חג שבועות ה-חג המאופיין בלבן גבינות וחלה. הבסיס – עוגת גבינה ואיך לא ? גבינה פירורים . "סיון בייקרי" מגלה מרזי המקצוע ומשתפת במתכון הסודי של המאפיה .
עוגת גבינה פירורים מאת – סיון בייקרי
מצרכים עבור הכנת הבצק עבור פירורי עוגת גבינה
2.5 כוסות קמח
2 חלמון ביצה
200 גרם חמאה שאוהבים
5 כפות גדושות של סוכר לבן
מצרכים עבור הכנת מלית עוגת גבינה
400 גרם שמנת מתוקה
גביע גבינה לבנה 5%
שקית סוכר וניל
כפית אינסטנט פודינג
אופן ההכנה של עוגת גבינה פירורים
1. מערבבים את כל המצרכים של הבצק עד לקבלת בצק אחיד.
2. משטחים את הבצק בתבנית עגולה בקוטר 26 ואופים בחום של 180 מעלות בתנור עד שהבצק מצהיב כ-30 דקות.
3. מוציאים את הבצק המוכן מהתנור ומניחים בחוץ בטמפרטורת החדר לצינון.
4. לאחר שהבצק קר, מגרדים את השכבה העליונה שלו לכדי פירורים ומניחים בצד.
5. מקציפים את השמנת המתוקה עם סוכר וניל ואינסטנט פודינג ומוסיפים את הגבינה הלבנה בתנועות קיפול.
6. שופכים את המלית על הבצק האפוי הקר, מפזרים מעל המלית את הפירורים ומכניסים למקרר למספר שעות או למשך כל הלילה.
7. שופכים את הפירורים.