מתכון להכנת פאנג'ה סלוניקי

7 0

כוכבת משחקי השף, הקונדיטורית הידועה: הילה בידרמן, המככבת בקמפיין רשת זגה – פינות אוכל, מציעה שיטות ועצות לאירוח בשילוב הגשה קולינרית יצירתית על שולחנות האוכל.  

מאת הילה בידרמן – כוכבת משחקי השף וכוכבת קמפיין רשת זגה – פינות אוכל

בידרמן המתמחה במטבח ים תיכוני בדגש על מטבח יווני,  חושפת מתכון להכנת מנה יוונית לאירוח בבית,  קל להכנה, טעים ומתאים לארוחה חלבית.

מתכון להכנת פאנג'ה סלוניקי – סלקים שלמים על מצע של קרם יוגורט:

מרכיבים:

  1. סלקים יפים
  2. קופסא גדולה (750 מ"ל) של יוגורט 10%
  3. 3.     4 גבעולים של בצל ירוק
  4. שן שום כתושה
  5. חופן פטרוזליה
  6. לימון
  7. מלח פלפל
  8. שמן זית

אופן הכנה:

1. מרתיחים את הסלק במים עד שהופך לרך ונותנים לו להצטנן

2. מקלפים את הסלק בעדינות , תוך כדי שמירה על צורתו ומתבלים אותו בשמן זית, לימון, מלח ופלפל

3. ניתן לסלק לספוג את הטעמים במשך זמן של כשעה לפחות. את היוגורט נניח בקערה ונוסיף את הבצל הירוק, פטרוזיליה והשום קצוצים דק מאד

4. נערבב את התערובת שהתקבלה תוך כדי זילוף של שמן זית לקערה. נתבל עם מלח ופלפל לפי הטעם.

5. מוסיפים את הדבש ומערבבים היטב.

אופן ההגשה:

  1. בקערה עמוקה ורחבה מוזגים את היוגורט ומשטחים עם כף על פני כל הקערה.
  2. את הסלק חורצים לשמיניות עמוקות (לשים לב לא עד הסוף), כך שהצורה של הסלק תישמר ומניחים במרכז המרק.
  3. מקשטים בשמן זית ועלי פטרוזיליה שלמים.
  • בתיאבון!
  • הצילומים נערכו על שולחנות פינות האוכל של רשת זגה!

Related Post

מבשלים לט"ו בשבט

Posted by - 15 בינואר 2019 0
 ט"ו בשבט הגיע , חג האילנות וחגיגת פירות יבשים אמיתית, ביקשנו משפים וקונדיטורים מובילים, מתכונים עם טוויסט וטעם של חגיגה.  ט"ו…

מאפה בית לזית גרסת 2020

Posted by - 19 באפריל 2020 0
מתכון קליל וטעים של מאפה בית וזית בגרסת 2020, שניתן להכין ביחד עם הילדים. נשנוש טעים, שגם הילדים וגם המבוגרים…

לא משמינים ביורו הזה

Posted by - 14 ביוני 2021 0
מתכונים יצירתיים שישברו את שגרת הגרעינים והפיצה יורו 2021 מחזיר עטרה ליושנה, ואחרי יותר משנה בה לא יכולנו להיפגש ולצפות…
כלי נגישות