מתכון לרגל חג פסח: אוכלים בריא ושומרים על איכות הסביבה להכנת סמוסה הודית ללא גלוטן

7 0

לקראת חג הפסח הקרב ובא, חברת אורגניקזון, מציעה מתכון להכנת סמוסה הודית ללא גלוטן. מדובר מתכון כשר לפסח, בריא בזכות העובדה שהינו ללא גלוטן,

המתכון קל להכנה, מתאים להגשה בימי החג כמנה ראשונה, מנה טעימה ויפה להגשה. 

המתכון באדיבות: שרונה רומנו לזר- מנכ"לית חברת אורגניקזון

מצרכים:

3 בצלים קצוצים דק

אצבע ג׳ינג׳ר מגורד דק

חצי כוס אפונה

גזר מבושל חתוך לקוביות

2 תפוחי אדמה בינונים מבושלים וחתוכים לקוביות

חצי כוס גרגירי חומוס מבושלים

כפית כורכום

כפית קארי צהוב

כפית פפריקה חריפה

כף זרעי כוסברה

מלח ופלפל לפי הטעם

חצי לימון

אופן ההכנה:

מטגנים את הבצל עד הזהבה בשמן קוקוס. מוסיפים את הג׳ינג׳ר ואת כל התבלינים. לאחר מכן, מוסיפים את כל הירקות והחומוס ומערבבים את הכל יחד טוב טוב במשך 5-7 דקות. סוחטים חצי לימון מעל ומניחים בצד לקירור.

לוקחים דף אורז עגול, חוצים אותו לשניים (לצורת חצי עיגול). טובלים במים עד ריכוך. שמים את המילוי באמצע הדף ומקפלים לשניים. מברישים בשמן זית ומוסיפים שומשום או קצח לפי הטעם.

מניחים על נייר אפייה טבעי ואקולוגי אשר אינו מולבן של Green Flash

מכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות למשך 10-20 עד להשחמה.

למותג Green Flash מוצרים איכותיים למטבח, נטולי רעלים המשמשים אלטרנטיבה אקולוגית למוצרים הקונבנציונליים. בסדרה ניתן למצוא מוצרים כמו נייר אפיה טבעי אקולוגי, כיס נשנושים, אריזות סנדוויץ' רב פעמיות וביצת פלא למקרר.

צילום: יסמין לזר/ עדי גלעד

Related Post

דג חמוץ- מתוק- חריף

Posted by - 2 באוגוסט 2021 0
הפעם הכנתי מתכון לדג בסגנון אסיאתי, מאוד טעים, פותח את התיאבון, ניתן להגיש כמנה ראשונה או מנת ביניים. זמן ההכנה…

הנה בא החורף

Posted by - 8 בנובמבר 2021 0
מה יש בו בחורף שמוציא אותנו מאיזון תזונתי? ראשית, התמעטות שעות האור גורמת לירידה ברמת הסרוטונין (מוליך עצבי שאחראי למצב…

על פסח, אגוזים ותזונה בריאה

Posted by - 16 באפריל 2019 0
רגע לפני פסח: הנטורופתית ומנחת קבוצות ההרזיה נועה פרומן מספקת טיפים על אגוזים, כולסטרול, שומנים רעים, מחלות לב ו… תזונה…

Leave a comment

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כלי נגישות