כמעט בכל ארוחה, בין עם זאת ארוחת ערב לילדים או ארוחת חג למשפחה המורחבת, כמעט תמיד תהיה לפחות מנה אחת של אורז על השולחן ומג'דרה היא מנת אורז מנצחת בכל ארוחה.
מנת המג'דרה יכולה להיות מנה עיקרית משביעה ומתאימה לטבעונים וצמחונים וגם כתוספת למנות עיקריות אחרות.
המג'דרה מזינה ומשביעה והיא מנה חמה מושלמת לימות החורף ובכלל.
לאוהבי חריף אפשר להוסיף למנה ממרח פלפל צו'מה של גלילי'ס.
בתיאבון!
באדיבות גליליס
מרכיבים
- 3 כפות תערובת אורז (אורז בר, אורז מלא, אורז אדום)
- כוס עדשים אדומות
- בצל אחד צהוב קצוץ דק
- 2 שיני שום חתוכות דק
- 2 כפות שמן זית
- 2 כפות ממרח פלפל צ'ומה (לאוהבי חריף)
- 1/2 כפית כמון
- 1/2 כפית פפריקה מעושנת
- מלח ופלפל לפי הטעם
- צרור פטרוזיליה קצוצה דק
- חופן שקדים קלויים
- 8 כוסות מים
אופן ההכנה:
- מחממים שמן במחבט ומטגנים קלות את הבצל עד שהוא מתחיל להיות שקוף. מוסיפים את השום ואת תערובת האורז. מערבבים עד שהשמן עוטף את כל האורז. מוסיפים 6 כוסות מים ומביאים לרתיחה.
- לאחר הרתיחה מנמיכים את האש וממשיכים לבשל עד שהאורז מתרכך (15-20 דקות).
- בזמן שהאורז מתבשל, מרתיחים את העדשים בסיר קטן עם 2 כוסות מים. מבשלים עד שהעדשים מתרככות.
- לאחר שהאורז מוכן יוצקים לתוכו את העדשים. מוסיפים תבלינים וממרח פלפל צ'ומה לפי הטעם ומערבבים היטב.
- מפזרים פטרוזיליה קצוצה ושקדים מרוסקים מעל ומגישים.