נולדה מחדש

8 0

לקראת יום הטרשת הנפוצה הבינלאומי, מספרת מור קריאף שאובחנה לפני שנים במחלה כיצד הבריאה ממנה כנגד כל הסיכויים ובעזרת ההומאופתיה. סיפור עם תקווה.

כשהביטו הרופאים בתוצאות הבדיקות של מור קריאף כשהייתה בת 24, הם היו בהלם. כמי שאובחנה כחולה בטרשת נפוצה מספר שנים קודם לכן, וכשידוע להם שהמחלה לא ניתנת לריפוי על פי הספרים, הם הופתעו להיווכח שהממצאים מעידים אחרת. מור עצמה לא הייתה מופתעת. אחרי שהתמידה במשך מספר שנים בטיפול הומאופתי שהותאם לה, היא הרגישה מצוין ותפקדה באופן מלא. תוצאות הבדיקות הטובות היו בשבילה רק אות לכך שמצאה את ייעודה. באותו הרגע היא הבינה שהיא רוצה לעזור לאנשים אחרים להירפא באותה הדרך.

"אצלי המחלה התפרצה בשלב מוקדם יחסית" מספרת מור (37) שמטפלת כיום באנשים באמצעות הומאופתיה. "זה התחיל בטיול השנתי בכתה יא. סבלתי מחרם חברתי באותו הזמן והייתי במצב רגשי לא טוב. במהלך הטיול התחלתי ללכת בזיג זג, איבדתי את שיווי המשקל ונפלתי בכל פעם אחרי כמה צעדים. שלחו אותי לבית החולים ועשו לי בדיקות, אך מכיוון שהייתי בתקופה קשה מאוד בבית הספר, חשבו שזה משהו רגשי שיעבור. כעבור שנתיים, כשהייתי בצבא, סבלתי מהתקף נוסף לאחר תאונת דרכים שעברתי. נשלחתי שוב לבדיקות, ולאחר ביצוע בדיקת אם. אר. איי אובחנתי כחולה בטרשת נפוצה".

מה היו תסמיני המחלה באותו זמן?

"באותה שנה היו לי חמישה התקפים. בכל התקף כזה מדובר על בין עשרה ימים לשבועיים, שבהם אני לא הייתי מסוגלת ללכת והייתי די מרותקת למיטה. היו לי כאבים חזקים מאוד בשרירים, טשטוש בראייה ונימול באזור הידיים. זוהי מחלה שפוגעת במערכת העצבים והיא יכולה להתבטא בהרבה צורות. אלה כאבים שקשה להסביר למי שלא חווה אותם".

איך התחלת לטפל במחלה?

"התחלתי טיפולים בתל השומר בהם קיבלתי את התרופות לווריד. זה לא ממש עזר ורצו להעביר אותי לזריקות יומיות עצמיות. אך אז, רופא המשפחה שאבי הכיר סיפר לו שהוא היה מטופל אצל הומאופת ושזה עזר לו. אבי הגיע איתי להומאופת, הוא בדק אותי ואמר לו שתוך חמש שנים הוא מוציא אותי מזה. התחלתי את הטיפול ההומאופתי והמצב החל להשתפר. הרגשתי הרבה יותר טוב, לא היו לי התקפים, וגם תופעות הלוואי של הכאבים והעייפות לא היו יותר. לאחר שנתיים חשבתי שאני בריאה לחלוטין והתחלתי להפחית בטיפול ההומאופתי. אחרי זמן קצר הגיע עוד התקף. אך הוא היה קל יותר ומיד חזרתי שוב לטיפול ההומאופתי ומצבי השתפר".

מה גרם לך ללכת לכיוון הטיפולי גם מקצועית?

"אחרי שמצבי השתפר, ביקשתי לעשות שוב בדיקת אם. אר. איי. הפעם הבדיקה הראתה תוצאות טובות הרבה יותר. הרופאים היו בהלם מהתוצאות מכיוון שהם לא הבינו איך זה קרה. זאת מחלה כרונית שלא אמורה להירפא. אחרי שקיבלתי את התוצאות, הבנתי שאני רוצה ללמוד את תחום ההומאופתיה ולעזור לאנשים אחרים. אני היום 13 שנה אחרי אותו התקף אחרון ומרגישה מצוין. מתפקדת מעולה מהבוקר ועד הלילה. אני אוהבת את מה שאני עושה, אוהבת את החיים ומרגישה שהובלתי לייעוד הזה בצורה ברורה. בזכות ההומאופתיה נבראתי מחדש".

