ניחוח אמריקאי בנתניה

9 0

זוג אמריקאיים-ישראלים בגיל השלישי (60 פלוס). שניהם עדיין עובדים: הוא איש עסקים והיא מורה. ביקשו שנעצב עבורם בית עם המון סוויטות אירוח עבור הנכדים והילדים שמגיעים לבקר.

הדירה ממוקמת בנתניה, מול הים. גודלה 200 מ"ר, ועוד שתי מרפסות, כל אחת בגודל של 20 מ"ר. היא משתרעת על מפלס אחד בקומה ה-12 של בניין מגורים, ומכילה 7(!) חדרים.

הדיירים התגוררו בקומה ה-8 של אותו מגדל מגורים, ורצו לשפץ את הדירה ולהפוך אותה לעכשווית מבחינת התכנון והחומרים. במהלך התכנון הם החליטו לרכוש דירה בקומה ה-12, וזכו להישאר בביתם שבקומה 8 במהלך השיפוץ. מדובר בדירה ענקית, פרושה על פני חלל רחב. הצלחנו לייצר בה שני אגפים: אגף פרטי, עם סוויטת חדרי שינה וחדר רחצה עבור בני הזוג, ואגף עבור האורחים. בתווך נמצא האיזור הציבורי הרחב שבו הסלון, פינת האוכל והמטבח. הזוג ביקש לשלב המון פתרונות אחסון שישמרו על הסדר והארגון בדירה. וכך תכננו חדר מזווה גדול עם דלת נסתרת, באופן שממקסם את אפשרויות הסידור ומסתיר מעיני כל. הצלחנו להגיע להרבה תרחישים, הודות לדירה רחבת הידיים. לדוגמה, חדר עבודה שלו בכניסה, חדר עבודה שלה בנפרד ועוד.

"אחד האילוצים הגדולים שעמו התמודדנו הוא עמוד מבני במרכז החלל. רצינו לעצב את הדירה מבלי להדגיש אותו, אלא לטשטש אותו ככל האפשר. לכן חיפינו אותו במראה שמטשטשת וגם יוצרת הגדלה ויזואלית של החלל. יחד איתו גם קמין מעוצב, שיוצר סימטריה ומסיט את תשומת הלב ממנו.עוד דבר שהיינו צריכות לתת עליו את הדעת, הוא שהדירה פונה אל הים, ולכן צריך לתת מענה לקור ולרוח. התקנו חלונות תרמיים מעץ ומאלומיניום, כאשר בחוץ אלומיניום בצבע הבניין ומבפנים העץ" מסבירה מוסקל.

עוד מסבירה " היה להם חשוב שניצור עבורם אווירה של חו"ל ושל בית מלון מפנק. מכיוון שהלקוחות אינם ילידי הארץ, היתה להם חשובה מאוד האיכות של הפריטים. רצו מטבח ברמה אחרת, ולכן ייבאנו מטבח גרמני של חברת וורנדורף, ופריטי הנגרות יוצרו על ידי נגר איטלקי ויובאו לארץ בעזרת חברת אולטימה. מעבר לכך, האיכות עבורם נמדדה גם בעבודה ובניהול הפרויקט עצמו. היו להם דרישות גבוהות וציפיות אחרות מהאדריכל, להבדיל, נניח, מלקוחות ישראליים, שיותר מעורבים. הם בקושי דרכו בדירה, בזמן השיפוצים, וציפו שנפקח ונפתור עבורם את כל האתגרים והבעיות שצצו תוך כדי עבודה."

שברנו כמעט את כל הבית למעט עמוד התמך בסלון. בגלל שעבדנו עם תושבי חוץ, שלחנו להם הדמיות מפורטות, שבסופו של דבר יש דמיון מטורף ביניהן למה שעשינו בפועל. הכל ברור, אפשר לראות את החללים היטב, רואים זוויות, רואים את הוויז'ן וסוגרים את הקונספט עוד לפני ששוברים קירות. זה כלי עבודה יעיל ביותר, שמאפשר התנהלות תקינה ונוחה, במיוחד בתקופת הקורונה.

המטבח היה בצד ימין, והעברנו אותו לצד שמאל. בנינו משהו אחר ממה שהיה בפועל, כדי להתאים לצרכים, לנצל פינות ולייצר דירה אחרת. זו ממש לא דירה קונווציונלית. יש בה המון סוויטות, מזווה גדול, חלל אלגנטי מוגדר במחיצות זכוכית, חלק מהחלל הציבורי, שבו פינת משפחה. הטלוויזיה, כהרגלנו בקודש, הוצאה מחדר המגורים, לטובת חלל מזמין לאינטראקציה ולשיחה טובה, פחות בהייה במסך. בעיקרון עשינו את הכל מחדש ורכשנו הכל, למעט פריטי אמנות שהיו ברשותם. היו להם פסלים מהממים, השתמשנו בהם ונתנו לאמנות מקום של כבוד. הם חלק מאוד מהותי מהדירה ומכניסות עומק לדירה. בנוסף, היה להם כיור נטילת ידיים מרהיב, שאותו שילבנו בסמוך לפינת האוכל, ליד השירותים. זהו אלמנט עיצובי לכל דבר, שזכה גם לתאורה מיוחדת משלו, וכמובן מאוד פרקטי. בעינינו זה אלמנט מאוד נכון. הרי מאוד מקובל ששוטפים ידיים לפני הארוחה, ולא הגיוני שכולם ייכנסו למטבח או לשירותי האורחים בשביל זה. יש בזה משהו נכון, ולא רק מבחינת היהדות.

