נשימתי נעתקה ברגע שבו נכנסתי למתחם של בית אבות יוקרתי בישראל

11 0

 לא האמנתי למראה עיניי. לרגע חשתי וחששתי שטעיתי ובמקום להגיע לבית האבות שבו ביקרתי אימא של חבר טוב הגעתי אל אחוזת הנופש שבה היא מבלה מדי שנה את חודשי הקיץ החמים. אל תשאל, אמר החבר, היא עושה שם חיים. היא פורחת.

גם בתחום חיוני מאין כמוהו זה- בתי אבות- מתחוללת מזה שנים, מעל פני השטח ומתחתיו, תחרות עזה: בשורה התחתונה, עם כל הרגישות והחמלה, מדובר בעסק לכל דבר, וכמו כל עסק בעליו מוכווני- רווח. בית אבות יוקרתי בישראל ממחיש את הקשר הישיר וההדוק בין רווח לרווחה.

חנה (שם בדוי) מתגוררת בבית האבות היוקרתי מזה שלוש שנים. מתגוררת היא לשון רזה, כמעט יבשה, לשון צמצום והמעטה. היא חיה בו חיים מלאים, תוססים. החבר אומר שכל שנה שעוברת גורעת לא לפחות שני קמטים מהפנים.

בית אבות יוקרתי בישראל- משאת הנפש של רבים

בניגוד לבתי אבות לא מעטים, במיוחד כאלה שיש בהם מחלקות של תשושי נפש, בית האבות שבו שוהה חנה עונה בהחלט להגדרה – בית אבות יוקרתי בישראל. יש בו מועדון עשיר ומאובזר, ארוחות גורמה, מועדון כושר, מספרה, בר עשיר, לובי מפואר. המקום טובל בירק. יש בו רופא צמוד, תזונאית. אבל מה שתופס את העין יותר מכל הוא – החברותא. דיירי בית האבות מסבים יחדיו סביב שולחנות, משחקים קלפים, שותים, משוחחים. אין ספק: הם נהנים זה בחברתו של זה.

בכל פעם כשהוא מבקר את אמו, אומר לי רמי (שם בדוי) החבר שלי, אני מקבל עוד זווית ראייה ועוד נקודה למחשבה על המהות ועל משמעות המושג- הגיל השלישי. זה לא גיל הזהב, כמו שאומרים בפרסומות, אבל גם בגיל מבוגר מאוד- אמו נמצאת באמצע העשור התשיעי של חייה – אפשר לחיות לא רק בכבוד אלא לחיות טוב. ברווחה. באיכות חיים. אפשר ליהנות ממנעמי החיים. וכמו תמיד, כמו בכל דבר, השורה התחתונה היא- כסף.

כיום יש מתכונות שונות שבהן ניתן ליהנות מהסדר, שבו אדם שרוצה או נדרש להגיע לבית אבות בכלל ולבית אבות יוקרתי בפרט, יכול להשכיר את הבית שלו ולשכור יחידת דיור בבית אבות. יש כיום היתכנות הרבה יותר גדולה לכניסה אל בית אבות יוקרתי בישראל, כאשר ניתן לבחור במתכונת זו.

הפגת בדידות וחיים טובים בתוך בית אבות יוקרתי בישראל

 כשביקרתי שם נוכחתי לראות כי מדובר לא רק בקהילה תומכת אלא בקהילה מאוחדת ומגובשת. אי אפשר היה לא להבחין שטוב להם להיות יחד. הוויית המקום וההווי בו שידרו- כאן חיים חיים טובים.

"בלונדון הייאוש נעשה יותר נוח", שרה חווה אלברשטיין. ניתן לשאול את הדימוי הזה ולהחילו גם על בית אבות יוקרתי בישראל: הזקנה בו פחות מעיקה, פחות מכאיבה, פחות כרוכה בסבל. ובעיקר – לא ניכרים בבית אבות זה שום סימנים של עליבות, הזנחה, חוסר ניקיון וחוסר אסתטיקה. ההיפך הגמור: הכל נקי. הכל מסודר. הכל מטופח. הכל מושקע. הכל מוקפד. הריהוט מהודר. הגינון מעוצב. מוזיקת רקע שקטה נשמעת מתוך מערכת הגברה משוכללת. יש אפילו פסנתר. אני יכול לדמות שעת ערב מוקדמת שבה מגיע פסנתרן ומנגן נעימות יפות.

בשנים האחרונות מתרבים מחקרים על אודות הזקנה ועל חשיבות שמירה על אורח חיים פעיל במהלכה. בתוך בית אבות יוקרתי בישראל יותר קל לעשות זאת, בין השאר משום שיש חוגי בחירה רבים ובהם חוגי התעמלות והפעלת הגוף (פילאטיס, פלדנקרייז ושיטות נוספות).ויש גם תוספי- מזון רוחניים המעשירים ומעצימים את חוויית השהייה: הרצאות של אנשים מעניינים, מופעים שונים.

ראיתי שם שעון קיר גדול ומהודר. כמה חבל שאת הזמן לא ניתן לעצור.

המאמר באדיבות יד לקשיש, דנחי דוד, ייעוץ לגיל הזהב, 052-25-44-307.

צילום:freepik

Related Post

2 מתכונים מנצחים לט"ו בשבט

Posted by - 16 בינואר 2019 0
עוגיות פיצוחים וחטיף ללא מאפה ט"ו בשבט הוא חג הפירות. בחג זה נוהגים לאכול מגוון פירות טריים ויבשים.  הפירות היבשים…
כלי נגישות