דיאטה לא מאוזנת, מצבי רוח, מזון לא מזין והרגלי אכילה שגויים מהווים חלק מהסיבות לבטן מקרקרת. נועה פרומן מציגה 8 עקרונות לנטרול תחושת רעב.
כשהבטן מקרקרת והראש חושב רק על אוכל, קשה לבחור אוכל בריא ומזין – כזה שישפיע לחיוב על משקל גופנו, ישפר את הבריאות ואת מצב הרוח. כמנחת קבוצות הרזיה, כמו גם בליווי אישי על-פי השיטה שלי, "לאכול, לרזות וליהנות", ישנם שמונה עקרונות עליהם יש לשמור כדי להפחית את תחושת הרעב והמחשבות הבלתי פוסקות על אוכל.
- לאכול כל 3 שעות: אכילה מסודרת במשך כל שעות היום תורמת ליכולת השליטה והאיזון ברמות הסוכר בגוף, ותמנע זלילה לא מבוקרת.
- תמיד לאכול ארוחת בוקר: אי אכילת ארוחת בוקר משפיעה עלינו לאורך כל היום. התיאבון מוגבר יותר וקיים קושי בוויסות כמויות המזון הנצרכות בארוחות במהלך היום ובלילה.
- הימנעות מאכילת פחמימות ריקות: סוכרים, קמח לבן ושתיה מתוקה דלים בסיבים תזונתיים ומתפרקים מהר מאוד. התוצאה: עליה חדה ברמות גלוקוז בדם, תחושת שובע נקודתית שנעלמת מהר מאוד ויוצרת שוב רצון לסוכרים.
- יותר חלבונים ושומנים חיונים: צריכה מספקת של חלבונים מקטינה באופן אוטומטי את תחושת הרעב, מכיוון שהם המאיצים את ייצור ההורמונים האחראים על איתותי השובע ומקטינים את ייצור ההורמונים המגבירים את הרעב. בשומנים חיוניים הכוונה, למשל, באומגה 3.
- לחייב עצמכם לשתות: רובנו לא מבדילים בין תחושת רעב לצמא ואנו נוטים לאכול. בעיקר בחורף. שתו מים או חליטת תה שהכנתם מראש, בנוסף לכוס מים לפני כל נשנוש או ארוחה.
- רוגע מרחיק תחושת רעב: כאשר אנו מתוחים, הגוף מגביר את הורמון הקורטיזול, שמשפיע על תחושת הרעב ומגביר את החשקים לפחמימות. לימדו להרגיע את עצמכם.
- לישון יותר: מחסור בשעות שינה עלול להגביר את הפרשת הגירלין שהינו הורמון המעודד רעב. מה גם, שכאשר אתם עייפים, הגוף יחפש אנרגיה זמינה כפיצוי – לרוב פחמימות. שינה, אגב, מעלה את רמות הלפטין – הורמון האחראי על תחושת השובע.
- תנו כבוד לאוכל: בזמן אכילה תתנתקו מהטלוויזיה ומהנייד. רובנו כל-כך עסוקים בדברים אחרים, עד שאנו לא שמים לב מה הכמות שאנו אוכלים ואפילו לא משקיעים בלעיסת המזון בצורה יעילה שתקל על הקיבה.
*הכותבת, נועה פרומן, נטורופתית ומובילת השיטה של נועה: "לאכול, לרזות וליהנות". לפרטים: 0544-666-016
קרדיט תמונה: נועה פרומן. צילום יח"צ