הכנה לגיל המעבר מחייבת היכרות עם התסמינים השכיחים ועם הפתרונות הקיימים. במאמר הבא נציג את השינויים העיקריים שעוברים על גוף האישה לאחר תום תקופת הפוריות ונסביר מה עומד מאחורי כל אחד מהם
התקופה שאליה נשים נכנסות אחרי תום הפוריות מכונה גיל המעבר. מבחינה ביולוגית, בתקופת המעבר הזו חלה ירידה בייצור והפרשת הורמונים כגון אסטרוגן ופרוגסטרון ולכן רוב האברים בגוף מושפעים ממנה ברמה כזו או אחרת. על אף שלא מדובר חלילה במחלה, גיל המעבר בא לידי ביטוי בחסר הורמונלי ויש קשר בינו לבין עלייה בתחלואה ותופעות לוואי.
אחת התופעות המזוהות ביותר עם גיל המעבר היא בריחת שתן. הדליפה עשויה להופיע בדרגות חומרה משתנות, אך היא משותפת לנשים בכל רחבי העולם ובשכיחות גבוהה מאוד. עם זאת, יש כמובן פתרונות לתופעה הזו ונשים מרגישות הרבה יותר חופשי לנצל את היתרונות של תחתונים חד פעמיים ומוצרי ספיגה ייעודיים. מלבד הספיגה, מוצרים אלו שומרים על תחושת יובש ונוחות והם עוזרים לנשים להתמודד עם תופעות הלוואי של גיל המעבר על בסיס יום יומי.
למה בגיל המעבר יש גלי חום?
גלי חום מייצגים גם הם תלונה שכיחה בגיל המעבר. במצב טיפוסי יופיעו גלי חום בצורה של אודם פתאומי על פני עור הראש, הצוואר והפנים ומטבע הדברים הם גם יהיו מלווים בהזעה מאסיבית. גלי חום נמשכים 3-4 דקות אך יש כאלה שיכולים להגיע עד שעה ומעלה. ההופעה של גלי חום אצל נשים בגיל המעבר מתרחשת בלילה, במצבי לחץ ובסביבה חמה אך היא מושפעת גם מנטיות גנטיות ולכן נחשבת אינדיבידואלית.
גלי החום כפי שמזוהים עם גיל המעבר לא מתרחשים רק בגלל הפסקת הייצור של ההורמונים בגוף האישה. בפועל, יש עוד גורמים שמשפיעים על גלי חום ובהם פעילות גופנית, היפוגליקמיה, עישון וחום גוף מוגבר. מבחינת השלכות, גלי חום עלולים לפגוע באיכות החיים והם גם גורמים להפרעות שינה קשות.
כך מזהים את תסמונת גיל המעבר
נשים שמתקרבות לגיל המעבר צריכות להגביר את קצב הביקורים אצל הרופא ולעקוב מקרוב אחר תסמינים מסוימים. בין היתר, גיל המעבר מזוהה עם כאבי מפרקים, גידים ושרירים גם אצל נשים שמעולם לא סבלו מהם בעבר והוא כולל מתח שרירים מוגבר. בגיל המעבר ישנה רגישות ותחושת מלאות עד כאב בשדיים, אי נוחות במערכת העיכול, הרגשת נפיחות והפרעות נשימה ונשים מסוימות מתלוננות על יובש בנרתיק והחמרה של אלרגיות.
בסופו של דבר, גיל המעבר הוא עוד שלב שאותו נשים צריכות לעבור. לצד הפתרונות הקיימים לרוב תופעות הלוואי, כדאי לנשים להיות ערניות לתסמינים ולוודא שהם לא מתרחשים על רקע תהליכים גופניים חמורים יותר. גם כאן, בכל מקרה של דילמה אין מקום לספקות וצריך לערב אנשי מקצוע.
קרדיט תמונה: www.pexels.com