מהי למעשה הומאופתיה?

"זאת שיטת טיפול שעוזרת לגוף לרפא את עצמו. התרופה בה משתמשים בהומאופתיה נקראת רמדי. יש למעלה מ – 3500 סוגים של רמדיס, כשלכל אדם מתאימה תרופה כלשהיא בצורה המדויקת ביותר, לפי מי שהוא, האופי שלו, אורח חייו, ההתנהלות וההתנהגות שלו. במהלך הטיפול עם הרמדי, הגוף נכנס לאיזון טוב יותר וגורם למערכות הגוף להיות טובות וחזקות יותר. כשמגיעים לטיפול הומאופתי, מתחילים בשיחה בה מתאימים לאדם את הרמדי. בפגישות שלאחר מכן המטופל מדווח איך הטיפול השפיע עליו ולפי זה מתאימים את הרמדי טוב יותר. צריך לעשות שינויים עדינים כדי שזה יעבוד בצורה המדויקת ביותר".

הריפוי שלך נעשה לדעתך רק בזכות ההומאופתיה?

"לא רק בזכות ההומאופתיה, אך היה לה חלק משמעותי מאוד בזה. מעבר להומאופתיה עשיתי עבודה רגשית עם עצמי ובדיקה מה נכון ומה לא נכון עבורי. עשיתי שינויים בתזונה ובעוד תחומים. אני חושבת שההומאופתיה פתחה לי את הדלת לכל השינויים האלה כי תמיד חיפשתי איך להרגיש יותר טוב. אני חושבת שמעבר לטיפול ההומאופתי, צריך גם להתנהל נכון, וזה מה שמסייע לטיפול להצליח יותר".

כשאת מטפלת באנשים את מבקשת מהם לעשות שינויים נוספים באורח החיים שלהם?

"בהתחלה אני לא מדברת איתם על שינויים נוספים כי אני חושבת שזה עלול לייצר התנגדות מצדם. אנחנו מתחילים עם הטיפול ההומאופתי וכשהמצב הפיזיולוגי שלהם משתפר ונוצר אמון, אפשר להתחיל לדבר גם על שינויים באורח החיים ולהסתכל למקומות נוספים בהתנהלות שלהם".

עבור איזה סוגי בעיות מתאימה ההומאופתיה?

"היא מתאימה למגוון רחב של בעיות כמו דלקות גרון ודלקות עיניים כרוניות, בעיות קשב וריכוז, בעיות הורמונליות אצל נשים, תופעות גיל המעבר, כאבי בטן, בעיות עיכול, חרדות ועוד. יש הרבה דברים שהרפואה הרגילה לא יודעת לתת להם פתרונות וכאן נכנסת ההומאופתיה".

מעבר לכך, את גם משמשת כמטפלת בעמותת הבית לחולי טרשת נפוצה. במה מדובר?

"עמותת הבית היא עמותה ללא כוונות רווח, המעוניינת לחולל שינוי משמעותי באיכות חייהם של חולי הטרשת הנפוצה. ישנו מערך תמיכה ייעודי בעמותה שאני חלק ממנו, ובמסגרתו אנחנו עוזרים למאובחנים להתמודד בצורה טובה יותר עם המחלה. רציתי להיות פעילה בעמותה כדי לתת את המענה לאנשים שהייתי במצב שלהם ולהגיד להם שלא הכול שחור ושאפשר למצוא את הדרך לחיות חיים טובים גם אם הם אובחנו במחלה. המטרה היא שהם ינהלו אורח חיים משפחתי וחברתי מלא, בו הם ישתלבו באופן פעיל בכל מעגלי החיים והעשייה שהם מעוניינים בהם".

 

בתמונה הראשית: מור קריאף. צילום חגית פרנקל

Related Post

החלפת פיקוד בתחנת נתניה

Posted by - 24 בינואר 2018 0
היום נערך בתחנת נתניה טקס חילופי מפקדי התחנה במעמד מפקד מחוז מרכז, ניצב עמי אשד, מפקד מרחב שרון, תנ"צ אבי…

Leave a comment

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כלי נגישות