טיפול בחובות במתכונת חירום בצל הקורונה. עו"ד קורסיה עושה לכם סדר! [ אייל קורסיה ושות-עורכי דין]
בשל משבר נגיף הקורונה הוחלט בממשלה ועפ"י שר המשפטים אמיר אוחנה כי בשעה זו יש לנהוג בחייבים השונים באופן מקל כך שיש להקפיא לחלוטין את הליכי הגבייה בכל הקשור לחובות למרכז לגביית קנסות [דוחות משטרה וכדומה..]
מתכונת חירום, מזה אומר מבחינת החייבים?
במתכונת חירום הוחלט כי יחולו תקנות 3-5 לתקנות בתי המשפט ולשכות ההוצל"פ – התשנ"א 1991 לפיהם:
לא יינקטו הליכים של עיקולים בבנקים או על משכורות חייבים אשר ממילא חלקם בחל"ת, לא יבוצעו עיקולים בבתים או בבתי עסק, לא ייתפסו כלי רכב, לא יפונו בתי עסק, קל וחומר בתי מגורים לא יפונו, צווי הבאה ומאסר אם ניתנו יעוכבו או יבוטלו כך שאין עליכם חובה להתייצב עד לסיום מתכונת החירום וכן לא יוטלו הגבלות על חייבים כדוגמת הגבלה על רישיון נהיגה.
יובהר כי היה ועליכם להיות בבידוד ולכם חוב למרכז לגביית קנסות הרי שאתם יכולים להיות רגועים באשר לנקיטת הליכים כנגדכם שכן הליכים אלו הוקפאו עד ליום 16.4.20.
עם זאת, אזרח אשר לו חובות למרכז לגביית קנסות ואשר הפר את הוראות הבידוד [ככול ועליו להיות בבידוד כמובן] הרי שהוא חושף את עצמו לנקיטת הליכים כנגדו באופן רגיל ולא לפי מתכונת החירום. לאחר יום 16.4.20 יוחלט האם להאריך את תקופת מתכונת החירום אם לאו.
האם אפשר להגיש בקשות באופן רגיל בהוצאה לפועל? האם יש קבלת החלטות של הרשמים/שופטים?
במתכונת החירום ניתן יהיה להגיש בקשות ע"י עו"ד אשר להם כרטיס חכם מטעם לשכת עוה"ד אשר מאפשר הגשת בקשות וקבלת החלטות מרחוק ובאופן מקוון, עוה"ד יוכל לטפל בכם כמעט בכל סוגי הבקשות שכן כיום מגישים הכל באופן מקוון דרך תוכנה משפטית מטעם לשכת ההוצאה לפועל ובתי המשפט.
כך לדוגמה ניתן להגיש את הבקשות הבאות:
ביטול עיכובי יציאה מהארץ – על אף שביטול זה אינו רלוונטי שכן השמיים סגורים [ כשמדובר על צורך חירום ודחוף]
בקשות לסגירת תיקים בשל תשלום חוב, בקשות לעיכוב הליכים, בקשות לביטול הגבלת רישיון נהיגה, בקשות כלליות, קבלת מידע על התיקים, הארכות מועד ודחיית מועדים, בקשות להכרה בחייב כמשלם, ביטול מועד דיון , בקשות לאיחוד תיקים 3%, בקשות למתן צו תשלומים ופריסת החוב לתשלומים, ביטול מימוש כספים, ביטול פקודות מאסר, בקשה לעיכוב או ביטול הליכי פינוי מנכס ועוד…
הוראות לציבור:
גם אם עליכם להתייצב בלשכה בהתאם להוראות חוק, או להחלטת רשם או שופט, או מכל סיבה אחרת- הוראות הבידוד הביתי שנקבעו ע"י משרד הבריאות הן מחייבות ועליכם לפעול לפיהן! [ לקוח מאתר רשות האכיפה והגבייה והוראות הגבלות שר המשפטים].
במקרה של חובת התייצבות אין צורך להגיש בקשה או מסמך בתקופת הבידוד וניתן לברר טלפונית פרטים.
האם כדאי לערוך צוואה בימים אלו ?
ראשית ולכל יאמר כי צוואה מומלץ לערוך בין אם הקורונה קיימת ובין אם נעלמה, אלא שבימים אלו ולאור העובדות מטעם משרד הבריאות, נראה כי הנגיף פוגע באוכלוסייה הקשישה והמבוגרת יותר אשר נמצאת בקבוצת סיכון גבוהה, לאור זאת ראוי להדגיש כי רצוי ואף מומלץ לערוך צוואות להורים, לסבים ולסבתות.
עוד סוד נגלה ונאמר כי עריכת צוואות על פי היהדות הינה סגולה לאריכות ימים ולבריאות כך שעל אף המצב הקשה להגיע לעו"ד לשם עריכת צוואה המדברת על יום המוות ובמיוחד בצל נגיף הקורונה הרי שיש באקט זה כדי ליתן מידה של נחת וסגולה לבריאות ואריכות ימים ליקרים לנו מכל.
סגירת חובות בצל נגיף הקורונה, הכיצד?
כפי שהסברנו חזור ונשנה, בהמון מקרים בהם לחייבים קיימים חובות ישנים לבנקים, לחברות האשראי ולגורמים חוץ בנקאיים הרי שניתן יהיה לנסות ולסגור את החובות בכפוף לתשלום זעום. נגיף הקורונה מביא עימו הזדמנות לחייבים אשר להם חובות ישנים לבנקים אשר צברו ריביות ענק לנסות ולסגור חובות אלו בניהול מו"מ מקצועי ע"י עו"ד ובכך להביא לסגירת התיק בפרק זמן של פחות משבוע וכנגד תשלומים של סכומים זעומים.
לאלו מכם שדאגו לשמור קצת כספים ומעוניינים לנצל את ההזדמנות ואת הרגישות היתרה של הבנקים בימים אלו בשל נגיף הקורונה ובכך להביא לסגירת התיקים בהוצאה לפועל, מומלץ להיוועץ עם עו"ד ולחסוך הליך משפטי ארוך ומסורבל לפי חוק חדלות פירעון או פשיטת רגל.
לצורך הדוגמה להלן חובות שנסגרו בפרק זמן של חודש ימים בלבד
חוב לבנק לאומי [ חוב של 7 שנים] בסך 184,000 ₪ נסגר כנגד תשלום 10,000 שח
חוב לבנק לאומי של מעל 10 שנים ובסך שך כ- 350,000 ₪ נסגר ב- 17,000 ₪
חוב בסך 4 מיליון שח לבנק הפועלים נסגר ב- 40,000 ₪ בלבד.
חוב לבנק מזרחי טפחות בסך 200,000 ₪ נסגר ב-15,000 ₪
חוב בסך 254,000 ₪ נסגר ללא כל תשלום.
האמור במאמר זה אינו בא להחליף ייעוץ משפטי.
אייל קורסיה ועו"ד, טלפון: 050-6351208 אתר: http://www.adv-dk.co.il/