מתכון חגיגי כשר לפסח לארוחות בחג: אוסובוקו טלה ברוטב טריאקי עם אורז

19 0

לרגל חג הפסח וחול המועד, המותג מאסטר שף מציע מנה חגיגית, המתאימה  לארוחות החג: אוסובוקו טלה ברוטב טריאקי על מצע אורז וירקות, מנה חגיגית שמקשטת את השולחן ומפנקת את כולם .

רכיבים:

  • 5 כפות שמן זית
  • 4 בצלים חתוכים לרצועות
  • 2 יחידות גדולות או 4 בינוניות של אוסובוקו טלה
  • כף שטוחה כורכום
  • כפית כמון
  • כפית מלח
  • כפית פלפל שחור גרוס
  • 2 כפות רוטב סויה של מאסטר שף
  • חצי כוס  טריאקי של מאסטר שף
  • 2 כוסות גזר גמדי
  • 3 כוסות מים לחלק הראשון של התבשיל
  • כוס יין לבן
  • ·       1 כוס אורז בסמטי מאסטר שף
  • 2 כוסות מים לחלק השני (כשמוסיפים את האורז)
  • חצי כוס פטרוזיליה לקישוט לפני ההגשה

אופן ההכנה:

בסוטאז'  רחב מניחים שמן זית ובצלים, מטגנים עד להשחמה ומוסיפים את האוסובוקו, הופכים צד לאחר 5 דקות ומוסיפים את הכורכום, הכמון, המלח, הפלפל, הסויה, והטריאקי, מוסיפים 2 כוסות גזר גמדי, 3 כוסות מים וכוס יין, מביאים לרתיחה, מנמיכים ומבשלים בכיסוי חלקי כשעה וחצי (אם חסר נוזלים ניתן להוסיף עוד כוס מים).

לאחר שעה מוסיפים 2 כוסות מים מביאים לרתיחה מוסיפים כוס אורז מערבבים ומבשלים מכוסה על אש נמוכה עשרים דקות נוספות. מגישים על צלחת הגשה שטוחה ומקשטים עם פטרוזיליה קצוצה טרייה.

          חג שמח!

קרדיט צילום: אפיק גבאי

Related Post

מתכון פסטה לעצלנים

Posted by - 23 באוקטובר 2022 0
פסטה טעימה אינה חייבת בהכרח להיות קשה להכנה!לקראת יום הפסטה הבינלאומי שחל ב-25 באוקטובר, מתכון לפסטה רוזה מהירה וטעימה, ללא…

כך תעברו את הצום בשלום

Posted by - 20 בספטמבר 2023 0
מאת: תמר ידין ,דיאטנית קלינית, יועצת לחברת הרבלייף צום של יממה הוא פעולה שאינה פשוטה לגוף, אך יכולה להיות בריאה. …
כלי נגישות