חודשי ספטמבר-אוקטובור עמוסים בארוחות משפחתיות חגיגיות. אז למי שמעוניין במנת פתיחה מפתיעה, טעימה וקלילה: קרפצ'יון חציל.
מאת: ליאור חיליץ, שף ראשי מסעדת ביגה חושף לרגל חגי תשרי את המתכון של אחת ממנות הדגל שלו.
מצרכים למנת קרפצ'יו חציל:
- 1 חציל מקולף
- שמן זית
- מלח
- פלפל גרוס
אופן ההכנה
לחצות את החציל ולשמן אותו בעדינות, לתבל במלח ופלפל ולאפות אותו בחום של 175 מעלות ל 45 דקות.
להרכבת המנה
- חציל קלוי לקוביות של 3-4 ס"מ
- פטרוזילציה קצוצה בנדיבות
- שן שום קצוצה
- פלפל חריף (לפי הטעם )
- טחינה לבנה
על מגש (עדיף בקוטר 30 ס"מ) להניח דף אפייה ומעליו את קוביות החציל בערימה, להניח מעל עוד דף אפייה ולשטח את החציל בעובי אחיד על כל המגש (ניתן להשתמש במגש נוסף או מחבת).
בקערה לערבב ביחד חופן פטרוזיליה, שום קצוץ, פלפל חריף.
לתבל שוב את החציל עם מעט מלח ומעל למרוח בנדיבות את תערובת הפטרוזיליה, ומעל להזליף טחינה לבנה.
צילום: יחצ ביגה