתון או נשיקה, יכול להרגיש כל כך חזק. זו גם הסיבה שחשוב להקפיד על טיפוח השפתיים כדי למנוע יובש או סדקים.

2.     העור על השפתיים דק במיוחד:
עור השפתיים הוא מאוד דק, ומורכב מ- 3 עד 6 שכבות בלבד, לעומת 16 שכבות עור בשאר הגוף. עובדה זו היא גם מה שמעניקה לשפתיים את הגוון הורדרד האופייני להן. מיעוט שכבות ההגנה של העור, הופך אותן לרגישות ופגיעות יותר ולכן, חשוב להגן עליהן ולטפח אותן ביתר שאת.

3.     השפתיים לא מזיעות:
השפתיים לא מכילות בלוטות זיעה או חלב, ולכן הן יותר מועדות להתייבש. הקפידו להשתמש בשפתון לחות שמגן ומזין את השפתיים, במיוחד בחורף או באקלים יבש. הקפידו על תכשירים המכילים חמאות צמחיות שעשירות באנטי-אוקסידנטים, ויטמין E, סרמידים וחומצות שומן נוספות.

4.     השפתיים הולכות ומדקקות עם הגיל:
ככל שמתבגרים, השפתיים מאבדות את הנפח וקו ההגדרה שלהן בגלל ירידה בכמות הקולגן והחומצה ההיאלורונית. כדי להאט את התהליך הזה, מומלץ להשתמש בתכשירי טיפוח לשפתיים אשר מתמרצים את העור לייצר בעצמו חומצה היאלרונית, תוך האטת קצב פירוק הקולגן והאלסטין שבעור.

5.     קו המתאר של השפתיים נקרא גבול ורמיליון:
הידעתם שלקו שמקיף את השפתיים ומפריד בינן לבין שאר הפנים יש שם מיוחד? הוא נקרא גבול ורמיליון. ורמיליון הוא גם שמה של ציפור שיר מיבשת אמריקה המוכרת בשל הגוון האדום החזק שלה, וגן שם של גוון אדום נועז. עם הגיל והזדקנות השפתיים, קו הגבול הזה עלול לאבד את ההגדרה שלו, אבל ניתן לשחזר את המראה המוגדר באמצעות טיפולים כמו מילוי שפתיים.

6.     קשת קופידון – סמל של יופי וקסם:
קשת קופידון, או הקווים הכפולים בשפה העליונה, נקראת כך על שם אל האהבה המיתולוגי. קשת זו נחשבת לסימן ליופי, ולכן הרבה אנשים פונים להדגשה שלה באמצעות איפור או טיפולים קוסמטיים.

7.     השפתיים מורכבות משרירים מיוחדים:
השריר שמניע את השפתיים נקרא אורביקולריס אוריס, וזהו שריר חשוב שמאפשר לנו לנשק, לשיר ואפילו למצמץ. בעבר מדענים נטו לחשוב שמדובר בשריר יחיד האחראי על הפעלתן המורכבת של השפתיים, אך כעת אנחנו יודעים שלמעשה מורכב מקומפלקס של ארבעה שרירים שונים.

8.     נשיקה יכולה לעזור בבחירת בן זוג:
נשיקה לא רק מרגישה נהדר – היא גם משחקת תפקיד חשוב בבחירת בן זוג. באמצעות הנשיקה, אנו יכולים לחוש את הפרומונים ולהחליף מידע גנטי, וכך לבחון את ההתאמה הגנטית.

9.     השפתיים מבטאות את הרגשות שלנו:
השפתיים משדרות הרבה יותר ממה שאתם חושבים. הן יכולות להעביר רגשות כמו שמחה, עצב, כעס, תדהמה ותחושות נוספות, לעיתים מבלי שנוציא מילה אחת מהפה. טיפוח נכון יוכל לשמור על המראה הרגיש והחינני של השפתיים.


ומה לגבי שפתיים של גברים?
כן, ישנם הבדלים בין עור השפתיים של נשים לעור השפתיים של גברים, אם כי ההבדלים הללו בדרך כלל אינם משמעותיים כמו בהבדלים בין עור הפנים של נשים וגברים. יחד עם זאת, באופן כללי, עור השפתיים של גברים נוטה להיות מעט עבה יותר מזה של נשים. כלומר, שפתיים של גברים עשויות להיות עמידות יותר לשחיקה ולעיתים פחות רגישות לגירויים.

אז האם גם כאן, הגברים נהנים מההפקר? לא ממש! הסטטיסטיקות מראות שדווקא עמידותן היחסית של שפתיים גבריות, מה שגורם להיעדר טיפוח והגנה (כולל מקרינת השמש) לעומת נשים שאף שלא תמיד מודעות לכך – בעצם מריחת שפתון מעניקות הגנה של ממש לעור השפתיים שלהן, משאיר את שפתי הגברים חשופות יותר לפגיעה מצטברת של קרינה.

לסיכום, השפתיים שלנו הן לא רק כלי להבעה רגשית ותקשורת – הן גם אזור רגיש שדורש טיפול מיוחד. עם שפתיים מוזנות ומוגנות, אתם מוכנים לכניסת השנה החדשה עם נשיקה שלא תשכחו! אל תשכחו להקדיש זמן לטיפוח השפתיים שלכם – הן בהחלט שוות את זה.

Related Post

אמנים בראשית דרכם

Posted by - 7 בפברואר 2018 0
ביום רביעי האחרון נערך טקס חלוקת מלגות של הוועדה לעידוד אמנים בני נתניה בראשית דרכם לשנת 2017   בטקס מרגש…

'ארבעה סיפורים ופסנתר'

Posted by - 14 בנובמבר 2022 0
השבוע התארחו במדיה טק העיר מבית "רגעים" אשכול נבו וגיל שוחט בליווי הכנר הבינלאומי אייל קלס במופע מיוחד 'ארבעה סיפורים…

פורים בפתח

Posted by - 28 בפברואר 2022 0
כיצד ליצור תחפושת לפורים: שלד ביוטי  תחפושת שלד ביוטי היא טרנד עולמי, מדובר בתחפשות שהפכה לכוכבת במסיבות ברחבי העולם.  אז איך עושים את זה בבית?…
כלי נגישות