באדיבות אורטל ברובין-חן רכזת תחום הנטורופתיה בכללית רפואה משלימה
רכיבים לבסיס –
1 כוס שיבולת שועל גסה
1 כוס שקדים
קמצוץ מלח
רבע חבילת תמרים לחים בוואקום
1 כפית סירופ מייפל אמיתי/סילאן
4 כפות שמן קוקוס (עדיף) או חמניות
רכיבים למילוי –
1 כוס קשיו טרי
1 כוס קרם קוקוס 20% שומן לפחות
200 גרם גבינה טבעונית טופוטי
1 כף קורנפלור
1 כפית תמצית וניל
1 כוס סירופ מייפל
1 כפית גרידת לימון
1 כפית מיץ לימון
קמצוץ מלח
אופן הכנת הבסיס:
להכניס את כל החומרים יחד לבלנדר חזק עד שהופך לעיסה פירורית. לשטח על תבנית פאי. לאפות למשך כרבע שעה בחום של 180 מעלות. אנחנו רוצים שהקצוות יזהיבו מעט, אם זה לא קרה, הגבירו חום ל-200 מעלות ל-2-5 דקות נוספות.
אופן הכנת המילוי:
השרו את הקשיו במים רותחים למשך שעה (לא לכסות את הכלי), סננו היטב.
לאחר מכן הכניסו את הקשיו לבלנדר חזק עם יתר המצרכים. יש לטחון היטב עד קבלת מרקם חלק וקרמי. לשפוך את הבלילה מעל לתחתית החצי אפויה, לפזר באופן שווה על התבנית.
לאפות בחום של 180 מעלות 50 דקות עד שעה, תלוי בתנור. המסה צריכה להיראות אפויה בקצוות ומעט "ג'לית" במרכז.
לצנן היטב. אפשר לאכול כפי שהיא או להוסיף רוטב פירות יער (לבשל 2 כוסות מיקס פירות יער + 4 כפות סוכר קנים + 1 כף קורנפלור, אפשר לצנן ולטחון או להשאיר את הפירות שלמים)