אם נכנסתם לכאן, אז מיותר להסביר לכם על הנימוחות המושלמת של גבינת הבוראטה, על הטעם הנפלא ועל הנראות שכל כך מזמינה לתת כבר את הביס.
מדובר בגבינה חמאתית המגיעה אלינו הישר מדרום איטליה (בסך הכל בת 100 שנה פלוס מינוס), וכבשה את הארץ ואת חובבי האוכל למיניהם – בענק!
שמה של הבוראטה מגיע מהמילה "חמאה" באיטלקית (Buro), מה שמרמז לנו על המרקם החמאתי שלה, הבוראטה נעשית מחלב באפלו וחלק מתהליך ההכנה שלה דומה מאוד לתהליך של הכנת גבינת המוצרלה.
ברגע שהגבינה מתגבשת לכדי גוש זה הסימן לפתוח אותה ידנית ולהוסיף אל תוך החלל שנוצר נתחי שמנת מקופלים היטב, אלו שנוצרו מתהליך ייצור המוצרלה, את השוק שנותרה סוגרים בחוט – שזהו סימן ההיכר של הבוראטה.
השלב המגרה ביותר הוא הרגע שבו אנו חוצים את הבוראטה עם סכין ואז נפתח אלינו עולם גבינתי קסום עם נוזלי השמנת שפורצים לאט החוצה, מחזה מהפנט ביותר.
אז אחרי שהעלנו לכם את סף התיאבון… נשמח לשתף אתכם במתכון קליל וטעים במיוחד להכנת סלט בוראטה, 5 דק' של הכנה שיעשו את כל ההבדל בשולחן האירוח שלכם:
החומרים:
4 גבינות בוראטה בטמפרטורת החדר (ניתן להשיג במעדנייה של חוות נעמי)
5-6 עגבניות שטח אדומות
חופן עלי בזיליקום
*ניתן להוסיף סוגי גבינות נוספות כמו: מוצרלה, ברי, קממבר
לרוטב:
2 כפות חומץ בלסמי לבן
מעט סוכר
קורט מלח
6 כפות שמן זית
מומלץ להוסיף לצבע ולטעם מעט זיתי טאסוס מגולענים או זיתי קלמנטה.
וקדימה – להכנה!
נתחיל עם הרוטב:
מוסיפים חומץ, סוכר ומלח אל תוך הקערה. טורפים את הכל ומוסיפים שמן זית עד שהכל מתחבר יחד.
השלב הבא – מניחים את גבינת הבוראטה על צלחת ההגשה (שימו לב שאתם מוציאים את החוט, ניתן להוסיף סוגי גבינות נוספות), מסדרים סביב הבוראטה את העגבניות המתובלות ואת הזיתים.
פזרו מעל את עלי הבזיליקום בתפזורת – והנה סלט הבוראטה שלכם מוכן! בתיאבון 😊
תמונה: FREEPIK