יש מבואה מאוד ברורה בבית. נכנסים אליה מבעד לשתי דלתות רחבות, ויש מקום לשהות בו לפני שדורכים בחלל הציבורי. ממנה מתפצלים לימין, שם ממוקמים שירותי אורחים וחדר אירוח, ומשמאל פינת עבודה. ממשיכים ו"פוגשים" בעמוד המחופה במראה, בלב החלל הציבורי.

החלל רחב הידיים צופה לים, ונהנה מנוף עוצר נשימה ש"נשזר" בכל חלקי הבית. בצד הימני סוויטת הורים ענקית, שגודלה כמו שני חדרים, ובה מקלחת כפולה ושירותים כפולים. בצד השמאלי שתי סוויטות נוספות, ופינת משפחה עם דלתות בלגיות בחציצה שקופה, שנפתחות לחלל הציבורי.

בחדר המגורים מביטים אל נוף עוצר נשימה. כשיש כזה נוף לא רוצים לפספס או לגרוע, ולכן הקפדנו שהאלמנטים השונים ישתלבו בהרמוניה. עם העיצוב חזק ודרמטי – אין לנוף מקום אמיתי, ואנחנו ביקשנו שהכל יזרום וישדר רוגע. נכנסים לשלווה של הים, עוד לפני שרואים אותו בכלל.

פלטת הגוונים, בהתאמה לכך, מאוד רגועה. הרבה גוונים בהירים, עם נגיעות של צבע. כיסאות פינת אוכל עם קצת כחול, אי ולצדו כיסאות בגוון "ניוד", שולחן סלון בגווני "ניוד". זהו צבע פסטלי נעים ורגוע. לצד הגוונים הללו חומרים אלגנטיים כמו שיש, עץ, שולחנות זכוכית, ברזל, טפט יפהפה על הקיר במרכזי בסלון. הכל בנגיעות נעימות שמשתלבות בצורה הרמונית ומאוד מזמינה.

המטבח נמצא, כאמור, בצד שמאל. אי גדול ונקי בלבן במרכזו, ולצדו כיסאות בר בצבע "ניוד" ותאורה צבעונית. אלה נותנים דגש מיוחד ללבן הנייטרלי שבמטבח. חלון בציפוי מיוחד דמוי ברונזה בגוון כהה מדגיש את החלונות הלבנים. זהו המקום היחיד בבית שבו החלון כהה, מכיוון שרצינו שהוא "ייבלע" בחיפוי הכהה וייטמע היטב בפנים. שאר החלונות בבית הם לבנים.

הרצפה חופתה באריחי גרניט פורצלן גדולים ובהירים, בחומר דמוי שיש טבעי. בחדרים חיפינו בפרקט בסגנון "פישבון", אלמנט שמיד מכניס חמימות ומזכיר לגמרי בתי מלון אירופאיים. מעניק תחושה של לוקסוס בחלל. מכיוון שהנוף הנשקף הוא של ים, חיפוי העץ בהחלט עוזר להשלים את החוויה, ולהעניק מראה של חופשה.

בסוויטת בני הזוג אלמנט הים מאוד נוכח. בהתאמה הופנתה המיטה אל הנוף המרהיב. מבואת ארונות בכניסה לחדר, ומימין הכניסה לחדר הרחצה הרחב. חדר הרחצה הוא אחד הדברים שאנחנו מקפידים עליו, בהגשמת הצרכים ללקוח. בני הזוג ביקשו בתחילה יחידת הורים עם כיור ושירותים לכל אחד. אנחנו יצרנו עבורם מקלחון משותף וגדול-ממדים, אליו אפשר להיכנס מכל כיוון, ומשני הצדדים כיור ואחסון בסגנון his ו-hers.

המרפסות חופו בדק מיוחד מבטון, בצבע של עץ, הדורש תחזוקה מועטה – דבר שהוא כמעט ולא נתפס, במיוחד במיקום הקרוב לים. יצרנו בהחלט אווירה של טיילת, במקום לרצף בצורה בנאלית. פריטי הריהוט לבנים ומשדרים אווירת נופש שפותחת את הלב. מרבית הבתים היום מודגשים בשחור טרנדי, אבל אנחנו ביקשנו "לפתוח" את הדירה ככל האפשר, ולשזור בה גווני ים רגועים.

צלם עודד סמדר

Related Post

פירות יבשים

Posted by - 29 בינואר 2023 0
ט"ו בשבט קרב ובא, ואיתו פוקדים את הסופרים שפע של פירות יבשים מסוגים ומינים שונים. מה ההבדל בין פרי יבש…

מכנסי עבודה לגברים: הדגמ"ח

Posted by - 29 באפריל 2021 0
ראשי התיבות הללו, דגמ"ח, הפכו כבר מזמן למילה אחת, והרבה אנשים שכחו בכלל את משמעותה. בתור הבחירה הראשונה כמכנסי עבודה…
כלי נגישות