המותג אלפרו מציע מתכון חגיגי לעוגת תפוחים טבעונית ומושקעת, ללא גלוטן וללא חלב, המתאימה לארוחת חג שבועות.
לעוגה בגודל תבנית 26
מרכיבים
לתפוחים בקרמל ועיטור שקדים:
3 תפוחים ירוקים, מקולפים ופרוסים לפלחים
75 גרם מרגרינה בטעם חמאה או שמן קוקוס
1 כוס סוכר חום
3 כפות אלפרו סויה לבישול
1/2 כוס שקדים מולבנים פרוסים
לבלילה
1 כוס משקה שקדים אלפרו
1 גביע מעדן סויה אלפרו בטעם קרמל
1 כוס סוכר
1 כפית תמצית וניל
קמצוץ מלח
1/3 כוס שמן קנולה
2 כוסות קמח לבן
3 כפות קורנפלור
1 שקית אבקת אפייה
לקרם וניל-שקדים
1 כוס משקה שקדים אלפרו
1 כוס שמנת מתוקה פרווה
1 חבילת אינסטנט פודינג וניל
אופן ההכנה:
.1מחממים תנור ל-170 מעלות. מרפדים 2 תבניות בקוטר 26 ס"מ בנייר אפיה.
2. לקרמל: במחבת עמוקה על אש בינונית ממיסים מרגרינה / שמן קוקוס. מוסיפים סוכר חום, מערבבים עם כף עץ ומביאים לבעבוע עדין. מנמיכים את האש, מוסיפים אלפרו סויה לבישול ובוחשים נמרצות. כאשר התערובת מסמיכה, מסירים מהאש ויוצקים 2/3 מהקרמל מעל תבנית מרופדת בנייר אפייה. מוסיפים לקרמל הנותר במחבת שקדים מולבנים פרוסים ומערבבים היטב. מניחים בצד.